GEZİCİ RADAR´A TEPKİ GÖSTERDİ

GEZİCİ RADAR´A TEPKİ GÖSTERDİ
gundemeregli.com-MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Zonguldak’ın mahallelerine gezici radar kurulduğunu ileri sürerek, tepki gösterdi.
Hamdi Ayan, son dönemlerde bazı mahallere gezici radar kurulduğunu söyleyerek, sürücülere ceza yağdırıldığını ifade etti. Hiçbir uyarı tabelası ve hız sınırının bulunmadığını belirten Ayan, “Radarın nereden çıkacağı nerede olacağı belli değil. Eğer ki kazaları önlemek için yapıyorsanız, açık bir şekilde tabelasını koyarsınız. Hız sınırlamasını belirlersiniz. Bile bile geçiliyorsa, cezaya razı olunur. Bakıyorsunuz, Site, Yağcılar, Fatih Sitesi mevkilerine bile gezici radar kuruluyor. Vatandaş hız sınırlamasını da bilememektedir. Aracında navigasyon olmayan herkes, potansiyel cezaya mahkum insanlardır. Bir postacı arkadaşın elinde gördük, 101 adet ceza kağıdı var. Bu kadar olmaz. Bu kadar bu millete yüklenilmez. İnsanların araba aldığına pişman ediyorsun. Vergisi ayrı alırsın, muayene ücreti var, alım satım vergisi var. Dünyanın en pahallı mazotunu ve benzinini satarsın. Başka bir gelir olmadığından dolayı insanları cezaya bağlamış durumdasınız” dedi.
Ayan, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı yetkililerine seslenerek, gizli radar uygulamalarında son verilmesini istedi. Ayan, “İnsanlar boğulmuş, patlama noktasına gelinmiştir. Bu insanların bu kadar mağdur edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.
ÖĞRENCİLERİN BARINMA SORUNU
Türkiye’nin bir çok ilinde üniversitelerin kapasite artırımına gitmesi nedeniyle büyük barınma sorunu ortaya çıktığını ifade etti.
Üniversiteye yeni kayıt olmuş öğrencilerin yedek sıralamasının yapılmadığını da belirten Ayan, tepkisini şöyle dile getirdi:
“Türkiye’nin her yerinde Üniversitelerde kapasite artırımına gitmişsiniz, ama öğrenciler ‘yardımcı olun’ diye bize geliyorlar. Bizden medet umuyorlar. Ne yurt var, ne yatacakları bir yer var. Bu çocuklar kimlerin eline devrediliyor, kimlere teslim ediliyor. Üniversiteler açılmış yurt tadilata, bakıma girmiş. Çocuklar kampusun önünde yatıyorlar, kaydını dondurmaya gidiyorlar. Çocuklar, birilerinin evlerini, kapılarını çalıyorlar. Bu yanlış uygulama herkesi bezdirmiştir. Kapasite neyse o öğrenciyi alırsın. Alt yapısını hazırlar, barınma sorununu çözersin, ondan sonra kapasitenizi arttırırsınız. Biz işin arkasına bakıyoruz. Birileri yap sat peşinde, birileri tek, çift daire inşaat peşinde. Alanlara yapanlara bakıyorsunuz, hükümetle paralellik arz ediyor. Bu gençlere yazık. Çok genç mağdur olmuştur.”
Yurt Müdürlerine çağrıda bulunan Ayan, öğrencilerin mağduriyetini giderebilmek için, gerekirse konuyu yargıya taşıyacaklarını da kaydetti.
SENDİKALARIN ÜYE YARIŞI
Ayan, son dönemlerde bölgedeki sendikalar arasında kıyasıya üye yarışının yaşandığını ifade etti. Hükümete yakın olduğunu ileri sürdüğü bazı sendikaların ‘şef ve müdür yapma’ sözü vererek, rakip sendikaların üyelerini kapmaya çalıştığını belirten Ayan, “Hükümete yakın olan sendika şube müdürleri ve müdürlerine sesleniyor. Bu devir böyle gitmez. Bu devran mutlaka dönecektir. Şube müdürleri, başka sendikaya bağlı üyelere, ‘şef ve müdür yapma’ sözüyle istifa etmelerini istiyor. Kabul etmeyenleri de başka bir yere göndereceklerini söylüyorlar. İnsanları zoraki sendikaya üye yapmaya çalışıyorlar. Buradan böyle arkadaşlara, müdürlere, sesleniyorum. Bu işin sonunu siz getirmezseniz, MHP getirir. Sendika şube başkanları ile sağda solda gezmekle bu işler olmaz. Bu makamlar, hükümetin değil devletin makamlarıdır. Kendi çıkar, hak ve menfaatleri için, kendi siyasetine yakın insanların gözüne girebilmek için yaptıkları bu uygulamadan vazgeçsinler. Bu isimlerin hepsini biliyorum. Rica ederek, uyarıyorum. Gittikleri yol, yol değildir. İktidarın değişeceği bir gün geleceğini hatırlatmak istiyorum” dedi.
Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2013, 07:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER