EREĞLİ’NİN EN UZUN KÖPRÜSÜ AÇILIYOR.

EREĞLİ’NİN EN UZUN KÖPRÜSÜ AÇILIYOR.
gundemregli.com-Ereğli İlçesinde yapılan en uzun köprülü kavşakta incelemelerde bulunan AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, hava koşulları el verirse çalışmaların 5-6 günde tamamlanacağını ve köprünün hizmete gireceğini ifade etti.

Candan, beraberinde Belediye Başkanları Aydın Güngör, Bekir Çolak ile AK parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye Meclis Üyesi Yusuf kalay, Mustafa Kalkan, İskender Özalp, Fahrettin Karaarslan, Belediye Başkan aday adayı Op. DR. Hüseyin Uysal, bazı parti yöneticileri, işadamları  gibi kalabalık bir partili grubu Devrek yolu kavşağında asfaltlama çalışmalarına başlanan köprüde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

 Candan “Köprüye Ucube diyenlerin buradan geçmemesini isteyerek,  şunları kaydetti:
   “En baştan beri üst geçidin yapılması konusunda kendi inisiyatifimizle Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüştük. Akabinde ihalesi yapıldı. İhaleyi alan müteahhit arkadaşımız da mümkün olduğu kadar hızlı şekilde burayı bitirdi. Bugün de asfaltlama çalışması başladı. Hava koşulları el verdiği sürece inşallah 5-6 güne kadar asfaltlama işlemi bitmiş olacak. Bu sayede aşağıda yaşanan sıkışıklık da çözülmüş olacak. Yaptığımız istatistiğe göre, bu güzergahı kullanan 10 aracın yaklaşık 6 tanesi köprüyü kullanacak. Dolayısıyla yaşanan trafik sıkışıklığının da önüne geçilmiş olacak.”
 
   Candan, ilçe halkına verdikleri sözleri tuttuklarını savunarak, şöyle konuştu:
   “Biz, Ereğli halkına ne dediysek sözümüzü tuttuk. Burayı açacağız dedik, yine sözümüzü tutuyoruz. Bir çok dedikodu yapıldı, bunların hiç birinin aslı olmadığını siz de görüyorsunuz. Biz Ereğli’ye hizmet için geldik. Partimizle, teşkilatla, arkadaşlarımızla beraber Ereğli’ye hizmet etmeye, ilçenin faydasına olan işler çalışıyoruz. Bugün asfaltlanmasına başlanan köprü projesinin devamı ise Gülüç Köprüsü’nden başlayıp, Kepez Mahallesi tepesinde bitecek bir kombine projedir. Proje kapsamında kaldırımlar dahil bu güzergahın asfaltlanması yeniden yapılacak. Bu sayede bölgenin bozuk yol problemini çözmüş olacağız.

Bu konuyu ihaleyi alan firma ile de görüştük. Aslında çok gecikme de yaşanmadı. Burada kullanılacak malzemenin numune değerlendirme kısmı var. Kullanılacak agreganın belli süre beklemesi gerekiyor. Gerekli testlerin yapılması beklenildi. ÇED Raporu beklenildi. İzinler beklenildi. Biliyorsunuz ki resmi işler çok kolay gitmiyor. Ama biz mümkün olduğunca işi hızlandırdık” dedi.
   Bir gazetecinin “Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık bu köprü için ucube diyor” şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Candan, “sadece belediye başkanı değil, başkaları da böyle söylüyor. Biz onları biliyoruz. Ucube diyen bu köprüden geçmesin” diye konuştu.
   Bu arada bir gazetecinin ise “Sayın Milletvekilim sağlığınızla ilgileniyormuşsunuz? şeklindeki söylemi üzerine de Candan, “ona hiç bakmıyorum, bakmak ta istemiyorum” şeklinde esprili konuştu.
   

 

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2013, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER