KARTAL, SENDİKA İŞÇİLERİ MECERAYA SÜRÜKLÜYOR

KARTAL, SENDİKA İŞÇİLERİ MECERAYA SÜRÜKLÜYOR

gundemeregli.com-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, AKP’nin bilgi kirliliği ortamı oluşturarak, yalan ve iftiralarla Kdz.Ereğli halkını ve Erdemir çalışanlarını CHP ‘ye ve Halil Posbıyık’a karşı  kışkırtmaya çalıştığını belirtti.  Kartal,  “Erdemir emekçilerinin bu tuzağa düşeceğine inanmıyorum. Erdemir işçisi Ereğli’yi maceraya sürükleyemeye çalışanlara fırsat vermeyecektir” diye konuştu.

Kartal parti binasında düzenlediği basın toplantısında Ak Parti’ye ve  Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesine yüklendi.

POSBIYIK’A KARŞI KIŞTIRTIYORLAR

Bu zihniyetin 6 ayda Ereğli’yi hallaç pamuğu gibi atarak, Ereğli’yi geleceği belirsiz ve karanlık bir maceraya sürükleyeceğini savunan Kartal konuşmasında şu sözlere yer verdi:

Pazar günü yapılacak seçimlere birkaç gün kala, Kdz.Ereğli’de seçimlerden umudunu kesen AKP, genel iktidar gücünü de kullanarak  can havliyle saldırıyor.

AKP bilgi kirliliği yaratarak, yalan ve iftiralarla Kdz.Ereğli halkını ve Erdemir çalışanlarını CHP ‘ye ve Halil POSBIYIK’a karşı  kışkırtmaya çalışıyor.

Kdz.Ereğli’de ki ranta gözlerini dikmiş, AKP etrafında çöreklenmiş bir avuç çıkar çevresi ve güç odaklarının Kdz.Ereğli Belediyesini ele geçirebilmek için girmeyecekleri kılık, söylemeyecekleri yalan ve kullanmayacakları insan yok.

DEMOGAJİ YAPIYORLAR

AKP ‘nin belediye başkan adayının etrafını kuşatan ve onu parmaklarında oynatan çıkar birliği içinde ki bu güç odakları, Türk Metal Şube Başkanı’nıda yedeklerine alarak Kdz.Ereğli halkını ve Erdemir emekçilerini amaçlarına alet etmenin peşindeler.

Türk Metal Şube Başkanı, bu güç odaklarının taşeronluğuna soyunmuş utanmadan demogoji yapıyor. Ereğli Belediyesinin Erdemir işçilerinin ekmeği ile oynadığı yalanını utanmadan söyleyebiliyor.

Ey ! sendika başkanı !.... Belediye nereyi mühürledi  de  Erdemir ‘de üretim durdu? Yüksek fırında mı, çelikhanede mi, kok fabrikalarında mı, sıcak haddehane , soğuk haddehane de mi üretim durdu?

Erdemir hangi yatırımı yapmak istedi de belediye engel oldu? Erdemir’ in kapısına  kilit mi vuruldu? Bu nasıl bir anlayıştır?

Kaldı ki; Erdemir, yasalardan, mevzuattan muaf tutulmuş bağımsız bir cumhuriyet mi?

SORUNLAR ORTADADIR

Kdz.Ereğli’nin sorunları ortadadır.

Sorunların kaynağı da 11 yıllık AKP iktidarıdır.

Kdz.Ereğli’nin ekonomik açıdan gerilemesi 2007’de Erdemir’in özelleştirilmesi ile başlamıştır. Başbakanın  teğet geçti dediği, 2009 küresel ekonomik krizinin, tersaneleri boğarak 7 bin kişinin işsiz kalması ve tersanelerin adeta çürümeye terkedilmesiyle  derinleşmiştir.

TTK’NIN DURUMU ORTADA

TTK’ya işçi alımlarını durdurarak işçi sayısının 18 binden 9 binlere düşürülmesi, Zonguldak’ın ve Ereğli’nin teşvikli iller kapsamına alınmayarak Organize Sanayi bölgelerine yatırımcı gelmesinin önlenmesi, Erdemir’de toplu sözleşmenin hemen ardından ücretlerin %35 indirilmesi, işçilerin icralarla boğuşması ve işlerinden atılması, yüksek ücretli işçilerin emekli edilerek yerine düşük ücretli işçi alınması ve taşeron işçiliğin yaygınlaştırılması bu süreci tetikleyen en önemli nedenlerdir.

Gerçekler bu kadar açık ve ortadayken, bu vebalin başlıca sorumlularının, şimdi günah keçisi aramaları, CHP’ye ve Halil Posbıyık’a saldırmaları kimseyi kandıramaz.

11 YILDIR POLİTİKALAR YANLIŞTIR

Zonguldak ‘ı ve Ereğli’yi bu duruma AKP’nin 11 yıldır uyguladığı politikalar getirmiştir. AKP 2002’den bu yana 3 seçimde Zonguldak’tan 3 milletvekili çıkarmıştır. Gelinen tablo ortadadır.

AKP’nin bu 3 Milletveki’li 11 yıldır bölgeye hizmet ve yatırım gelmesi konusunda ağırlıklarını koyamamıştır. Kendi beceriksizliklerini, kendi günahlarını başkalarına yükleyerek temize çıkmaya çalışmaktadırlar.

YILLARDIR SORUNLAR ÇÖZÜLEMEMİŞTİR

Erdemir’i satan AKP’dir.Taşeron işçiliği yaygınlaştıran AKP’dir. TTK’da ki işçi sayısının 18 binden 9 bine düşürülmesine, tersanelerde 7 bin kişinin işsiz kalmasına, organize sanayi  bölgesinin destek ve teşviklerden mahrum bırakılmasına ses çıkaramayan AKP milletvekilleridir. Ereğli- Devrek yolunda 11 yılda  11 Km. yolu hizmete sokamayanlar bunlardır. Ereğli köylerinin yazın patpatlarla su taşımasına seyirci kalanlar bunlardır. Ereğli köylerinin yol, kanalizasyon, çöp, sağlık ocağı, taşımalı eğitim gibi  temel sorunlarını yıllardır çözemeyenler bunlardır.

2009’da Öğberler belediyesinin kapanmasına yine bu dönemde AKP’li Çaylıoğlu ve Gökçeler belediyelerinin  kapanarak köye dönmelerine neden olanlar bunlardır.

Bunların artık Zonguldak’a, Ereğli’ye verecekleri hiç bir şey yoktur. Gırtlaklarına kadar rüşvete, yolsuzluğa, vurguna, hırsızlığa batanların ve bütün güçleriyle  bu ahlaksızlığı örtbas etmeye çalışanların Türkiye’ye verecekleri, bir şey yoktur.

BAŞKANLIK YAPMAK ÖYLE KOLAY DEĞİLDİR

Kdz.Ereğli’de belediye başkanlığı yapmak, kurtlar sofrasında dans etmek gibidir. Belediye başkanları hiçbir çıkar gurubunun, güç odaklarının güdümüne girmeden, onların baskısı altında ezilmeden, görev yapabilecek, halka hizmet edebilecek bir özellikte ve yetenekte olmalıdır. Yoksa, bu güç ve çıkar odakları 6 ayda Ereğli’yi hallaç pamuğu gibi atarak, Ereğli’yi geleceği belirsiz ve karanlık bir maceraya sürükler.

BASKIYA BOĞUN EĞMEZ

Kdz.Ereğli halkı,Erdemir işçisi bu konuda  hiçbir baskıya , boyun eğmeden, haksız yalan ve iftiralara prim vermeden özgür iradesini sandığa yansıtacaktır. Hele hele Erdemir emekçileri AKP’ye verilecek her oyun işçilerin kazanılmış haklarına sıkılmış birer kurşun olduğunu bilmelidirler.

30 Mart’ta AKP’ye verilecek her oy, Kıdem tazminatlarını kaldırmaya çalışan, esnek çalışma adı altında güvencesiz çalışmayı dayatan, taşeron çalışma düzenini yaygınlaştırarak işçileri köleliğe mahkum eden, emeklileri günde bir simit bir çayla aldatan, seçimden sonrada iğneden ipliğe, gazdan tuza insafsızca zam yapmaya hazırlanan kısaca tüm emekçileri daha da boğacak politikalara destek olmaktır.

GERÇEK DOST CHP’DİR

Kdz.Ereğli halkı ve Erdemir emekçileri bu tuzağa düşmeyecektir. Verdiği oyun AKP’ye çöreklenmiş güç odaklarının sofrasında meze olacağını bilerek hareket edecektir.  Ereğli’yi maceraya sürüklemeye çalışanlara fırsat vermeyecektir. Geçmişte, bu gün ve gelecekte emeğin, emekçinin gerçek dostu ve savunucusu CHP’si dir.

Emekçinin çıkarlarını korumak, CHP’nin olmazsa olmaz varlık nedenlerinden birisidir.

Emekçiler CHP’ye oy verse de vermese de gerçek budur ve her zaman da öyle olacaktır.

CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü de her zaman Erdemir emekçilerinin, yanında olmuş, olmaya da devam edecektir.  Bu gerçeği hiç ama hiçbir kimse değiştiremeyecektir.

BELEDİYELER BİRLİĞİNİ KURACAĞIZ

Biz CHP olarak başta Kdz.Ereğli Belediyesi olmak üzere Gülüç, Kandilli ve Ormanlı Belediyelerini de kazanarak, Kdz.Ereğli merkezli Belediyeler Birliğini kuracağız. İl Genel Meclisinde de iktidar olacağız ve bölgemize yeni bir atılımla, yeni bir heyecanla, yeni bir başlangıç yapacağız. Bundan hiçbir kuşkumuz yoktur.

Ereğli’nin maceraya değil birliğe ve hizmete ihtiyacı vardır. Yıllardır kıpırdamayıp seçime birkaç gün kala verilen boş vaatlerle kimseyi kandıramazsınız.

Her ne kadar birçok belirsiz ve işçiye açıklanmayan yanları olsa bile yinede son toplu sözleşmenin  Erdemir işçilerine hayırlı olması dileklerimizle saygılar sunuyoruz.

 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER