Erkmen adaylığını resmen açıkladı

2011 yılında Merkez Valiliği’ne atanmasının ardından emekli olan Yavuz Erkmen, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan seçimler için MHP Zonguldak Milletvekilliği’ne adaylığını açıkladı.

Erkmen adaylığını resmen açıkladı
2011 yılında Merkez Valiliği’ne atanmasının ardından emekli olan Yavuz Erkmen, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan seçimler için MHP Zonguldak Milletvekilliği’ne adaylığını açıkladı. 
2003-2008 yılları arasında Zonguldak Valiliği görevi yapan, 2008 yılında Denizli Valiliği, 2011 yılında Merkez Valiliği görevlerinin ardından emekli olan Yavuz Erkmen, genel seçimler için adaylığını açıkladı.
Ege Üniversitesi’nde yaşanan olaylarda öldürülen Fırat Çakıroğlu’nun isminin verildiği MHP İl Teşkilatı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısında, Eski Vali Yavuz Erkmen adaylık dosyasını MHP İl Başkanı Hamdi Ayan’a sundu.
Basın toplantısında konuşan MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, “Milliyetçi Hareket Partisi, 2 Mart 2015 tarihinde başlatmış olduğu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oluşacak 25. Dönem milletvekilliği seçimleri öncesinde aday adayı tanıtım programları devam etmektedir. Zonguldak’ımızın terk edilmiş olduğu, MHP’den aday olmayı, aday adayı olmayı düşünüp ‘Ben de bir vatansever olarak, milliyetçi, ülkücü camianın içerisinde hizmet vermek istiyorum’ diye kapımıza gelen ve bizleri şereflendiren aday adaylarımıza önce göstermiş oldukları kararlılık ve cesaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Zonguldak, siyaset, sosyal ve kültürel bakımdan; artık yok denebilecek bir şehir durumuna gelmiştir. Böyle bir süreçte MHP, vatanını seven, Zonguldak’ı seven güzide arkadaşlar ve değerli şahsiyetlerle yolunu almaya çalışmaktadır” diye konuştu.

“MHP BİRİNCİ PARTİ OLURSA HİÇ KİMSE ŞAŞIRMASIN”

MHP’de yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Yavuz Erkmen, “Bugün şu saat itibariyle ben de bu değerli ailenin içerisinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, partimizin önderi Alparslan Türkeş ve tüm Türk milliyetçilerini, bu davaya gönül vermiş aramızda olmayan herkesi bir kez daha rahmet ve minnetle anmak istiyorum” dedi.
Zonguldak’tan hiç kopmadığını ifade eden Erkmen, “Beni çok yakından tanıyorsunuz. 1989 yılında Safranbolu Kaymakamı olarak göreve başladım. O tarihten bugüne kadar 26 yıllık süreç içerisinde Yenice’de, Karabük’te, Bartın’da ve Zonguldak’ta görev yaptım. 16 yıl fiilen bu bölgelerde görev aldım. Ama görevde olmadığımız, değişik yerlerde olduğumuz süreçte Zonguldak’tan hiç kopmadık. Sevinçli ve üzüntülü günlerimizde beraber olduk. Hep birlikte bunları yaşadık. Ben bugün bu kararı alıp buraya katıldığımda, bugüne kadar gerek göğsümüzde, gerek arabamızda, gerek gönlümüzde her zaman taşıdığımız o ay-yıldızlı bayrağımızın Türkiye’nin her köşesinde hür olarak dalgalanmasını ve vatanın bölünmez bütünlüğünü savunan bütün insanlarımızın kardeş olmasını savunan herkesin birlik beraberlik içerisinde olacağı bir ocak olarak burada herkes gibi ben de yerimi alayım istedim. İnşallah bu yapmış olduğumuz tercih sonrasında yine Zonguldak halkının güveniyle, diğer aday arkadaşlarımızın da hep birlikte katılımı, il başkanımızın şahsında teşkilattaki arkadaşlarımızın hep birlikte gayretiyle Zonguldak’ta çok iyi noktalara doğru geleceğimize yürekten inanıyorum” diye konuştu.
MHP’nin birinci parti çıkmasının sürpriz olmayacağını ifade eden Erkmen, konuşmasını şu sözlerle bitirdi:
“Zonguldak’ta birinci parti MHP olursa hiç kimse şaşırmasın. Bu sürpriz değildir. Bunu inanarak söylüyorum. Beni tanıyorsunuz, biz Zonguldak’ta inandığımız her kurumun arkasına sonuna kadar gittik. Bu kararı alırken ben Zonguldak’ta STK´lar olsun, değişik görüşlerden olsun pek çok arkadaştan hep fikir aldım. Hepsi cesaretlendirici konuştular. Bu konuda bize cesaret ve güven verdiler. Ben Zonguldak’a güvenerek bu iddiayı söylüyorum. Bu bizim için sürpriz değil. El birliği ile çalışacağız. İnşallah bunu sonuçlandıracağız ve göreceğiz.”
Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2015, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER