KALAY “BİR KENT BİR KİŞİDEN İBARET DEĞİLDİR”

KALAY “BİR KENT BİR KİŞİDEN İBARET DEĞİLDİR”

gundemeregli.com-Ak Parti’de ismi Belediye Başkan Adayları arasında geçen Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, AK Parti’nin 21 Ekim’de belirlemiş olduğu bir seçim takviminin bulunduğunu belirterek, Aday Adaylığı başvurusu yapacağını söyledi.

10 yıldan bu yana belediye meclis üyeliği görevinden ötürü çok şey öğrendiğini anlatan Kalay, “Belediyeciliği çok iyi şekilde öğrendiğime inanıyorum ki 20 yıllık bir belediye başkanını meclisten defalarca kaçıracak kadar bu işi biliyorum. 2014 seçimleri için Allah nasip ederse süreç başladığı zaman bizde resmi başvurumuzu yapacağız. Şuanda bunu afiş haline getirmiyoruz ki aday adayı olacak arkadaşlarımız yanlış anlamasınlar. Çünkü biz teşkilatçıyız” dedi.
 
Ak Parti’den eski Belediye Başkanı Murat Sesli’nin ardından Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay’da aday adayı yarışında yer alacağını açıkladı.

Gazetemiz Gündem’e değerlendirmelerde bulunan Kalay, belediye meclis toplantılarından, uygulanan projelere, belediye başkan adaylığından, Bağımsız kalan meclis üyelerine kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

İşte Kalay’ın açıklamalarından satır başları…

MECLİS ÇOK GERİLDİ

“AK Parti’li belediye meclis üyesi olarak benim birinci vazifem, görevim, bana verilen belediye meclisindeki görevi en iyi ve en layık şekilde yerine getirmek. Hem teşkilatla birlikte, hem de belediye meclis üyesi arkadaşlarımız ile birlikte bir ay boyunca bir önceki ve bin sonraki belediye meclis toplantısına çalışıyoruz. Nisan ayından bu tarafa hemen hemen her meclis toplantısında Halil (Posbıyık) bey aşırı şekilde meclisi gerdi. Çoğu zaman meclis toplantısının bitmesini beklemeden kendi meclis üyeleri işle beraber kaçtı. Hatırlanacağı gibi önce Ev-kur’a satılacak arsadan başlamıştı. Bunun önergesini verdiğimiz zaman biz hukuka aykırıdır diye çok büyük tepki göstermiştik. Sonra kendi meclis üyeleri ile beraber bizim dediğimize geldi. Satmaktan vazgeçtiler yine hatırlarsınız, çok değerli arkadaşım Abdülkadir Sözer üst geçidin isminin Ruhi Cöbekoğlu olarak verilmesini talep ettiği zaman yine aynı sert ve ahlaki olmayan bir üslupla, (bu kanuna aykırı bu hukuka aykırı, bunu veremezsiniz) deyip 12 tane CHP’li belediye meclis üyeleri ile beraber ret vermişlerdi. İşte yine biz haklı çıktık. Arkadaşlar teveccüh gösterdiler. Bir ay sonra o önergeyi kendisi vermek zorunda kaldı ve yine pazaryerinin değiştirilmesi olayı çok enteresandır. Basının bunu irdelemesini gerektiğini düşünüyorum. Neden enteresandır? Tabi bizler geçmişe dönük çok okumuyoruz. 2011 Haziran ayında genel seçimimiz vardı.

“PARMAĞINI SALLAMIŞTI”

Bizim milletvekilliği seçimimiz vardı ve Pazar esnafına Halil bey o zaman CHP’den 3. Sıra milletvekili adayı olan Neriman Hanım çok büyük destek görmediği zaman Halil beyin tavrı şuydu. (Ben size göstereceğim) diyerek parmağını sallamıştı. Hani onun bir kara kaplı defteri var ya; 2009’nda yazmaya başladığı ve (ben size göstereceğim destek vermediğinizden dolayı) arkasından kalktı. Haziran ayında seçim bitti. Arkasından Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gündemine ek gündem olarak bakıldı. Burası çok önemli 150 yıllık Ereğli pazaryeri imarı değiştirilecek. Bir ay önce yenilmiş bir Neriman Posbıyık’ın intikamıydı. Ereğli’ye mal olmuş bir pazaryerinin buradan kaldıramazsınız. Burayı daha güzel daha bir nezih hale getirmemiz lazım. Diyerek Biz AK Parti meclis üyeleri olarak çok büyük tepki göstermiş olduk.

“CHP’DEN NEDEN İSTİFA ETTİLER”

Süreç değişti Halil beyin bu yanlışlarını, eksikliklerini, mecliste meclis üyesi arkadaşlarım, artık katlanamaz hale gelince iradelerini ortaya koyarak. Bağımsız oldular. 6 tane CHP’li meclis üyesi arkadaş bağımsız olunca mecliste dengeleri çok değişti. Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos tatil idi, Eylül ayında Halil Posbıyık sürekli hukuka aykırı davranarak bizi idare mahkemeye gitmeyi zorladı. Biz bu kararları idari mahkemeye götürdük. Hepsi gelecekler, hepsini de kazanacağız. Çünkü hukukçularla görüştük hepsini kazanacağız. Mesela en basiti Temmuz ayında benim meclis salonuna sokulmamam. Olayı Türkiye’de bütün ulusal basına yansıdı. Düşünün ki bir belediye meclis üyesi toplantıya sokulmuyor ve oy kullanması engelleniyor, Cöbekoğlu’nun ismi için 14 oy lazımdı. 13 oy da kaldı, oysa ben olsaydım 14 oyla geçecekti. Ne kadar önemli, bu da idari mahkemeye gitti. Pazaryeri konusunda şimdi idari mahkemeye gittik. Halil bey(Posbıyık) Hukuka aykırıdır diye meclise iade etti. Bize gelen meclis tutanaklarında hukuka aykırıdır ifadesinde ki madde bize gönderilmiyor. Bu bizim tekrar haklı olduğumuzu gösteriyor. Çünkü bize tebliğ edilmesi lazım imzamızın alınması lazım. 4 Eylül Çarşamba günkü kararlar bize imzaya geliyor, 5 Eylül’de bu kararı bozan öbür kararlar bize imzaya gelmiyor. Bunların hepsini toplandı, kaymakamlığa verildi. Valiliğe ve İçişleri bakanlığına verildi. İdari mahkemelerde davalar açıldı. İdari mahkemeler çabuk bitmiyor. 3-4 ayı buluyor, gerçi bu davarlı Halil Posbıyık göremeyecek, çünkü 2014’ün Mart ayında Allah nasip ederse AK Parti ile biz Ereğli’yi alacağız. Ama bu davalardan yaptığı yanlışlardan kurtulamayacak, bunların hesabını verecek.

“ADAY ADAYI BAŞVURUMU YAPACAĞIM”

Dediğim gibi biz belediye meclis üyesi olarak Yusuf Kalay olarak görevim, mecliste partimi ve Ereğli halkını en iyi şekilde temsil etmek ve onu da zaten ediyoruz. Önümüzdeki süreç genel merkezin belirlediği çizgide devam edecek. Partimizin 21 Ekim’de belirlemiş olduğu bir seçim takvimi açıkladı, aday adaylığı için ve ben kendimi yetiştirdiğime inanıyorum. 10 yıldan bu yana belediye meclis üyeliği görevimde çok şey öğrendim. Belediyeciliği çok iyi şekilde öğrendiğime inanıyorum ki yine az önce ifade ettiğim gibi 20 yıllık bir belediye başkanını meclisten defalarca kaçıracak kadar belediyeciliği öğrendiğimi sanıyorum. Belediye personeli ile aramız çok iyi, teşkilatımla ilişkilerim çok iyi 12 yıldan beri teşkilatın her kademesinde görev yaptık. Ereğli bize teveccüh gösteriyor. Bu konuda öne çıkmamı isteyen çok sayıda dostlarım var. CHP’den var, Saadet partisinden var, AK Partiden var, MHP’den var. Özellikle CHP’den aşırı derecede var. 2009 da bu yola çıkmıştık zaten biz. 2009 da genel merkezimiz bize tekrar belediye meclis üyeliğine devam etme görevi vermişti. Bu görevi de bitirdik. 2014’de Allah nasip ederse süreç başladığı zaman bizde resmi başvurumuzu yapacağız. Şuanda bunu afiş haline getirmiyoruz ki aday adayı olacak arkadaşlarımız yanlış anlamasınlar. Çünkü biz teşkilatçıyız, biz önce ilçe başkanımızla bunları konuşuruz, ilçe başkanımızın müsaadesini isteriz. Arkasından il başkanımıza gideriz onun müsaadesini isteriz. Ondan sonra bölge Milletvekillerimiz Köksal Toptan’a da gittikten sonra yerel yönetimler başkanına da gider, bu iş için gönüllü olduğumuzu ve bizde müsaadelerini isteriz. Buda bizim siyasi adabımızdan geliyor. Ondan sonrada süreç başladığı zaman afişlerimizi asar, arkadaşlarımızla beraber bu yarışa bu tatlı bir yarışa gireceğiz. İnanıyorum ki bayrağı bir kişiye teslim edecekler. Çünkü bir bayrak var. O bayrağı alan kim alırsa, arzu ediyorum ki, İnşallah hayırlısı ile ben olurum. Ben olursam, ben. Olmaz isem hangi arkadaşıma teveccüh gösterirse onunla beraber amacımız önce Ereğli’yi Halil Posbıyık’tan kurtarmak. Birinci amacımız bu. Çünkü Ereğli’nin kaybedecek ne 5 yılı var, ne de bir yılı var. Eğer bir 5 yıl daha böyle devam ederse geri dönemeyeceğimiz bir 20 yılın içine gireriz ki bu tahribatları 20 yıldır toparlayamayız. Çünkü hemen yanımızda Filyos gibi bir dev büyüyor. Ticari anlamda bizi yutar, çünkü; Kandilli, kandilliyken nasıl Ereğli kandilliyi yuttuysa Filyos’ta Ereğli’yi yutar, bu bağlamda önümüzdeki 5 yıl içinde çok ciddi tedbir projeleri alıp, kalkınmaya geçmemiz. Lazım biz seçimlerde beyaz bir masa koyacağız. Ortaya ve herkesi o masanın etrafına çağırmaya çalışacağız. Beyaz bu tertemiz masa etrafında kaymakamımızdan, garnizon komutanımıza kadar, valimizden, belediye başkanımıza Erdemir’in müdüründen, sivil toplum kuruluşlarına kadar bütün aklı selim insanları masanın etrafına toplayıp, Ereğli için ne yapabiliriz bunu arayacağız. Yoksa bizim kaybedecek tek bir günümüz olmadığını düşünüyorum.

POSBIYIK’I SEVEN BİR AİLEYİZ”

Ben hiçbir şekilde meclisin dışında bir karşılık bir adapsızlık yapmam. Meclisteki gündem dışında Biz Halil Posbıyık’ı seven bir aileyiz. Bende kendisini çok severim, fakat kendisini sevdiğim için diyorum ki, 70 yaşına geldin Sayın başkanım 20 yıldan beri bu kent seni çok yordu. Ben bizzat içindeyim bu kentin belediyecilikte bir fiil, 10 yıl beraber çalıştık artık dinlenmeye ihtiyacı var. Senin sağlıklı olman gerekiyor. Bize lazım. Biz geri kalan eksiklikleri tamamlarız.

“BİR KENT BİR KİŞİDEN İBARET DEĞİLDİR”

Yani bir kent bir kişiden ibaret değildir. Birçok insan bu görevi yapacaktır. Halil beyde 20 yılda kendine göre en mükemmel bize göre eksikleri ile beraber ortaya bir şeyler koydu. Başarılı bulundu ki, sürekli seçildi, İnkar edemeyiz. Bizim hizmet anlayışımız farklı, kendisinin hizmet anlayışı farklı. Ereğli’nin beklentisi farklı. 20 ayda Murat Sesli başkanımızın yaptığı hizmetler birden bire çok küçükmüş gibi algılandı. Öyle göründü. Çünkü öyleydi demek ki, bunlar olabiliyor. Bizim hızlı bir şeklide ekonomik kalkınmaya geçmemiz lazım. Yoksa festivaller falan bunlar kanalizasyonlar, yollar bunların fen İşlerinin görevi kültürel belediyecilik yapmak zorundayız.”

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2013, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER