KILIǔ HEYECANLA BEKLENEN HİZMETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ”

KILIǔ HEYECANLA BEKLENEN HİZMETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ”

gundemeregli.com-Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Alaplı,Ereğli ve Zonguldak’ta bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç öncelikle Alaplı İlçesi sentetik çim yüzeyli futbol sahasında incelemelerde bulunurken sırasıyla Alaplı Erkek Öğrenci Yurdu İnşaatı ,Alaplı Belediye Başkanlığı Ziyareti,Ereğli Tersanaler Bölgesi Ziyareti, Zonguldak Valiliği, Zonguldak Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda inceleme, Esnaf Ziyareti ,AK Parti İl Başkanlığı ve Zonguldak Merkez Sitespor salonu inşaatında incelemelerde bulundu.

“ÖĞRENCİ YURDUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU”

Gençik ve Spor bakanı Suat Kılıç, Alaplı ilçesinde 500 kişilik öğrenci yurdunda incelemelerde bulunarak yurttaki odalar hakkında bilgi verdi.

Ranza modeliyle yurdun bin kişilik olabileceğini ifade eden Bakan Kılıç, kendilerinin ranza sistemini uygulamadığını, odalara buzdolaplarının da geleceğini söyledi. Yurtlarda gelecek yıl ranza sisteminden tamamen çıkacaklarını belirten Kılıç,Alaplı meslek Yüksek okulu karşısında yapımı devam eden Yurt binasında inceleme de bulundu.İnşaat alanında ustalarla sohbet ettikten sonra basın mensuplarına yurt ile bilgi veren Bakan Kılıç, “Yurt 500 kişilik, eski sisteme dönsek anında bin kişilik. Eski sistem buraya ranzaları alsam burası anında bin kişilik. Eski modeli anlayın. Ondan sonra hakkımızı teslim etmiyorsunuz. Siyasetin hep nerde açığı var ordan kendinize kulvar tutturuyorsunuz. Bu odalarda buzdolabı da gelecek. 20-30 kişilik odalar vardı hepsini kapattık. 12 kişilik nadiren bir iki yerde vardı. Kapasite yüksek olduğu için azaltamadık Seneye ranzadan tamamen çıkmıştık.” dedi.Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu’nu ziyaret eden Bakan Kılıç Alaplı’ya yapılan yatırımlar hakkında bilgi aldı.

Bakan Kılıç, Kıbrıs’taki iki yüksek öğrenim öğrenci yurduna eski Başbakanlar Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan’ın isimlerinin verildiğini bildirdi.
Bir dizi inceleme ve ziyaretler için Zonguldak’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Zonguldak Valiliği’ni ziyaret etti. Tören mangasını selamlayan Bakan Kılıç, daire amirleri ile tokalaştı. Valilik Şeref Defteri’ni imzalan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, burada gazetecilere Bakanlığın Zonguldak yatırımlarını anlattı.

“HEYECENLA BEKLENEN HİZMETLER DEVAM EDİYOR”

Zonguldak il genelindeki yatırımların 130 milyon TL’yi bulduğunu ifade eden Bakan Kılıç, “Türkiye’nin dört bir tarafında olduğu gibi Zonguldak’ta da heyecanla beklenen hizmetlerimize devam ediyoruz. Zonguldak’ı hem gençlik hem de spor kentine dönüştürmek üzere çok ciddi hamlelerimiz var. Bunları siz zaten takip etmektesiniz. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kuruluşu ile birlikte Zonguldak’taki gençlik ve spor alt yapısının yeni baştan ele alındığı yıllar olduğu, Zonguldak’taki spor yatırımlarımıza inşallah tamamlama yönünde de devam ediyor olacağız” dedi.
Bakan Kılıç, Zonguldak il genelinde yapılan hizmetleri aktarırken 500 seyirci kapasiteli merkez kapalı yüzme havuzu, Merkez, Çaycuma, Kdz. Ereğli ve Kilimli Gençlik Merkezleri, Alaplı Gümeli Spor Salonu, Devrek bin 500 tribün kapasiteli Stadyumu projelerinin çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
Yer temini, müteahhit firmadan dolayı gecikmeler olabileceğini belirten Bakan Kılıç, “Ama paradan veya bizden gecikme olmaz. Zonguldak’ta AK Parti hükümetinin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kuruluşundan bu yana yapımına başladığı projelerin toplam maliyeti 130 milyon liradır” dedi.

“ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ’NİN ADINI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ OLARAK DEĞİŞTİRDİK”

Dönemin Başbakanları Bülent Ecevit ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın isimlerinin yeni yapılan yurtlara verildiğini belirten Bakan Suat Kılıç, şöyle dedi:
“Merhum Bülent Ecevit, eski Başbakanlarımızdan eski milletvekiliydi. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nin adını Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değiştirdik. Fakat bununla da yetinmedik. Kıbrıs Barış Harekatı’nın arkasında iki önemli isim vardır. Birisi Bülent Ecevit, diğeri ise merhum Başbakan Necmettin Erbakan’dır. Lefke’deki Yüksek Öğrenim Yurdu’nun adını Bülent Ecevit olarak tanzim ettik. GaziMağusa’da yapımına devam etmekte olduğumuz Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu’nun adını da Prof. Dr. Necmettin Erbakan Öğrenci Yurdu olarak isimlendirdik. Bu ziyaret vesilesiyle bu gelişmeleri de paylaşmak istedim.”
Bakan Kılıç’a, Karaelmas Kemal Köksal Stadı ziyareti sırasında Gençlik Merkezi tarafından halk oyunları gösterileri sergilendi. Bakan Kılıç’a, Zonguldak Kömürspor Başkanı Av. Süleyman Caner tarafından takımın forması ve atkısı hediye edildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2013, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER