MECLİS TOPLANAMADI

MECLİS TOPLANAMADI
 
 
gundemeregli.com-Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin, Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleştirilemedi.

Başkan Posbıyık, meclis öncesi yaptığı konuşmada belediye tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

AK Parti Grubu ile Bağımsız Grup üyelerinin katılmadıkları meclis toplantısı, yoklama yapıldıktan sonra 4 Temmuz Perşembe günü saat 11.00’e ertelendi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, toplantı için meclis toplantı salonuna gelen meclis üyeleri, konuklar ve bazın mensuplarına hitaben konuşma yaptı. Başkan Posbıyık, sözlerine Eski Belediye Meclis Üyeleri’nden Kuddusi Kaynarpınar’ın vefatı dolayısıyla duyduğu üzüntüyü paylaşarak başladı. Başkan Posbıyık, çok arzu etmelerine rağmen, ailesi Bolu’da ikamet eden Kaynarpınar için Karadeniz Ereğli’de bir tören düzenleyemediklerini ifade ederek, ”Eski Belediye Meclis Üyelerimizden Kuddusi Kaynarpınar’ı kaybettik. Kendisini Ereğli’ye yaptığı hizmetlerden dolayı takdirle, şükranla, rahmetle anıyorum. Ruhu şad olsun”dedi.

“KADİR GECESİ’NE ÖZEL BAZI KONFERANSLAR DÜZENLEYECEĞİZ”

Ramazan ayı dolayısıyla gerçekleştirmeyi düşündükleri etkinlikler hakkında bilgi veren Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kutlu ayın şimdiden mübarek olması temennisinde bulunurken Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak tüm mahallelerde iftar programları düzenleyeceklerini, bu yöndeki hazırlıklarını da tamamladıklarını kaydederek şunları söyledi. “ Ekiplerimizle birlikte Ramazan’da halkımızla iç içe olacağız. Kadir Gecesi’nde de havuz başında tüm halkımızla birlikte iftarımızı açacağız. Kadir Gecesi’ne özel bazı konferanslar düzenleyeceğiz. Şu an ilçemizdeki tüm camilerin aydınlatılması çalışmaları devam ediyor. 84 caminin tamamı aynı renkte ışık verecek. Bu yöndeki çalışmalarımız da devam ediyor ”

HALKIMIZA UNUTULMAYACAK ÜÇ GÜN YAŞATTIK

28-29-30 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen 20. Karadeniz Ereğli Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık başarılı bir festival düzenlediklerini belirterek, belediye meclis üyelerinden tüm ekiplere kadar geniş bir kadro ile yürütülen çalışmalar neticesinde Türkiye’ye örnek olacak bir festival gerçekleştirdiklerini ifade etti ve şu görüşleri sundu,“Yüzümüzün akıyla bir festival daha gerçekleştirmiş olduk. Birbirinden güzel etkinliklerle ve konserlerle halkımıza kolay kolay unutulmayacak üç gün yaşattık.

KESTANECİ MAHALLESİ’NDEKİ PİKNİK ALANINI DA HİZMETE AÇTIK

Festival çerçevesinde Kestaneci Mahallesi’ndeki piknik alanını da hizmete açtık. Piknik alanında bazı eksiklerimiz var. O eksikleri de gördükçe tamamlamaya çalışıyoruz. Pazar günü saat 11.00’de Meclis Üyelerimizle birlikte Düzce’den gelecek bir topluluğu ağırlayacağız. Kendileriyle bütünleşeceğiz ”

SAHİLDEKİ ÜST GEÇİDİ DE YAPTIK

“Sahildeki üst geçidi de yaptık. Bazıları bu üst geçide ucube dedi, ama asıl ucube Devrek Yol Ayrımı’nda. Festivale karşı çıkanlar ve festival yapılmasın, diye uğraş verenler de nedense festival etkinliklerini en önde seyrediyorlar. Biz Ereğli’yi yüceltmeye ve büyütmeye çalışıyoruz. Karadeniz Ereğli’ye gelenlerin iltifatları ile karşılaşıyoruz. Karadeniz Ereğli çok sevilen bir kent haline geldi. Amacımız ve hedefimiz halkımıza hizmet etmek…”

AK PARTİ GRUBU VE BAĞIMSIZ GRUP ÜYELERİNİ ELEŞTİRDİ

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaptığı konuşmanın sonunda da, meclisin olağan toplantısına gelmeyen AK Parti Grubu ve Bağımsız Grup üyelerini eleştirdi. Her iki grubun üyelerinin de oyun oynamaya çalıştıklarını iddia eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ” Biz, oyun oynamayı falan pek bilmiyoruz. Ama CHP’li iki meclis üyemiz şehir dışında, diye bazıları toplantıya gelmediler. Çünkü onlar gelmedikleri zaman meclisin toplanamayacağını biliyorlardı. Bu oyunlara gerek yok. Bu insanların Karadeniz Ereğli’ye hizmet verdikleri falan da yok. Dolayısıyla bu toplantıyı erteleyeceğiz. Bu meclis üyeleri toplantımıza gelmedikleri için ekseriyeti temin edemedik. Bunlar Belediye’yi çalıştırmak istemeyen adamlar. Özür dileriz; sizi buraya kadar yorduk. AK Parti Grubu üyeleri ile Bağımsızlar zaten birbirleriyle aynılar. Fark etmiyor. Hepsi birbirine benziyor. Birbirlerine de çok yakışıyorlar. Buradan bakarken kendilerini çok beğeniyorum. Yarın saat 11.00’de görüşmek üzere. Gelmeyenler adına da sizden özür diliyorum…”

4 Temmuz 2013 Perşembe gününe ertelenen Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi 2013 yılı Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın gündemi şöyle:

  1. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliğine ait komisyon raporu.S
  2. Resmi Kurumların imar tadilat taleplerine ait komisyon raporu.
  3. İlçemizin çeşitli mahallelerinde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait yoldan ihdas parsellerin satış ve takasına ait komisyon raporu.
  4. Belediye Meclis Üyesi Abdulkadir Sözer tarafından verilen önergeye ait komisyon raporu.
  5. Kavaklık ve Kestaneci Mahallelerinde yeni sokaklar oluşturulması ve bu sokaklara şehit isimlerinin verilmesinin görüşülmesi.
  6. Kıyıcak Mahallesi Öğretmen Rafet Kılıç Sokağın isminin değiştirilmesinin görüşülmesi.
  7. Memur kadrolarında unvan ve derece değişikliği yapılmasının görüşülmesi.
  8. Belediyemiz Çay Ocağının Yaşlılar ve Gençler Dinlenme Evinin şubesi olarak çalıştırılmasının görüşülmesi.
Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2013, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER