GÜNGÖR´Ü ZİYARETLE BAŞLADI

GÜNGÖR´Ü ZİYARETLE BAŞLADI
gundemeregli.com-Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Ereğli ilçesine gelerek Gülüç Belediyesi’ni ziyaret etti. 

Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör tarafından belediye binasının girişinde karşılanan Kavlak’ın ziyaretinde AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye Meclis Üyeleri ile Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ve bazı yöneticilerde bulundu. Belediye Başkanı Aydın Güngör ile AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır son yapılan toplu sözleşmeden ötürü Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak’a teşekkür ettiler.

Başkan Güngör ile bir süre sohbet eden Kavlak gazetecilere yaptığı açıklamada gerek MESS ile yapılan ve gerekse ERDEMİR’le yapılan sözleşmelerin iyi bir netice ile sonuçlandığını söyledi. Türkiye’de 2013 yılının toplu sözleşmeler yılı olduğunu belirten Kavlak, “ERDEMİR’den önce Türkiye’de ki en büyük özel sektör sözleşmesi MESS gurubu ile olan sözleşmeydi. Çok şükür kazasız belasız, kimsenin burnu kanamadan, kimse zarar vermeden ve en önemlisi ülkemiz zarar görmeden yüzümüzün akıyla o toplu sözleşmeyi bitirdik. Daha sonra ERDEMİR ile ilgili de çalışmaya başladık. ERDEMİR Türkiye’nin en büyük değerlerinden bir tanesi. Türkiye’nin bir numarası. ERDEMİR’de çalışanda Türkiye’nin en kalifiye çalışanı. Gerek verimlilik hususunda, gerek kalite hususunda Türkiye’nin bir numarası. Bizde sendika olarak Türkiye’de bir numarayız. Sendika bir numara, işletme bir numaraysa bir numara da bir sözleşme olması lazımdı. Çok şükür gerek genel merkezdeki arkadaşlarımız, gerekse buradaki şube başkanımız ve şube yöneticilerimiz bizim sözleşme masasında güçlü olabilmemiz için ne gerekiyorsa yaptılar. Bizde elimizden geldiği kadar katkı koymaya çalıştık” dedi.

ERDEMİR ile ilk defa bir yıllık bir sözleşme imzaladıklarını söyleyen Kavlak, önümüzdeki haftadan itibaren yeni sözleşme görüşmeleri için iş veren ile masaya oturacaklarını ifade etti. ERDEMİR işçisi için yeni bir zam alacakları müjdesini veren Kavlak, şunları kaydetti:

“Nasip olursa önümüzdeki hafta tekrar masaya oturup, tekrar bir zam alacağız. Bu da arkadaşlarımız için çok ciddi manada bir rahatlık getirecektir. Maddi anlamda çok ciddi bir rahatlık getirecek. İyide bir sözleşme dönemini geçirdik. İnşallah bu yapacağımız sözleşmede bunu aratmayacak. Bir ay içerisinde arkadaşlarımız ondan da faydalanacaklar. Belki sözleşme 2,3 ayda biter. Ona bir şey diyemem şu anda ama önümüzdeki haftadan itibaren oturumlar başlayacak. 60 gün içerisinde çok ciddi mesafe alacağımızı düşünüyorum. O sözleşme bittiğinde daha birinci zammı almadan ikinci zammı da arkadaşlar almış olacaklar. Ben yapılan bu sözleşmenin emeğe güç katacağına inanıyorum. Bu sözleşmeyi herkesin eşiyle, çocuğuyla ağız tadıyla yemeği nasip etsin diyorum. Herkese hayırlı olsun.”

ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar’ın istifasını da yorumlayan Kavlak, “İşletmelerde, kurumlarda yöneticilik gelip geçici şeyler. Önemli olan orada kaldığınız süre içerisinde işletmeyi nereden nereye taşıdığınız önemli. Tam işin ayrıntılarını çok fazla bilmiyorum. Ama herhalde gerekliydi. Bundan dolayı böyle bir değişikliğe gidildi” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Başkan Güngör, Paşabahçe tarafından bin 250 adet üretilen vazoların bin 226.’sını Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak’a hediye etti.
Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2013, 06:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER