Ereğli´de Halk Sandık Başına Gidiyor

Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinin doğrudan halk oylaması ile seçilecek olan ilk Cumhurbaşkanı için Kdz Ereğli´de binlerce seçmen sabah saatlerinden itibaren sandık başına gitmeye başladı.

Ereğli´de Halk Sandık Başına Gidiyor
gundemeregli.com-Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinin doğrudan halkoylaması ile seçilecek olan ilkCumhurbaşkanı için Kdz Ereğli´de binlerce seçmen sabah saatlerinden itibarensandık başına gitmeye başladı.

Oy verme işleminin başladığı sabah 08:00’den itibaren binlerce vatandaşevlerinden çıkarak oy kullanacakları okullara giderek, cumhurbaşkanınıbelirlemek için oylarını kullandı. 

Ülke genelindesaat 08.00´de başlayan oy verme işlemi saat 17.00´ye kadar sürecek.


Seçim yasakları 

Seçim yasakları nedeiyle, bu gece saat 24.00´e kadar, her ne sebeple olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerde ve umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi, içilmesi yasak olacak. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olan görevliler dışında hiç bir kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamayacak. 



Oy verme süresince umuma açık eğlence yeri niteliği taşıyan lokantalarda sadece yemek verilebilecek. Kahvehane, kıraathane ve internet kafeler dahil bütün umumi eğlence yerleri hizmet verilemeyecek. Ayrıca saat 18.00´e kadar televizyon ve radyolar ile her türlü yayın organları tarafından seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak. 



Saat 18.00 ila 21.00 arasında televizyon ve radyolar ile her türlü yayın organlarında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek. Saat 21.00´den sonra bütün yayınlar serbest olacak ancak YSK´ca gerek görülmesi halinde, saat 21.00´den önce de yayınlar serbest bırakılabilecek. 



Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2014, 08:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER