Öztürk ve Çimenoğlu aday adaylıklarını açıkladı

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde AK Parti’den Milletvekili olabilmek için Ereğli’den İki isim, Ak Parti Kdz. Ereğli eski İlçe Başkanı Avukat Âdem Öztürk ile Alaplı Önceki Dönem Belediye Başkanı Dr Nevzat Çimenoğlu Aday adaylıklarını açıkladılar.

Öztürk ve Çimenoğlu aday adaylıklarını açıkladı


7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde AK Parti’den Milletvekili olabilmek için Ereğli’den İki isim, Ak Parti Kdz. Ereğli eski İlçe Başkanı Avukat Âdem Öztürk ile Alaplı Önceki Dönem Belediye Başkanı Dr Nevzat Çimenoğlu Aday adaylıklarını açıkladılar.

Parti Binasında gerçekleştirilen aday adaylık başvuru toplantısına Eski Belediye Başkanları, Eski İl ve İlçe Başkanları ile çok sayıda partili katıldı. AK Parti’nin Kurulduğu ve iktidara geldiği günden beri tüm engellemelere ve kurulan tüm tuzaklara rağmen tüm seçimlerden başarı ile çıktığını ve ulaşılması zor zaferlere imza attığını belirten Avukat Âdem Öztürk Milletvekilliği aday adaylığı başvurunda yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi;

“Bilindiği üzere 7 Haziran 2015 genel seçimlerine hazırlık ve aday belirleme sürecinin startı geçtiğimiz hafta başında verilmiş ve geri sayım başlamıştı. Tüm aday adayı arkadaşlarımız gibi naçizane şahsımda Cenab-ı hakkın Haziran ayında bize tekrar yaşatmasını umduğumuz seçim zaferi mutluluğuna katkımız olması amacı ile adaylık başvurusu yapmaya karar verdim ve bu kararımı siz değerli dostlarımla birlikte kamuoyu ile paylaşmak istedim. Bu kutlu yolda şahsıma bugüne kadar gösterdiğiniz teveccüh ve zorlu hava koşullarına rağmen bugünkü coşkulu katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Kurulduğu ve iktidara geldiği günden beri tüm engellemelere ve kurulan tüm tuzaklara rağmen AK Parti ailesi milletimizin gösterdiği takdire şayan desteği ile tüm seçimlerden başarı ile çıkmış ve ulaşılması zor zaferlere imza atmıştır.Bu başarı sadece siyaset alanı ile kalmamış yönetimde istikrar ve kararlı uygulamalarla ülkemiz tarihinin en büyük atılımlarını gerçekleştirmiş ve kalkınma alanında ciddi mesafeler elde etmiştir.Hepimizin bildiği üzere bu seçimlerin ana gündem maddesi anayasa değişikliği ve demokratik reformların tamamlanmasıdır. Bu noktadan ele aldığımızda 7 Haziran seçimleri öncekilerden çok farklılık arz etmekte ve önem kazanmaktadır. Tüm aday adayı arkadaşlarım gibi şahsımda bu zor görevin bilincinde olarak yola çıktım çalışmalarıma başladım. Bu kutlu görev omuzlarıma yüklendiğinde siz değerli dostlarım ve teşkilat mensubu arkadaşlarımın gayreti ile halkımızın teveccühünü kazanarak daha önceki ve mevcut vekillerimizin ve yöneticilerimizin katkıları ile elde edilen ak partimin başarı çıtasını hep birlikte daha yükseklere çıkarmak için elimizden gelenin daha da fazlasını yapacağımızdan şüpheniz olmasın. Allah(c.c.) şahsıma huzurlarınıza hep böyle başı dik alnı açık çıkmayı nasip eylesin. Rabbim bu kutlu yürüyüşte yar ve yardımcımız olsun” dedi.

ÇİMENOĞLU’DA ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Avukat Âdem Öztürk’ ün ardından Diğer isim Alaplı Eski Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’ da aday adaylığını açıkladı. Çimenoğlu şunları söyledi;

“Alaplı ve Ereğli etle tırnak gibidir, Birbirinden ayrılmayan 2 unsurdur. Sadece arada hayali bir çizgi vardır. Onun haricinde ikisi bir bütündür. Dedem İlk Uzun yıllar Cumhuriyetin ilk müftüsü olup Ereğli’de 1949 - 1952 yılına kadar görev yapmış, Diğer Dedem ise Ereğli ve Alaplı’da gezici Başöğretmenlik yapmıştır. Emekli olduktan sonra vefat etmiştir. Kendim Ereğli’de Doğdum Alemdar İlkokulunda okudum, Ereğli lisesini bitirdim ve 1969-70 yılları arasında Üniversite’yi kazandım. Ankara tıp fakültesini bitirdim 1984 yılında mezun olduktan sonra mecburi hizmet için Konya’ya gittim, Oradan askerlik için Adapazarı’na geldim iki yılda Adapazarı’nda çalıştıktan sonra memleketime dönmeye karar verdim, eşimle birlikte çocuklarımın da okulu gelmişti. Ereğli’ye gelmek istiyordum Allah kısmet etti. Alaplı’ya yerleştik, Alaplı’ya tayinim çıktı. Alaplı’da 2 yıl sağlık ocağında çalıştıktan sonra Belediye Başkanı oldum, Allah bana bu görevi kısmet etti.5 yıl Belediye başkanlığı yapıldıktan sonra 1999 yılında aday gösterilmedim olmadı tekrar mesleğime döndüm 2002 yılında milletvekilliği aday adaylığımız oldu. Daha sonra Alaplı Devlet Hastanesinde Başhekimlik yapıp ardından tekrar Belediye Başkanı oldum,2014 seçimlerini de kaderin cilvesi diyelim. Az farkla kaybettik ve Ereğli’ye geldim, Ereğli’de özel bir Hastanede Başhekimlik yapıyorum. Şimdi ise 7 Haziranda yapılacak olan Milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olmak için başvuru yaptım, Uzun yıllar memleketime hizmet ettim Ereğlimizin, Alaplımızın, Zonguldak’ımızın problemleri var hepimiz biliyoruz bunları, Bundan önceki vekillerim Sayın Fazlı Erdoğan ve şimdiki Vekilimiz Prof Dr Ercan Candan bölgeye hizmet etmek için çalıştılar ve çalışmaya devam ediyorlar. Bizim de amacımız Allah kısmet ederse eğer bu görev bize verilirse bizde onların bıraktığı yerden bayrağı devralıp onların başarılarının bir üstüne koyarak gidebilir miyiz diye bütün çabamız gayemiz Bu, ,Ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Ak parti iktidarının kesinlikle devam edeceğine cani gönülden inanıyorum. Bu seçimlerde kesinlikle ve kesinlikle dargınlıkları ve küskünleri bir kenara bırakmalıyız, Ülkemiz için canı gönülden çalışmalıyız. Çünkü başkanlık sistemi projemiz var. Bu sistemi bizlere anlattılar. Gerçekten Türkiye için çok önemli gerekli bir şey, parlementer rejim artık tıkanma noktasına geldi. Onun için başkanlık sistemine geçilecek 1980 askeri darbe Anayasası’da artık rafa kalkacak, Bölgemizin sorunlarını biliyorum en büyük sorun işsizlik yatırımların gelmesi gerekiyor. Ben bilgimle kültürümle yaptığım çalışmalarla edindiğim tecrübelerle bu işe talip oldum bu işe bilgimi tecrübemi yansıtarak bundan sonraki hayatımda da milletime faydalı olmak istiyorum “dedi.

Her iki aday Öztürk ve Çimenoğlu açıklamalarının ardından Aday adaylık başvurularını İlçe Başkanı M. Fatih Çakır’a teslim etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2015, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER