ÖZDEMİR HALKIMIZIN DERTLERİNE DERMAN OLACAĞIZ

ÖZDEMİR HALKIMIZIN DERTLERİNE DERMAN OLACAĞIZ

gundemeregli.com-30 Mart Yerel Seçimleri öncesi çalışmalarına hız veren Milliyetçi Hareketin Ereğli’de ki Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir , ilçe sınırlarına henüz dahil edilen Ören Mahallesine gitti. Kurmayları ile birlikte kahvehane toplantısı ve ev ziyaretleri gerçekleştirilen Özdemir , mahalleyi de gezerek, vatandaşlarla sıcak temas kurdu.

HALKIMIZIN DERTLERİNE DERMAN OLACAĞIZ
 
Halkın sorunlarını dinlemek ve onların dertlerine derman olmak için bu tür ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden Özdemir, yapılan kahvehane toplantısında, bazı projelerinden bahsetti. Konuşması sırasında çarpıcı tespitlerde de bulunurken; Ereğli’nin en büyük iki sorununun diyalogsuzluk ve işsizlik olduğunu söyledi.
EN BÜYÜK SORUN DİYALOGSUZLUK
 
Kasım ayında, adaylığı açıklandıktan sonraki süreçte tüm kamu ve bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiğini söyleyen Mevlüt Özdemir , 100’e yakın kurum ziyaret ettiğini dile getirerek,Bu ziyaretlerdeki amaçlarının basında gözükebilmenin aksine Ereğli’de ki sorunları tespit etmek olduğunu ifade etti. Bu ziyaretlerden ötürü kamuoyu oluşturduklarını  sorunların tespiti konusunda da ciddi fikir sahibi olduklarını belirten  Özdemir ; “Ereğli’nin sorunları karşısında şu karşımıza çıktı. Ereğli’nin en büyük probleminin diyalogsuzluk olduğunu, kurumların birbiri ile istişare halinde olmadığı ve problemlerin çözümleri noktasında her kurumdan ayrı fikirler çıktı. Bu ziyaretlerle, sorunların çözülmesi noktasında iyi bir ARGE çalışması yaptık ve güzel projeler ürettik” dedi.
 
BİZLERDEN TALEPLERİNİZ NELERDİR
 
Ereğli Belediyesini kazanmaları durumunda; “Sizler için neler yapabiliriz?” diyen Özdemir, konuşmasına şöyle devam etti:“Burası, yapılan son referandumla birlikte Ereğlimize şehir merkezine dahil edilen yerlerimizden bir tanesi. Ören’e geldiğimizde açıkçası buranın bir mahalle havasından ziyade bir köy havası; koruması hem güzel hem de gelişmişlik açısından sıkıntılı bir durum. Bu ziyaretteki maksadımız sadece şu değil; gelip burada propaganda yapmak değil değerli dostlarım. Biz, burası için neler talep ediyorsunuz? Ören ile ilgili düşünceleriniz nelerdir? Biz belediyeyi kazandığımız takdirde bizlerden talepleriniz neler olacaktır? Biz sizler için neler yapabiliriz? Bunları konuşmak istiyoruz. Ki biz bugünden notlarımız alalım, yarın inşallah belediyeyi kazandığımızda sizlere mahcup olmayalım.”
 
PROJELERİNİ ÖRENLİLERE ANLATTI
 
Yapılan mahalle ziyaretinde sık sık ‘hizmet’ kelimesini kullanan MHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir, Ereğli için hazırladıkları projeleri, Ören halkına anlattı. Özdemir; “Ereğli’nin tabiki en büyük sorunu işsizlik. Bu işsizliğin temelinde diyalogsuzluğun yattığını hepimiz biliyoruz. Ereğli’de tersanelerimiz vardı ve orada 7-8 bin insanımız çalışıyordu. Fakat şimdi tersanelerimiz kapanma noktasına geldi. Ben bundan birkaç gün önce, tersanecilik konusunda sayılı işadamları ile sohbet etim. ‘Ereğli’de böyle bir sıkıntımız var. Bize nasıl yardımcı olabilirsiniz’ dedim. Onlar şunu söylüyorlar. ‘Yalova ve Tuzla’da yüzlerce gemi inşa ediliyor. Buralardan iki tane, 3 tane gemiyi siz belediye olarak, milletvekili olarak ve sivil toplum örgütleri olarak kalksanız buraya gelseniz Ticaret ve Sanayi Bakanlığından isteseniz ve oradan dört tane gemi siparişi alsanız Ereğli’nin ekonomisini kurtarırsınız ama Yalova ve Tuzla’da bunu kimse fark etmez bile!’ diyorlar. Dolayısıyla arkadaşlar sorunu büyütmek yerine sorunu çözmek adına hareket etmemiz gerekiyor. Bu konuda bizlerde inşallah gayretli olacağız” dedi.
 
ŞEHRİN 10 YILLIK OTOPARK PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ
 
Yaklaşık 30 bin metre kare üzerine kurulacak ve Türkiye’nin ikinci en büyük kent meydanını yapacaklarını söyleyen Başkan Adayı Mevlüt Özdemir; bu proje kapsamında şehrin on yıllık otopark problemini de çözmeyi hedeflediklerini söyledi. Kent Meydanı projesinin finansmanını da kent meydanının altına yapılacak dev akvaryum ve küçük bir yeraltı çarşısı ile sağlayacağını söyleyen Özdemir, 31 mahalleye yapılacak Sosyal Yaşam Projesi gibi diğer dikkat çeken projelerini de Ören´lilere anlattı.
Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2014, 19:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER