Ocakçı,Bizim adımız Cumhuriyettir, Halktır, Demokrasidir, Çağdaşlıktır”

Ocakçı,Bizim adımız Cumhuriyettir, Halktır, Demokrasidir, Çağdaşlıktır”

Ocakçı,Bizim adımız Cumhuriyettir, Halktır, Demokrasidir, Çağdaşlıktır”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kuruluşunun 93. yılı, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde kutlandı.

CHP Ereğli İlçe Örgütü’nce Devrim Bulvarı Atatürk Anıt’ında düzenlenen kutlama töreninde, partinin Zonguldak Milletvekillileri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş ile partinin Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, parti çelengini Anıt’a bıraktı. Saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı söylendi.

Milletvekili Turpcu, tören konuşmasında, 15 Temmuz sürecini hatırlattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a Ereğli’den çağrıda bulundu.Türkiye’nin içindeki olumsuzlardan kurtulması için, Mustafa Kemal Atatürk’ün değerleri etrafından birleşilmesi gerektiğini savunan Turpcu, şu sözlerle konuştu:

“ATATÜRK’ÜN YASAKLADIĞI BU TİP TARİKATLARIN…”

“Cumhuriyet ve değerleri ile ilgili çok badireler atlattık. Son 15 yılda bunların katmerlisini yaşadık. Bugünlerde ise 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili emperyalizmin en kanlı ve gerici örgütünün 1960’ların sonundan itibaren nasıl bugünlere geldiğini, desteklenerek önünün açıldığını 1950’den bu tarafa da, dinin nasıl sağ partilerce siyasallaştırılıp kullanıldığın gördük. Dolayısıyla Atatürk’ün yasakladığı bu tip tarikatların hedeflerinin nerelere kadar geldiğini görebildik.

“SIRADAN MEMURLARI BIKARIN, ESAS ELEBAŞLARINA YÖNELİN”

Bu darbe girişimi, bir şekilde savuşturuldu. Yapanlar, cezalarını en yüksek seviyede çekmelidirler. Fakat bu sıradan memur ve öğretmenlerle ilgili zalimliğin son bulması lazım. Bu örgütün, liderinin sempatizanı olabilirler. Geçmiş iktidar bunlara çok yardımcı oldu ama esas hesap sorulması gerekenler ilgili işte dün İstanbul Belediye Başkanının damadının parsel parsel nasıl büyütüldüğünü biliyoruz. Ankara’da da bunlar oldu. Bu sıradan memurları bıkarın, esas elebaşlarına yönelin. O konuda, Cumhuriyetçiler hep yanında olacaktır.

“SAYIN CUMHURBAŞKANI’NA SESLENİYORUM”

Kurtuluş sadece, o tarikattan kurtulup öbür tarikata yol açmak değildir. İktidar partisi ve onu yönetenlere sesleniyorum; Türkiye’nin kurtuluşu, sadece Cumhuriyet’in kurucu değerlerine, Atatürk ilke, inkilap ve devrimlerine dönmekle olur. Bu konuda, Sayın Cumhurbaşkanı’na ve Başbakanımıza da buradan sesleniyorum; gelsinler Atatürk ve O’nun kurucu değerleri etrafında birleşelim. Bu ülkeyi, başka türlü kurtaramayız.”

DEMİRTAŞ:”… KOCA ÇINAR CUMHURİYET HALK PARTİSİ”

Milletvekili Ünal Demirtaş da, mensubu olduğu partinin, emeğin ve barışın ülkedeki tek teminatı olduğunu öne sürerek şu ifadeleri kullandı:
“Gelecek güzel günlere olan inancı, 93 yıllık köklü tarihinden aldığı güç ile Türkiyeyi çağdaş medeniyet yolunda yükseltecek tek güç, dün olduğu gibi bugün de koca çınar Cumhuriyet Halk Partisidir. Kurulduğu günden bu güne kadar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) demokrasinin, laik sosyal hukuk devletinin, temel hak ve özgürlüklerin, kadın erkek eşitliğinin, çağdaşlığın ve ilericiliğin, emeğin ve barışın ülkemizdeki tek teminatıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve partimizin her kademesinde görev alıp emeği geçen ve aramızdan ayrılan tüm parti büyüklerimizi saygıyla anıyor, partimizin 93’üncü kuruluş yıldönümünü kutluyorum.”

OCAKCI: BİZİM ADIMIZ CUMHURİYETTİR, HALKTIR, DEMOKRASİDİR, ÇAĞDAŞLIKTIR”

CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı ise Cumhuriyet dönemi öncesi yılları hatırlattı, Anadolu’da yaşanan vahim durumu anımsattı. ‘Cumhuriyet’ demenin ‘halk’ demek olduğunu belirten Ocakcı, “biz Son kaleyiz. Emperyalist düzenin ve sömürge zihniyetinin yıkamadığı tek kaleyiz. Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir zaman sistemin ve emperyalist güçlerin maşası olmamıştır ve olmayacaktır.
Bu güne kadar 93 yıldır hiç yolumuzdan dönmedik. Bağımsızlığın, laikliğin, demokrasinin ve Cumhuriyetin güvencesi biz olduk, biz olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin şartları ne olursa olsun, koltuğun, sultanlığın partisi olmadık. Bizim adımız Cumhuriyettir, halktır, demokrasidir, çağdaşlıktır” sözleriyle konuştu.

Konuşmaların ardından partililer, Anıt arkasında bulunan Şehitler Anıtı’na kırmızı karanfil bıraktılar.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER