FURAT EREĞLİ´DE ÜYELER İSTEDİ

FURAT EREĞLİ´DE ÜYELER İSTEDİ
gundemeregli.com-Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Halil Furat beraberinde Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek son günlerde ön seçim ile ilgili söylemlere cevap verdi.
CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat Genelgenin açık ve net olduğunu ve 8 Şubat 2014 tarihinde Zonguldak Belediye Meclis üyelikleri için ve il genel meclisi üyelikleri için ön seçim gerçekleştirileceğini söyledi. CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ile aralarında bir polemik olmadığını da ekleyen CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat açıklamasında şunları söyledi:
“CHP olarak işleyişimiz belli. Elimize süreç içinde iki tane genelge ulaştı. Birincisinde Ereğli ilçesi ve merkez´de meclis üyelikleri için eğilim yoklaması yapılmasıydı. İkincisinde ise Ereğli´nin iptal edildiği ve sadece merkezde eğilim yoklaması yapılacağı idi. Biz bu genelgeye göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 8 Şubat tarihinde meclis üyelikleri için eğilim yoklamasını yapacağız. Bunun dışında yapılan spekülasyonlar doğru değildir. İlçe başkanımda yanımda onunla aramızda bu konu ile ilgili olarak sıkıntılar olduğu söyleniyor. Bizim aramızda hiç sorun yoktur. Genelgeye göre partimiz için en iyisini yapacağız. Şuanda elimize listeler oluşmadı. Genel Merkez bize kimlerin meclis üyesi olabileceği ile ilgili listeyi gönderecek. Bizde bu listeye göre gerekenleri yapacağız.”
EREĞLİ´DE ÜYELER İSTEDİ
CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat Kdz. Ereğli´de seçimin iptali ile ilgili olarak ise Orada başvuru yapan arkadaşlarımız liste konusunda taktiri ilçe başkanı ve belediye başkanına bıraktıklarına dair dilekçe verdiler. Bu dilekçeler üzerine bir seçim yapmanın anlamı yok. Herkes öyle istiyorsa orada başkanlar listeye karar vereceklerdir dedi.
GENELGEYE GÖRE ÇALIŞIYORUZ.
CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ise seçim çalışmalarına başladıklarını ve gelen genelgeye göre de meclis üyelerinin belirleneceğini söyledi. Şahin ise açıklamasında şunları söyledi:
“5 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilen eğilim yoklaması sonucunda adayımız Muharrem Bey olmuştur. kendisi ile birlikte mahallelerde çalışmalarımıza başladık. Çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürmüyoruz. Meclis üyelikleri ile de ilgili çalışmalarımızı İl başkanımızla birlikte koordineli bir şekilde sürdürüyoruz. Bizim konuşmamız sadece nasıl bir yöntem ile uygulama yapalım üzerinedir. Yoksa genelge açık ve net. Bunun dışında bir şey yapmamız mümkün değil. Bu konuda il başkanımızla birlikte uyum içinde çalışıyoruz. Aramızda sıkıntı olduğu iddiaları asılsızdır.
Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 08:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER