Kartal, akıllarda kalan hiç bir icraatı yok

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal Türkiye, yıllardır her fırsatta ısrarla dile getirdiğimiz ve halkımızı uyarmaya çalıştığımız gibi,

Kartal, akıllarda kalan hiç bir icraatı yok

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal Türkiye, yıllardır her fırsatta ısrarla dile getirdiğimiz ve halkımızı uyarmaya çalıştığımız gibi, 12 yıllık AKP iktidarında sonu belirsiz, karanlık bir mecraya doğru sürükleniyor” dedi.

Kartal İlçe Binasında düzenlediği Basın toplantısında” 30 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 8 ay gibi bir süre geçtiğini ve 8 aylık sürede Kdz. Ereğli Belediyesinin akıllarda kalan hiçbir icraatının olmadığını dile getirerek şunları söyledi;

“ÖVGÜYLE KARŞILANAN BELEDİYELER VE BELEDİYE BAŞKANLARI GÖRÜYORUZ”

Çevremizde ki diğer belediyelere bakıyoruz. Kandilli ‘ye, Gülüç’ e Alaplı’ya bakıyoruz. Tüm imkânsızlıklarına, dar bütçelerine rağmen, büyük bir heyecanla, azimle, tüm yaratıcılıklarını kullanarak daha ilk günlerde fark yaratarak, canla başla hizmet eden ve çalışkanlıklarıyla halk tarafından övgüyle karşılanan belediyeler ve belediye başkanları görüyoruz.

“AKP’NİN KENDİ İÇ KAVGALARI OLDU”

Seçimlerden önce, Kdz. Ereğli’de kavga olduğunu, kendilerinin bu kavgayı durduracağını, barışı ve huzuru sağlayacaklarını iddia ederek göreve gelenlerin akılda kalan ilk icraatları, CHP yöneticilerini ve üyelerini işten atmak; her ay Bizans Saray darbelerini andıran uygulamalarla yapılan müdür atamaları, uzun yıllar, Kdz. Ereğli’ye hizmet ederek bir döneme damgasını vurmuş belediye başkanlarının büstlerini kaldırmak, geçmiş dönemde yapılmış ve bitme aşamasına gelmiş projelerin işlevlerini değiştirmek, TSO ve bazı kurumlarla yaşanan gerginlik ve AKP’nin kendi iç kavgaları oldu.

“İŞADAMININ BELEDİYE ÖNÜNDE PANKARTLI BİR EYLEMİNE TANIK OLDUK”

1 ay kadar önce Kdz. Ereğli Belediyesi’ne iş yapan bir işadamının belediye önünde pankartlı bir eylemine tanık olduk. İşadamı resmen kendisinden Ereğli Belediye Spor’a zorla bağış istendiğini söylüyor. Daha bunun gibi birçok vatandaş da bizzat bize gelerek yada telefonla, belediyede imar tadilatı, inşaat ruhsatı ve işyeri açma ruhsatı gibi işlerinin yapılması karşılığında kendilerinden spor kulübüne zorla bağış istendiğini ancak makbuz yada başka bir belge verilmediğini belirtmektedirler. Sokakta konuşulanların, dedikoduların ise bini bir para….!Böylesine ciddi bir iddia karşısında yetkililer gereğini yapmak durumundadır.

“İNSANLARI SİYASİ DÜŞÜNCELERİNDEN DOLAYI İŞTEN ATARAK HUZUR VE BARIŞI SAĞLAYAMAZSINIZ”

Tüm bunlara rağmen Ereğli Belediye Spor ‘un gerek erkek gerek bayan futbol takımlarının küme düşmemek için mücadele etmeleri soru işaretlerini artırıyor. İnsanları siyasi düşüncelerinden dolayı işten atarak huzur ve barışı sağlayamazsınız. Sayısını belediye başkanının dahi bilmediği müdür atamaları ve gerçekçi hiçbir proje üretememenin aczi içinde geçmiş dönemlere kompleksle yaklaşarak Kdz.Ereğli’nin sorunlarını çözemezsiniz.

“İŞSİZLİK NEDENİYLE GÖÇ DEVAM EDİYOR”

Devletin yıllardır yapması gerektiği ancak 30 Mart seçimleri öncesi halk üzerinde bir algı yaratmak için kullanılan adliye, hastane, yol ve kavşaklar önünde fotoğraf çektirerek sorunların çözülmediğini herkes görüyor. Kdz. Ereğli ekonomide, ticarette kan kaybetmeye devam ediyor. İşsizlik nedeniyle göç devam ediyor. Adliye, hastane, yol ve kavşakların bu sorunların çözümüne hiçbir katkısı yoktur.Bunlar işsizliği önleyici, istihdam yaratarak göçü önleyici yatırımlar değildir. Kdz.Ereğli’nin işsizliği önleyici, yatırımlara, teşviklere ihtiyacı vardır. TTK ve kömür havzasındaki son gelişmeleri kaygı ile izliyoruz. TTK yıllardır AKP iktidarında artık kapanmaya doğru gidiyor.

İşçi açıkları had safhaya geldi. Tersaneler kendi kaderleriyle baş başa çürümeye terk edildi.Daha 2,5 yıl önce “ Birinci önceliğimiz tersaneler.” diyen AKP milletvekili Sayın Ercan Candan bile artık tersaneleri ağzına almıyor. Oysa Tuzla’ya gidin, tersaneler bölgesinde ilk ve ortaokul bahçesinde ki çocuklara sorun, en az yarısının ailesinin Ereğli- Alaplı- Zonguldak ‘tan geldiğini, babalarının tersanede çalıştığını görürsünüz. Kaldı ki daha geçen hafta içinde, CHP TBMMeclisi Grup Başkanvekillerinin Zonguldak sorunlarının görüşülmesi için verdikleri araştırma önergesine, AKP Zonguldak Milletvekililerinin red oyu vermesi, AKP’nin Zonguldak’a, Ereğli’ye bakışını göstermektedir.

“SORUNLAR CİDDİ BİR ŞEKİLDE GÜNDEME GELMELİ”

Zonguldak sorunlarının, Kdz.Ereğli sorunlarının çok ciddi ve gerçekçi bir şekilde gündeme gelmesi gerekmektedir. Bunun için de çok ciddi siyasi iradeye ihtiyaç vardır. 12 yıllık AKP iktidarı artık bu siyasi iradeyi göstermekten uzaktır. AKP iktidarda kaldığı müddetçe işçilerin, emekçilerin, köylülerin, işsizlerin, atanamayan öğretmenlerin, emeklilerin sorunlarının çözüme kavuşması beklenemez. Taşeron düzeninin sona ermesi beklenemez. İş cinayetlerinin durması beklenemez. AKP artık her alanda Türkiye’yi sıkıntılara, gerginliklere sokarak yormaktadır.

“SİYASİ ANLAYIŞA ACİLEN İHTİYAÇ VARDIR”

Türkiye ‘ye yeni, taze bir nefes aldıracak, gerçekten emekten yana, yoksul halktan yana bir siyasi anlayışa acilen ihtiyaç vardır. Önümüzde ki 2015 genel seçimlerine bu perspektiften yaklaşmak gerekmektedir. 2015 seçimlerinde ya bu kötü gidişe devam diyerek, tüm bu sorunların giderek ağırlaşmasının bedelini hep birlikte ödeyeceğiz ya da Türkiye’de ve bölgede yepyeni bir geleceği birlikte kurmanın adımını atacağız.

CHP bölgemize ve ülkemize barışı, özgürlüğü, demokrasiyi, kardeşliği, dayanışmayı getirmeye, insanca üretip, insanca paylaşmaya hazırdır. CHP Geleceği Birlikte Kurmaya hazırdır. Biz hazırız. Tüm barıştan, emekten, demokrasiden yana olanları da bu kutsal, onurlu mücadelede omuz omuza, güç ve eylem birliğine çağırıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER