Kamalak,Geçmişimiz geleceğimizin teminatıdır

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Şu an doğuda ve güneydoğuda ne yazık ki büyük çatışmalar yaşıyoruz

Kamalak,Geçmişimiz geleceğimizin teminatıdır
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Şu an doğuda ve güneydoğuda ne yazık ki büyük çatışmalar yaşıyoruz. Dünyada çözüm olmayan hiçbir problem yoktur. Burada çare Saadet Partisidir. Milli görüştür. Terörü ancak biz durdururuz´´ dedi

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, ilçe Teşkilat Binasının açılışı için Alaplı’ya geldi. Kalabalık partililer tarafından karşılanan Kamalak Cuma Namazını Alaplı Merkez Camisinde kıldı.

Cuma namazı çıkışında vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Kamalak, vatandaşların tek tek elini sıkarak kucaklaştı.

Kendisini karşılamaya gelen partililerle sohbet eden Kamalak açılış programının düzenlendiği alana gelerek yerini aldı.

İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda kürsüye çıkarak konuşma yapan Kamalak, AK Parti´yi eleştirdi. Milli görüşü ve geçmiş dönemde CHP-MSP, DYP-RP koalisyonlarında partilerinin kalkınma hamlelerini yansıtan Kamalak,´´İktidar bölgeniz için önemli olan Filyos Endüstri merkezini yapmadan, işsizliği çözmeden terörü önlemesi mümkün mü ?´´ dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ VE AÇILIMI ELEŞTİRDİ

AK Parti iktidarının başlattığı çözüm sürecini de eleştiren Kamalak,´´Demokratik açılım, kürt açılımı, barış süreci dediler. Bugün ne hale geldik. Şimdinin Cumhurbaşkanı zamanın başbakanını çok uyardım (Bu sürecin sonu ülkeyi bölünmeye götürecek, İktidara Türkiye´deki teröristler dışarı gitmelidir, silahları bırakmalıdır) dedik. Habur kapısından alay-ı valayla karşıladık. Onlar şimdi neredeler. Askerin ergenekon, balyoz ile burnu sürtüldü. Askeri yıpratmayın dedik. Bize darbeci dediler. Askeri çektiler, daha sonra köy korucularını PKK´ya teslim ettiler. Orada yaşayanları devlet güvencesinden yoksun bırakıldı. Yerini teröristlere bıraktılar. Şu an ne yazık ki büyük çatışmalar yaşıyoruz. Dünyada çözüm olmayan hiçbir problem yoktur. Burada çare Saadet Partisidir. Milli görüştür. Terörü lanetliyoruz. Peki yakıp yıkmak ne ? Devlet nerede? Birbirimizi öldürerek nereye varırız? Suriye´nin üzerine benzin döktük ne kazandık? Suriye için eğit donat eğitimi dediler. O adam öldürme eğitimidir. donatta silahlar. Şu an kan gövdeyi götürüyor. 8 gündür bir ilçeye girilemiyor. Allah aşkına neredesiniz. ?Eşkiyanın şehirde silahla dolaşması ne zamandan beri serbest hale geldi ? Ruhsatsız silah taşıyan adamı zindana atıyorlar... Bu nasıl iştir. Terörü ancak biz durdururuz´´ dedi.

“GEÇMİŞİMİZ GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR”

Geçmişte 3 kez koalisyon hükümeti olarak iktidara geldiklerini belirten Kamalak, “

Geçmişimiz geleceğimizin teminatıdır. Geçmişte 3 sefer koalisyon hükümeti biçiminde iktidara geldik. Birinde Kıbrıs barış harekatını gerçekleştirdik. İkincisinde 1977’de Anadolu’yu fabrikalarla donattık. Üçüncüsü de 1996’da işçiye, memura ve emekliye yüzde 50, yüzde 30 zaman, yüzde 20 zam yetmedi eşel mobil sistemi yaptık, denk bütçe yaptık diye konuştu.

“MİLLİ GÖRÜŞTEN NE GİBİ KEMLİK GÖRDÜNÜZ KÜ BAŞKA YERLERE YÖNELDİNİZ”

Millete de seslenen Kamalak, şunları söyledi. Aziz milletimiz, değerli kardeşlerim siz bu zamana kadar milli görüşten ne gibi bir kemlik gördünüz ki başka, başka yerlere yöneldiniz. Bundan 40 yıl önce Kıbrıs’ta yükselen feryada figan Anadolu’yu ayağa kaldırıyordu. Ciğerlerimiz parçalanıyordu. Çünkü orada soykırım vardı, tecavüzler vardı. Milli görüş koalisyon biçiminde de olsa iktidara gelinceye kadar tam 25 yıl orada feryad figan devam etti. Ama 1974 yılında milli görüş 48 milletvekiliyle koalisyon ortağı oldu ve oradaki kardeşlerimizin imdadına koştuk. Tabi ki daha önce 2 kez teşebbüs edilmiş ama gemilerimiz maalesef Akdeniz’den geri döndü. Sahillere çıkamıyordu, uçaklarımız havalanamıyordu. Ama 1974’de sadece yüzde 11 oyla koalisyon ortağı olan Milli görüş sayesinde o tarihten bu yana Kıbrıs’ta sükunet var, huzur var, kardeşlerimiz can ve mal emniyeti var. Allah aşkına biz yanlış mı yaptık”

KAMALAK´´CİDDİ BİRŞEY YOK´´

SP Lideri Kamalak´a konuşmasının ardından son günlerde AK Parti ile ittifak yapılacağına ilkişkin soruya açıklık getirdi. Kamalak gülerek,´´Evet teklifte bulundular. Ama ciddi birşey yok´´karşılığını verdi.

Konuşmaların ardından Saadet Partisi Alaplı ilçe Başkanı Ramazan Sarıkaya tarafından Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak plaket takdim edildi.

“MİLLİ GÖRÜŞ İNŞALLAH GENE ÜLKEMİZE VE DÜNYAYA DAMGASINI VURACAKTIR”

Saadet Partisi Alaplı ilçe Başkanı Ramazan Sarıkaya’da yeniden bir Türkiye ve yeniden bir dünya kurulmasına vesile olacak çalışmaların yapılacağı yeni teşkilat binasının açılışını yapacak olmalarından dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Programımızın en güzel şekilde yapılması için destek veren başta kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve teşkilat mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bizlerin güvenliğini sağlayan emniyet mensuplarımıza ve sesimizi duyuran basın mensuplarına da çok teşekkür ediyorum. 1990 yıllarda Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız bu sokakta konuşma yapmış, o günden sonra milli görüş hareketi yerelde ve genelde zirve yapmış ve en güzel başarılara imza atmıştı. Yine bugün de Saadet Partisi Genel Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve başkan yardımcılarımız, genel idare kurulu üyelerimiz, il ve ilçe başkanlarımız var. Bundan dolayı önümüzdeki günler ve yıllar milli görüşün beldemizde ilçemizde, ülkemizde ve dünyada damgasını vuracağı günlerin işareti olacaktır. Bu vesile bugün burada bulunarak bizleri onurlandıran Saadet Partisi Genel Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Kamalak’a Alaplı adına, şahsım ve yönetim kurulum adına en kalbi sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Ayrıca daha önce binamız karşı caddede idi. Bu gün ise tam kıble yerine geldi. Ben bina sahibimize, binanın tefrişatında her türlü desteklerini esirgemeyen esnaflarımıza teşkilat mensuplarımıza da teşekkür ederim. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Sene 1969 merhum Erbakan hocamız Konya’dan milletvekili seçilir. Konya halkı kendisini Ankara’ya uğurlarken zaman gözlerinden iki damla yaş ve dudaklarından şu cümle dökülüyordu. Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es” dedi. Sarıkaya merhum Erbakan’ın bu sözleri üzerine duygu dolu anlar yaşadı.

KALAMAK VE PARTİYE KATKISI OLANLARA PLAKET

Programda ayrıca Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak tarafından partiye katkıları olan önceki dönem parti ilçe başkanları İrfan Polat, Yaşar Arıkan, yeni dönem yönetim kurulu üyeleri Abdullah Günaydın, Erhan Uslu, parti binasının sahibi Nedim Yazıcı’ya teşekkür plaketi takdim edildi.

Programda ayrıca davetlilere yemek ikramında bulunuldu.

Konuşma ve plaket törenin ardından Saadet Partisi Alaplı ilçe Teşkilat binasının açılış kurdelesi Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve partililer tarafından kesildi.

Parti binasını, ilçe Başkanı Ramazan Sarıkaya ve partililer ile birlikte gezen Kamalak, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Parti binasını çok beğenen Kamalak,” İnşallah mülkiyetini de alırsınız” dedi.

STK’LARLA TOPLANTI

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ilçede faaliyet gösteren oda ve dernek başkanları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, Alaplı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kemal Çam, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, bazı dernek başkanları katıldı.

Toplantıda Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak tarafından ilçede yapılan çalışmalar ve eksiklikler ile ilgili Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’a bir dosya sunuldu.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2015, 18:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER