EREĞLİ’DE BİR DEĞİŞİM OLSUN

DSP Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı tarafından Ereğli Belediye Başkan Adaylığı kesinleşen Dr. Recep Erdoğan için aday tanıtım toplantısı düzenlendi.

EREĞLİ’DE BİR DEĞİŞİM OLSUN
gundemeregli.com-Ereğli ilçesinde Demokratik Sol Parti (DSP) Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayını açıkladı. Aday tanıtımı için düzenlenen etkinlikte konuşan DSP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Dr. Recep Erdoğan; “Ereğli’de bir değişim olsun isteniliyorsa bize destek verin” dedi.
DSP Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı tarafından Ereğli Belediye Başkan Adaylığı kesinleşen Dr. Recep Erdoğan için aday tanıtım toplantısı düzenlendi.
Davul zurna eşliğinde etkinliğin yapılacağı parti binasının önüne gelen Erdoğan burada ilk olarak vatandaşlarla selamlaştı. DSP Zonguldak İl ve Ereğli teşkilatı yöneticilerinin katıldığı aday tanıtım toplantısında konuşan Dr. Erdoğan CHP’den ayrılış sürecini ve DSP’den neden aday olduğunu anlattı. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi; “Ereğli Belediye Başkan adayı olarak benim için önemli bir gün. Ne kadar heyecanlı olduğumu ifade etmek için, kendimi görücüye çıkmış gelin bir kız gibi hissediyorum. İnşallah ellerimdeki fincanları kırmadan sunarım. Neden DSP, bu sürece nasıl gelindi? Recep Erdoğan ne yapmış ki belediye başkan adayı olurum diyor? Bunu hak ediyor mu? Neler yapmak istiyoruz gibi pek çok sorular var. Cevaplandırılması gereken pek çok sorular var.
ERDOĞAN: “20 YILDIR HİZMET EDİYORUM”
Ben 20 yıldır Ereğli Devlet Hastanesinde doktor olarak hizmet ettim. Sadece doktorluk yapmadım. Mesleğimin ötesinde acıları, mutlulukları paylaştım. Birçok sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptım, görevlerimiz devam ediyor. Ereğli ve Alaplı’nın tüm köylerine gitmişizdir. Gittiğimiz her köyde halkımızın sorunlarını dertlerini mutluluklarını üzüntülerini dinledim. Gönüllü olmak vermeyi paylaşmayı gerektirir. Bizi daha büyük sorumluluklar ve görevler almamız yönünde bir anlamda halkımız itti ve cesaretlendirdi. 2007 Yılında 2009 yerel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkan adaylığı için bir çalışma yürütüldü. Muhtarlar, sivil toplum kuruluşu başkanları, evlerde, kahvehanelerde toplantılar yaptım bir yandan da partililer ile görüştüm. Halk nezdinde aldığım desteği parti nezdinde bulamadım. Bu çalışmamız 27 Nisan 2008 tarihinde Ankara’da CHP genel kurulundan sonra Ereğli’de 10 Mayıs’ta bir toplantı yapıldı. Mevcut belediye başkanı kadınlar toplantısında CHP’nin adayı olduğu lanse edildi. Çalışmalarımızı durdurduk. Partiye her anlamda katkı vermeye devam ettik. O dönem bana DSP yöneticileri kendi adayları olmam yönünde teklifte bulundular. O dönem ‘olmaz’ diye geri çevirdim, kabul etmedim.
“DSP’NİN ADAYLIK TEKLİFİNİ 2009’DA KABUL ETMEDİM”
2011 yılında Genel Seçimlerde milletvekili aday adaylığı süreci yaşadık. Mevcut belediye başkanımızın eşi aday yapıldı. Şimdi bir yerde çok sevilen bir belediye başkanımız olabilir. Eğer aday yapacaksan kendisini yapalım. Eğer onu aday yapmayacaksan eşini veya bir yakınını, çocuğunu aday yapacağız diye bir kaide var mıydı? CHP Ereğli’de bir ailemi idi? Başka bir kimse yok mu idi? 2 Yıl önce bana DSP’den teklifte bulundular ben yine’ olmaz’ dedim. Nisan 2013 yılında geldiler ‘adayımız ol’ dediler. Ben kendilerinden alt yapı çalışması yürütmek için süre istedim. Mayıs ayının başından beri yaptığım çalışmalarda olabilirleri topladım, araştırdım ve bugüne kadar geldik. Bende neden olmasın diye düşünerek bu yola girdik, bugün de buradayız.
“YERELDE ADAY, ADAM ÖNEMLİYSE BENDE BİR ADAMIM İŞTE”
Herkes bizden olacak, biz herkes ile olacağız diyoruz. Neler yapmak istiyoruz? Projelerimiz zamanı geldiğinde kamuoyu ile paylaşılacak. İlk hedefimiz Ereğli’de birlik ve beraberliği sağlamak olacaktır. Bizim bu hareketin adı bir anlamda Ereğli birlik beraberlik hareketi olarak da değerlendirilebilir. Barışa ihtiyacımız olmadan sevgi ve dostluk içerisinde olmalıyız. Kin, nefret ve intikam bizden uzak olacaktır. Barışa ihtiyaç olmadan diyorum çünkü Ereğli’de bizim barışacağımız ne bir kimse ne bir kurum ne de bir kuruluş mevcut. Barışın kelime anlamı karşılıklı bir savaştan veya kavgadan sonra bir araya gelme görüşme anlamı taşımaktadır. Bunun için bizim barışa ihtiyacımız olmayacak. Biz kimse ile kavga etmeyeceğiz, biz hizmet edeceğiz. Hizmet getirenlerin önünü açacağız.
Ereğli’nin hizmet alması için belediyenin iktidar partisinden olması yönünde düşünceleri savunanları var. Örnekler vermek gerekirse Eskişehir DSP’den seçildi Türkiye’de örnek belediyecilik olarak gösteriliyor. Zonguldak bir önceki dönem iktidar partisindendi ne oldu? Yeterince hizmet üretemediklerinden olsa gerek kaybedildi. Karabük iktidar partisinden mi değil ama iktidar partisini çalıştırıyor. Biz de iktidar partisini çalıştıracağız, hizmet getireni yücelteceğiz. Onun adı benim adımın önüne geçer düşüncesi içerisinde olmayacağız. Yerelde partiden daha çok “aday önemli, adam önemli “ deniliyorsa ben de bir tane adamım işte.
ERDOĞAN; “BİZE DESTEK VERİN, DENEYİN BİR KERE”
Ereğli’nin en büyük sorunlarından bir tanesi işsizlik ve ekonomik sorunlardır. Pek çok esnaf Türkiye’de 2001’de kriz vardı ama bugün Türkiye’de kriz yok deniliyor biz 2001 krizinden daha kötü durumdayız diye ifade ediliyor. İş adamları esnaflar iflas ediyor. Pek çok kişi haciz kıskacı altında. Ereğli Adliyesindeki haciz dosyalarının 50 binleri geçtiği ifade ediliyor. İlçemizde işyeri kurmak, fabrika kurmak isteyen insanlar ve kurumlara biz yardımcı olacağız, destek vereceğiz. Onlardan festival için para istemeyeceğiz. Biz fabrika kurmak isteyenlerin işlerini kolaylaştıracağız. Örneğin arsa tahsis edeceğiz. 5 yıl su ücreti almayacağız. Erdemir kentimizin gözbebeği, övündüğümüz bir kurum, Avrupa, Dünya devi olarak değerlendiriyoruz. Erdemir’den hizmet almak istiyorsak onlarla kavga etmek yerine ayaklarına kapanacağız. Bu bizi küçültmez, yüceltir diye düşünüyorum. Tersaneler konusu, Ereğli’de sportif anlamda başarı olmaması, fakülte sayısının, öğrenci sayısının arttırılması gibi pek çok konular var konuşulabilir. Ben çocukluğumdan beri derslerimi iyi çalıştım, hep başardım, şimdi de dersimi iyi çalıştım buradaki başarı da Ereğli halkına bağlı. Eğer Ereğli’de bir değişim olsun isteniliyorsa inanıyorsanız bize destek verin güç verin. Deneyin bir kere. Çıktığımız bu yolda Allah yolumuzu açık etsin”
Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2013, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER