EREĞLİ BELEDİYESİ 4 AYA KADAR TAŞINACAK

EREĞLİ BELEDİYESİ 4 AYA KADAR TAŞINACAK

gundemeregli.com-Kdz  Ereğli Belediyesi Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısının 2. oturumu Atatürk Kültür Merkezi´nde gerçekleştirildi.

Gündem maddelerine geçilmeden önce Kırmacı Mahallesinde bulunan ve ´Eğitim Vadisi´ olarak adlandırılan alana yapılacak olan yatırımlarla ilgili belediye meclisine ve kamuoyuna bilgi veren Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, projeye desteklerinden dolayı Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan´a teşekkür etti.

 
EREĞLİ´NİN DİRİLİŞE İHTİYACI VAR
 
31 belediye meclis üyesi ile pozitif enerji oluşturulduğuna da dikkat çeken Uysal, Ereğli´nin yeniden dirilişe ihtiyacı var. Bunun için hep birlikte çalışacağız dedi.

Önceki dönemlerde askeriyeye devredilen Fen Lisesi yanındaki 10 dönüm arsanın Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan´ın çabalarıyla Eğitime tahsis edildiğini Uysal, bu alana Turizm Meslek Yüksekokulu yapılacağını duyurdu.

Gündem dışı yaptığı konuşmasına devam eden Başkan Hüseyin Uysal, ilçenin Kırmacı mahallesine yapılması planlanan Gençlik Merkezi ile ilgili bilgiler vererek şunları söyledi:

Bilindiği gibi, Ereğli´de gençlerimiz için bir merkezimiz yok. Bunun için arkadaşlarımız güzel bir çalışma yaptı. Yakın bir zamanda Kırmacı´ya Gençlik Merkezi yapılacak. Bunun da müjdesini burada vermek isterim.

4 AYA KADAR TAŞINACAK
 
Ak Parti grubunun projeleri arasında olan Kent Meydanı Projesi için startı veren Ereğli Belediyesinin dört aya kadar Beyçayırı Stadının yanındaki AVM´ye taşınacağını ifade eden Uysal, konuşmasını söyle sürdürdü:

Belediye´nin dağınık vaziyette olan tüm birimleri bu binada birleşecek. Kent Meydanı projesi bitene kadar ki bu yaklaşık 2-3 yıllık bir proje, belediye yeni yerinde hizmet verecek. Merak edenler için söylüyor ki, bu taşınma bize kablo maliyetleri dışında hiçbir ek gider getirmeyecek. Eski ekipmanlarımızı aynen yeni binamıza taşıyacağız. Belediye´ye ait olan ve yeni AVM´ye geçince boşalacak olan 3 bina ise kamu kurumlarına veya özel sektöre kiralanacak, buralardan gelen kira gelirleri ise yatırımlarımızda kullanacağız. Bu taşınma bize ne kazandıracak? diye sorarsanız; daha etkili bir çalışma, huzurlu bir ortam ve birliktelik kazandıracak. Bu taşınmayla daha koordineli bir çalışma sağlayabileceğiz.

 
Belediye Başkanı Hüyesin Uysal, görev geldikleri günden bu güne pozitif enerji yarattıklarını öne sürerek şu ifadeleri kullandı: Ereğli´de pozitif enerji yarattık. Bu ileride sinerjiye dönüşecek. İnşallah gelecek günlerde diğer STK´larla çok daha etkin diyaloglara gireceğiz. Geleneklerimizden, geleceğe doğru gitmeye başladık. Bunun için 31 meclis üyemize çok teşekkür ederim.dedi.
Başkan Uysal´ın gündem dışı konuşmasının ardından geçtiğimiz meclis toplantısında onaylanan ve ilgili komisyonlara havale edilen gündem maddeleri hakkında yapılan komisyon çalışmaları oylamaya sunuldu.Tüm gündem maddeleri yapılan oylama sonucu oybirliği ile kabul edildi.
Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2014, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER