MHP´den sendikaya ziyaret

MHP´den sendikaya ziyaret

MHP´den sendikaya ziyaret

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde MHP ilçe yönetimi, Türk Metal Sendikası Şube yönetimini ziyaret etti.Partinin ilçe başkanı Talat Şeker, ziyarette yaptığı konuşmada, belirledikleri yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte protokol ziyaretlerine başladıklarını söyledi. İlçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) ile sendika arasında 4 bin 700 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi sürecini takip ettiklerini, işçinin yanında olduklarını ifade eden Şeker, şöyle dedi:
“Girmiş olduğunuz bu mücadelede gerek sendika gerekse sendikaya üye Erdemir işçisi arkadaşlarımızın hak mücadelesinde sonuna kadar yanınızdayız. Erdemir içerisindeki taşeron ve OYPA işçilerinin de aynı haklara kavuşturulmasını, sendikamızın öncülük yapmasını toplumsal bir talep olarak iletmek isterim.

ERCAN: “İŞVEREN 3 YIL OLMASINI İSTİYOR”

Sendika Şube Başkanı Metin Ercan da, grev kararı alınması ile başlayan süreçte ilçede iyi bir hava yakaladıklarını kaydetti. Toplu sözleşme görüşmelerinin masada bitirilmesi temennisinde olduklarını anlatan Ercan, şu sözlerle konuştu:
Sadece Erdemir işçilerinden değil tüm esnafımızdan, sivil toplum kuruluşlarından, siyasilerden de ciddi destek görüyoruz. Bu mücadelemizde bizlere destek veren toplumun her kesimine teşekkür ediyorum.
Süreç inşallah iyi olacak, işçimiz lehine sonuçlanacak. İşveren ile daha önce yaptığımız toplu sözleşme anlaşması 3 yıllıktı, bu kez 2 yıllık bir sözleşme taslağı hazırladık ancak işveren 3 yıl olmasını istiyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2016, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER