İŞTE SİYASETÇİLERİN ASIL MESLEKLERİ

Ereğli ve Alaplı’nın önde gelen siyasetçilerinin meslekleri çok ön plana çıkmaz. Hayatlarını siyasete adamış siyasetçiler arasında işadamları da var, ERDEMİR emeklileri de, Doktor’undan, İnşaat Mühendisine, Esnafı’ndan, Emekli Öğretmenine kadar her meslekten siyasetçinin ilgi alanı olan politikada, başarılı olanlar kadar başarısız olanlar da yok değil.

İŞTE SİYASETÇİLERİN ASIL MESLEKLERİ
gundemeregli.com-Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan’dan, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’e, Halil Posbıyık’tan, Ahmet Saydam’a, Çimenoğlu’ndan, Hayrettin Kartal’a kadar siyaset sahnesinde boy gösteren politikacıların asıl mesleklerinin ne olduğunu hep merak konusu olmuştur.

Özellikle yüksek tahsilli olan bu siyasetçilerin birçoğunun siyaset ile birlikte mesleklerini de yaptıkları bilinir.

Mesleğini yapanlar kadar yapmayıp, askıya asanlarda vardır.

Mesela Ereğli ve Alaplı’nın önde gelen siyasetçilerinin meslekleri çok ön plana çıkmaz.  Hayatlarını siyasete adamış siyasetçiler arasında işadamları da var, ERDEMİR emeklileri de,  Doktor’undan, İnşaat Mühendisine, Esnafı’ndan, Emekli Öğretmenine kadar her meslekten siyasetçinin ilgi alanı olan politikada, başarılı olanlar kadar başarısız olanlar da yok değil.

İşte siyaset sahnesinde başarı kazanmış siyasetçiler ve meslekleri:

“Zonguldak siyasetinin tepesindeki en önemli isim olan AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan bir süre Zonguldak’ta Serbest Avukatlık olarak görev yaptı.  

Ankara Gazi Üniversitesi Metalürji bölümünden mezun olan Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Milletvekili olmadan önce Akademisyendi…

 Ya Yine Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın Candan ile aynı Üniversiteden mezun olan bir ekonomist ve Devrek’te esnaf…

Yine CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Toptan gibi İstanbul Üniversitesinden mezun olduktan sonra yıllarca Çaycuma’da Avukatlık yapmış bir  siyasetçi…  

Yine ünü ülke sınırını aşmış CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın asıl mesleği Genel Cerrah oda Ankara Tıp Fakültesi mezunu.

Erdemir’den emekli olan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık İnşaat Mühendisi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun Pratisyen bir Hekim…

Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör’de Erdemir’den Emekli İnşaat Mühendislerinden

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır’ın, Fatih üniversitesi işletme Bölümünde (MBA) yüksek lisans sahibi Hedef Dershanesi ortaklarından.  

Çoğu Erdemir emeklisi siyasetçilerden biri de CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal.

MHP Ereğli İlçe Başkanı Talet Şeker’in Telekom bayiliğinin yanı sıra giyim sektörünün önde gelen isimlerinden.

Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Özyağcılar ile Alaplı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün Erdemir’den emekli siyasetçilerimiz arasında.

Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Uludağ Üniversitesi Ekonometri bölümünden mezun  ve Alaplı’da tanınan Mali Müşavirlerden.

Bir Erdemir emeklisi de CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun.  

MHP Alaplı İlçe Başkanı İsmail Altay büfe işletmecisi.  

CHP’nin Alaplı Belediye Başkan Adayı Nuri Tekin’in Alaplı’da Telekom Bayiliğinin yanı sıra Ekmek Fırını sahibi köklü bir esnaf…

Yine Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam Erdemir emeklisi.

Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay’ın İnşaat Mühendisi bir Müteahhit… 

Yine Meclis Üyesi Esra Alpago’nun Şehir Plancısı,  CHP’li Meclis Üyesi Nalan Köse Selvioğlu’nun Emekli Felsefe Öğretmeni, Meclis Üyesi Erol Tunçkaya’nın İnşaat Mühendisi olması gibi lise uzayıp gidiyor. 

 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2013, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER