GÜLÜǒE , BİN 500 TONLUK 3 YENİ SU DEPOSU

Gülüç beldesinde 1987 yılında yapılan su depolarının yerine yenisi yapılıyor.

GÜLÜǒE , BİN 500 TONLUK 3 YENİ SU DEPOSU

gundemeregli.com-Gülüç beldesinde 1987 yılında yapılan su depolarının yerine yenisi yapılıyor. Gülüç Belediye Başkanı M.Gökhan Demirtaş, Örencik Mahallesinde son yağan yağmurlarla birlikte toprak kaymalarının yaşandığını belirterek su deposunun yıkılma tehlikesi geçirdiğini belirtti. Konuyu Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü’ne bildirdiklerini belirten Demirtaş, “DSİ’nin gelip inceleme yaptığını ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr Ercan Candan ile bu konuyu görüştüğünü belirterek, “Sayın Milletvekilimiz’ de bu konuya olumlu baktı “dedi.

Kdz Ereğli’ye bağlı Gülüç Beldesi’nde eskiyen su depolarını yenileme çalışmaları başladı.
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Beldesi’nde 1987 yılında yapılan üç su deposunun yerine yenileri yapılıyor. Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Örencik Mahallesi’nde son yağan yağmurlarda toprak kayması yaşandığını ve burada ki su deposunun yıkılma tehlikesi geçirdiğini söyledi.
Su deposunun yıkılması durumunda alt kısımda kalan ev ve işyerlerinin büyük tehlike yaşayabileceğini anlatan Demirtaş “Biz durumu Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü’ne bildirdik. DSİ gelip burada inceleme yaptı. AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Ercan Candan ile de bu konuyu görüştük. Sayın Vekilimizde olumlu baktı. DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından şu anda Gülüç’e bin 500’er tonluk olmak üzere üç adet yeni su deposu yapılması kararı alındı. Su depoları için hafriyat çalışmalarına başlandı. Ben hem Milletvekilimiz Prof. Dr. Ercan Candan’a hem de DSİ Bölge Müdürümüze ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Demirtaş, Örencik Mahallesi’nde ki yeni deponun yapımı ile birlikte büyük bir tehlikenin de önleneceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2014, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER