KARTAL, ÇAKIR´A YÜKLENDİ

CHP Ereğli İlçe Başkanı Kartal, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Çakır´a yüklendi.

KARTAL, ÇAKIR´A YÜKLENDİ

gundemeregli.com-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, 11 yıllık AK Parti iktidarının Zonguldak ve Kdz. Ereğli’yi kötü etkilediği belirterek,  “Baktığımızda sonuç büyük bir hezimettir. Bu hezimetin boyutları artık meclis araştırmalarına konu olmaktadır. Ekonomide, ticarette, yatırım ve istihdamda gerileme sürmekte, Zonguldak göç etmektedir.  2002’de TTK’ da 18 bin olan işçi sayısı bugün 10 bine düştü. Kömür üretimi, giderek düşüyor. Tersanelere hala daha el atılmadı.  Özelleştirmelerin bölgede işsizlik ve yoksulluğu artırdığı, ekonomiyi daralttığı bilindiği halde Erdemir’in ardından Çates özelleştirilmeye çalışılıyor. Zonguldak teşvik uygulamalarında üvey evlat muamelesi görmekte, bunun sonucu diğer çevre illerle haksız rekabetle karşı kaşıya kalmakta, yatırımcı çekememektedir.” diye konuştu.

 

----Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır’ eleştirerek, “Sen Ereğli halkını balık hafızalımı zannettin? Eğer Ereğli’yi, Zonguldak’ı bu duruma düşüren günah keçisi arıyorsan, üç tane vekilin ve İl Başkanınla el ele tutuşup aynanın karşısına geçin, ellerinizi kaldırarak poz verip bakın. Orada günah keçisini göreceksiniz.” Dedi

Gündeme ilişkin parti binasında basın toplantısı düzenleyen Kartal, Kdz. Ereğli gündeminde olan bazı konularda görüş ve düşüncelerini paylaştı.

COŞKUYLA KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyetinin, 90. ıncı kuruluş yılının, Türkiye’de ve Kdz.Ereğli’de coşkuyla kutlanmasına da dikkat çeken Kartal, şunları söyledi:

“Halkımız tarafından büyük bir katılım ve coşku içinde kutlanması, halkımızın Cumhuriyet kazanımlarının önemini bilincine kazıdığını ve ona sahip çıktığını gösterdi.On binlerce Kdz.Ereğli’ linin Cumhuriyet etkinliklerine ve yürüyüşüne gönüllü olarak coşku ile katılması, Kdz.Ereğli’nin çağdaş, Atatürk’ çü, Cumhuriyetçi bir kent olduğunu  gösterdi.Ve bu kentin insanlarının, kentin çağdaş kimliğini korumaya kararlı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Cumhuriyet’e ve kazanımlarına sahip çıkan tüm Ereğli’ li yurttaşlarımızı yürekten kutluyoruz.  2 Kasım itibari ile AKP ‘nin tek başına iktidar olduğu 11 yıl geride kaldı. 11 yıllık AKP iktidarının Zonguldak ve Kdz.Ereğli’yi nasıl etkilediğine baktığımızda sonuç büyük bir hezimettir.Bu hezimetin boyutları artık meclis araştırmalarına konu olmaktadır. Ekonomide, ticarette, yatırım ve istihdamda gerileme sürmekte, Zonguldak göç etmektedir.  2002’de TTK’ da 18 bin olan işçi sayısı bugün 10 bine düştü. Kömür üretimi, giderek düşüyor. Tersanelere hala daha el atılmadı. Özelleştirmelerin bölgede işsizlik ve yoksulluğu artırdığı, ekonomiyi daralttığı bilindiği halde Erdemir’in ardından Çates özelleştirilmeye çalışılıyor.

“YATIRIMCI ÇEKEMİYORUZ”

Zonguldak teşvik uygulamalarında üvey evlat muamelesi görmekte, bunun sonucu diğer çevre illerle haksız rekabetle karşı kaşıya kalmakta, yatırımcı çekememektedir.

11 yılda Kdz. Ereğli’de 3 belde belediyesi kapandı.

Bugün artık Öğberler, Çaylıoğlu, Gökçeler’in AKP’li belediyeleri yok. Bu belde sakinleri AKP’li belediye olmanın hiçbir avantajının olmadığını yaşayarak öğrendiler.

VERDİNİN DÖRTE BİRİNİ ALAMIYORUZ

Zonguldak kamu yatırımları açısından da fakirleşmeye devam etmektedir. Pek çok il ödediği verginin çok üzerinde kamu yatırımı alırken, Zonguldak ödediği verginin 4’te birini bile yatırım olarak alamamaktadır.

Bunun sonucunda köylerin yol,su,kanalizasyon gibi sorunları bir türlü çözülmemektedir. Ereğli-Devrek, Ereğli-Zonguldak yol çalışmaları bir türlü bitirilmiyor.

Köy yolları tamirleri baştan savma yapılıyor. 2 kürek rotmiks malzemesiyle çukurlar dolduruluyor, 15 gün sonra yine bozuluyor.

“26 BİN ESNAF KEPENK KAPATILDI”

Hele hele Ereğli Devrek yolu kaplumbağadan daha yavaş gidişiyle birkaç seçimde daha AKP’li vekillere malzeme olur. 11 yıllık dönemde yaklaşık 26 bin esnaf kepenk kapatmak durumunda kalmıştır.

2013 yılında şu ana kadar 4.500 civarında Zonguldak’ lı göç etmek zorunda kalmıştır.

Zonguldak ve Kdz.Ereğli ile ilgili tüm bu olumsuz tablonun, kötü gidişin  tek sorumlusu AKP iktidarının politikalarıdır.

“GÜNAY KEÇİCİ ARIYORSAN AYNAYA BAK”

Gerçek durum böyle iken AKP’li vekillerin, AKP’li yöneticilerin günah keçisi aramaları, Kdz.Ereğli ve Zonguldak halkını kandırmaya yetmez. Özellikle Sayın AKP İlçe Başkanının dili makarna kesiyor. Ağzını her açtığında laf kalabalığı ile demogoji yaparak günah keçisi arıyor.

Sayın İlçe Başkanı; sen Ereğli halkını balık hafızalımı zannettin? Eğer Ereğli’yi, Zonguldak’ı bu duruma düşüren günah keçisi arıyorsan, üç tane vekilin ve İl Başkanınla el ele tutuşup aynanın karşısına geçin, ellerinizi kaldırarak poz verip bakın .Orada günah keçisini   göreceksiniz.

“TTK’YE İŞÇİ ALAMAZLAR”

Enerji bakanı 2004’te “ Zonguldak havzasından yılda 10 milyon ton kömür üreteceğiz. 10 bin işçi ek istihdam yaratılacak”  diye konuşur, TTK’ya işçi almazsınız.

Başbakan 2006’da “ Tersaneleri tüm gücümüzle destekleyeceğiz” diye konuşur ama kılını kıpırdatmaz. Senin 3 milletvekilinin Zonguldak’la ilgili teşvik ve desteklemelerde hiçbir ağırlıkları olmadığı gibi, CHP’li milletvekillerinin çabalarını engellemekten geri kalmazlar. AKP’li belde belediyeleri çaresizlik içinde kapanır, seyredersiniz.

“AK PARTİYE YAKIŞMIYOR”

Hele demokrasi sözcüğü AKP’ye hiç yakışmıyor. AKP İlçe örgütünde demokrasi işlemiyor. AKP’ye oy veren Ereğli’li seçmenlerin, AKP üyelerinin özgür iradesi, demokratik seçme ve seçilme hakları gasp ediliyor. AKP üyeleri adam yerine konulmuyor. Demokratik bir kongre yapılmadan ilçe başkanı ve yöneticiler yukarıdan dayatılıyor. Dayatmanın olduğu yerde de barıştan, sevgiden, özgürlükten söz etmek ise kendini aldatmaktır.

“SESLENİYORUM”

AKP’li yöneticilere sesleniyorum. Güneşi balçıkla sıvayamazsınız. Tüm engellemelerinize rağmen Kdz.Ereğli Belediyesi hizmet üretmeye devam ediyor.

Şehrin tüm mahallelerine dağılan çocuk parkları, spor alanları, piknik ve dinlenme yerleriyle;

Binlerce insana iş, meslek, beceri kazandıran Cumhuriyet Halk Evi kurs çalışmalarıyla;

Ücretsiz cenaze, evde hasta bakım ve temizlik hizmetleriyle,

Camilere ve okullara yapılan yardım ve hizmetleriyle;

Yoksul ve muhtaç durumda ki ailelere yapılan yardımlarıyla;

Bunun yanında birçok sosyal, kültürel, tarihi ve turistik çalışmalarıyla Kdz.Ereğli Belediyesi Türkiye’nin sayılı belediyeleri arasında en önlerdedir.

“GİDEREK HIRÇINLAŞIYORLAR”

AKP’li yöneticilerin tüm hırçınlıkları, karalamaları bu nedenledir.

Ne yapsalar Kdz.Ereğli’yi  alamayacaklarını bildiklerinden giderek daha da hırçınlaşmaktadırlar. Ancak bunlar nafile çırpınışlardır. AKP’li belediye olmanın hiçbir avantajının olmadığını gören belde belediyelerini de alarak Kdz.Ereğli ile el ele , Halil POSBIYIK önderliğinde bölgemizde yeni bir atılım dönemi başlatacağız.

Yıllardır sürekli dile getirdik. Bundan sonra da bıkmadan, usanmadan gerçekleri gündeme getirip yüzünüze vuracağız. Bilgi kirliliği ve demagoji ile Ereğli halkını aldatmanıza izin vermeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi tüm gücüyle seçimlere hazırdır ve CHP’si bu güç, bu birlik, bu inanç ve kararlılıkla seçimlerden büyük bir başarıyla çıkacaktır.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2013, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER