POSBIYIK KANDİLLİ´DE ÖYLE BİR SÖZ VERDİ Kİ!!!

POSBIYIK KANDİLLİ´DE ÖYLE BİR SÖZ VERDİ Kİ!!!
gundemeregli.com- Ereğli İlçesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kandilli Belde Başkanlığı binası düzenlenen görkemli bir tören ile hizmete girdi.

Yapılan açılışta Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile CHP Kandilli Belediye Başkanı Adayı Mustafa Aydın’ın konuşmaları damgasını vurdu.

Kdz. Ereğli İlçesi Kandilli Beldesinde Sosyal Demokrat, katılımcı, şeffaf, hizmette adaletli ve bölen değil, bütünleştirici, halkın emrinde olan tüm kesimlere itham eden bir belediyecilik anlayışı ile yola çıktığının altını çizen CHP Kandilli Belediye Başkanı Adayı Mustafa Aydın’a Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’tan tam destek geldi.

Posbıyık, “Kandilli’nin, Gökçelerin köy havasından kurtulması için kent olması için burada yaşayan insanların insanca yaşayabilmesi için Allah nasip eder,  sağlık verirse, Tekrar Ereğli’de belediye başkanı olursam Mustafa Aydın’a Ereğli belediyesinin bütün nimetlerini buraya yağdıracağıma söz veriyorum.” şeklinde konuştu.

Posbıyık’ın bu desteğine teşekkür eden CHP Kandilli Belediye Başkan Adayı Mustafa Aydın ise, “Bizim için mücadele şimdi başlıyor. Artık hizmeti halkın ayağına getirme zamanı, halkın fikrini projelerini hayata geçirme zamanı, kaybolan yıllara inat, çok çalışma zamanı, Kandilli’nin çehresini değiştireceğiz. Pencerelerini açacağız, içine eğitimi, sporu, kültürü ve üretkenliği salacağız. Yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, öğretmeniyle, öğrencisiyle, okuluyla, memuruyla, işçisiyle, işsiziyle kısaca herkesle birlikte çalışacağız. Kandillinin hayata döndüğünü tüm dostlarımıza duyuracağız.  Kandilli beldemizin geleceğini birlikte inşa edeceğiz.”  dedi.
 
30 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler için geri sayım devam ederken CHP seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ereğli İlçesine bağlı Kandilli’de düzenlenen bir tören ile belde başkanlığı binasını hizmete sokan CHP’de tam bir bayram havası yaşandı.

Yoğun kalabalığın yaşandığı açılış töreninde sık sık, “Mustafa Aydın Başkan olacak, Kandilli hizmete doyacak” ve “En büyük başkan Mutafa Başkan”  sloganları atıldı.   Kandilli Belediye Binasının tam karşısına açılan yeni belde binası Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve CHP Kandilli Belediye Başkan Adayı Mustafa Aydın tarafından hizmete sokuldu.

30 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerin Kandilli Beldesindeki en iddialı partilerinden biri olan CHP’de seçim çalışmaları tüm hızıyla sürerken, düzenlenen açılış töreni görülmeye değerdi.

Kandilli Belde Başkanlığı binasının açılışında konuşan CHP Kandilli Belde Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Sosyal Demokrat, katılımcı, Şeffaf hizmette adaletli ve bölen değil, bütünleştirici, halkın emrinde olan tüm kesimlere itham eden bir belediyecilik anlayışı ile beldeyi geliştirecekleri ve yurttaşlarla birlikte yürümeye davet edeceklerini  kaydetti.

GÜVEN VE SEVGİYE TEŞEKKÜR

Kendileri için mücadelenin yeni başladığını da anlatan Aydın şu görüşlere yer verdi:

“Kandilli Halkının ve Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün olumlu görüşleri sonucu karşınıza, Belediye Başkan adayı olarak çıkmış bulunmaktayım. Bu süreç içerisinde bana göstermiş olduğunuz güven ve sevgiden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

SORUNLARI VE SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNÜ ÇOK İYİ BİLİYORUM

Yaşananları mağdur edilmiş, Genel sorunlarından hiç birine çözüm üretilmemiş aksine sorunları genişlemiş ve sorunları da dolayısıyla büyümüş bir belde bulunmaktadır. Ancak Kandilli’de doğup büyümüş; Kandilli insanını iyi tanıyan biri olarak söylüyorum ki, sorunları ve bu sorunların çözümünü çok iyi biliyorum. Sorunları çözmek için ekibimle ve sizlerinde yardımıyla üreteceğimiz bütün projelerde temel ilkemiz kesinlikle halkın mutluluğu olacaktır ve halkın istemediği bir proje kesinlikle faaliyete geçirilmeyecektir. Belediyemizin temel görevi halkımıza hizmet ve problemlerimizin çözümü geliştirmektir.

SİZLERİ BİRLİKTE YÜRÜMEYE DAVET EDİYORUM

Sosyal Demokrat katılımcı, Şeffaf hizmette adaletli ve bölen değil, bütünleştirici, Halkın emrinde olan tüm kesimlere itham eden bir belediyecilik anlayışı ile beldemizi geliştirmek için sizleri birlikte yürümeye davet ediyorum

KAYBOLAN YILLARA İNAT ÇOK ÇALIŞMA ZAMANI

Bizim için mücadele şimdi başlıyor. Artık hizmeti halkın ayağına getirme zamanı, halkın fikrini projelerini hayata geçirme zamanı, kaybolan yıllara inat, çok çalışma zamanı, Kandilli’nin çehresini değiştireceğiz. Pencerelerini açacağız, içine eğitimi, sporu, kültürü ve üretkenliği salacağız. Yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, öğretmeniyle, öğrencisiyle, okuluyla, memuruyla, işçisiyle, işsiziyle kısaca herkesle birlikte çalışacağız. Kandillinin hayata döndüğünü tüm dostlarımıza duyuracağız.  Kandilli beldemizin geleceğini birlikte inşa edeceğiz.”  

ESKİDEN BURALARA TÜRKİYE’NİN ALMANYASI DENİLİRDİ

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ise yaptığı konuşmasın da,  Ereğli’nen beldelerinin kan kaybettiğini belirterek, şöyle dedi:

Kandilli, Gökçeler denilince ilk aklıma gelen, geçmişli yıllarda Selda Bağca’nın bir şarkısı vardı. Madencilerle ilgili, Çocukları uyurken çıkarlar Ereğli sokaklarına, İşte Kandilli’ye giderler, Armutçuğa giderler, Üzülmez’e giderler, Karadona giderler, Çocukları uyur ama, Onlar bir lokma ekmek için kelle koltukta her gün Ereğli sokaklarından Kandilli sokaklarından henüz gün ışımamışken o kör kuyulardan içeri girerler bir lokma ekmek için. Bu topraklar 165 yıl önce Taşkömürü ile tanıştı. Bir dönem buraya, Türkiye’nin Almanya’sı denilirdi. Zonguldak’a, Kandilli’ye ,Gökçeler’e ama özellikle 10 yılı aşkın bir zamandır bu bölgelerde artık bırakın Zonguldak’ın, Türkiye’nin, Almanya’sı Buralar göç verir hale geldi, Kandilli’ye her gün geldiğimizde, Gökçelere her gün geldiğimizde içimiz paralanıyor, Neden bu hale geldik ,Neden bu hale düştük acaba diye soruyor ve sormamızda lazım  diyorum.

GÖKÇELER ,ÖĞBERLER VE ÇAYLIOĞLU DİYE BİR BELDEMİZ  YOK ARTIK

AKP son üç seçimdir yani 2002 yılından bu yana Türkiye’yi yönetiyor tek başına. Bölgemizden de 3 tane Milletvekili’de bizleri Ankara’da temsil ediyor ama bir bakıyoruz 11 yıldan bu yana Zonguldak, Ereğli göç verir hale gelmiş. Beldeleri kapanıyor! Arkadaşlar, Öğberler beldesi diye bir beldemiz yok artık. Çaylıoğlu, Gökçeler diye bir beldemiz yok artık. Gökçeler, Kandilli ile iç içe geçerek mahallemiz oldu. Neden bu hale düştük? 2002 yılında 18 Bin insanın çalıştığı bu maden ocağında bugün 9 Bin 700’e inmiş arkadaşlar! Koskoca havzada Armutçuk’ta 2002 yılında 2500’ün üzerinde insan çalışırken, bugün Bin 100’lere Bin 200’lere düştü. Biz yıllardan beri AKP Milletvekillerine söylüyoruz, haykırıyoruz, Sendika Başkanları haykırıyor, Ocaklarda üretim durmak üzere Armutçuk’ta bile şimdiden en az 500 tane işçiye ihtiyaç var en az 500, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ın bir açıklaması var, Kilometrelerce uzunluğundaki galerileri sadece ve sadece üretim yapmak için değil, Açık tutabilmek için bile acil 400 tane işçiye ihtiyaç var diyor. 3 yıldan beri oyalıyorlar arkadaşlar 3 yıldan beri AKP Milletvekilleri Ankara’da sözlerini geçiremiyor ve oyalıyorlar, Önceki gün AKP’nin Devrek Milletvekili Özcan Ulupınar gelmiş, burada kavga var diyor, Ereğli’de kavga var, Neden kavga var, İşte bu yüzden kavga var, Ereğli ve Zonguldak’ta bu nedenle kavga var, sizin gibi basiretsiz Milletvekilleri olduğun için kavga var.

TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ

Ama artık takke düştü kel göründü. Aklımızı başımıza toplamak zorundayız arkadaşlar, AKP‘nin Türkiye’yi nereye doğru getirdiğini son birkaç aydan bu yana ibretle izliyorsunuz. Hepimiz ibretle izliyoruz arkadaşlar, yazık değil mi bu insanlara? 5 bin tane şehit verdik bu toprakların altında. Hepinizin tanıdığı  bu bölgede yaşayan her insanın mutlaka bir tanıdığı  babası, akrabası, amcası, eniştesi şehit düşmüştür bu madenlerde, bu madenlerden şehit düşmekten yorulmadık ama 2002 yılında 18 bin madenci varsa burada bu gün 9 bin’lere düştüyse işte işsizlik, yoksulluk bu yüzdendir. Artık tabloyu geriye çevirmenin zamanı geldi, bugün burada bu güneşli havada pırıl, pırıl bu havada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Şair diyor ki; Güneşli güzel günler göreceğiz çocuklar, motorları maviliklere süreceğiz, işte 30 Mart Güneşli günler görmemizin başlangıcı ve dönüm noktası olacak ve ondan sonra hep birlikte bu ülkeyi yeniden ayağa kaldırma mücadelesine Başlamak durumundayız. 30 Mart günü ilk işaret bu olacak. Kandili’de de genç pırıl,pırıl tertemiz Mustafa Arkadaşımız var. Kandillinin ve Gökçelerin sorunlarını çok iyi biliyor çözüm yollarını çok iyi biliyor. bu kardeşimize sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum onu sizlere emanet ediyorum”

POSBIYIK “CHP’Yİ GETİRİN, HİZMET VERELİM”

Son olarak söz alan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise Kandilli’nin kendi sesine kulak vermesini isteyerek şunları kaydetti:

BELEDİYE BAŞKANI ÇOK ÖNEMLİ, ADAM OLMASI , LİDER OLMASI LAZIM

Yaşım itibari ile Kandilli’nin eski durumunu çok iyi biliyorum, Ereğli’de hiçbir şey yoktu, Biz eğlenmeye Kandilli’ye gelirdik. Ereğli’de hiç bir şey yoktu, Saplantılı düşüncelerimiz nedeniyle maalesef Kandilli’de Gökçelerde yaşayanlar hep kötüye götürdü. Bakın siyasetçileri suçlamıyorum, bu bölgede yaşayan insanları suçluyorum! Bende dâhilim buna, hep yanlış yapıldı. Fenerbahçe’yi, Galatasaray’ı tutar gibi maalesef yanlış tercihler yapıldı. Kötü niyetli politikacılar nedeniyle bu ülke bu halde. Bu Zonguldak, bu Kandilli’yi teslim ettiği için. İşte Kandillinin durumu belli, ne yaptığı ne ettiği belli, Bakın Kandili’de ya Partizanlık yaptık, ya da adam önemli değil dedik. Ya adam önemli!

EVLATLARINIZA TORUNLARINIZA HEPİNİZ KÖTÜLÜK YAPIYORSUNUZ.

Hepinizi tanırım merhaba demişindir, En az tanıdığımın çayını içmişimdir, Büyüklerimiz var geçmişte, Hacı ağabeylerimiz var. Gökçeler’de Kandilli’de. Sizin Hemşerinizim beraber yaşadık, çok yakınız 15 dakikalık yerdeyiz, Benim lafımı Ormanlı’ya gittiğimde. Orman’lılı vatandaşlarımız dinliyor.Diyorlar ki, diyoruz ki ben Belediye Başkanı olayım,Ormanl’ya hizmet götüreceğim diyorum ,Allah razı olsun 45 dakikalık yerde , 30 km ileride insanlar beni dinliyorlar,ama ben size laf anlatamıyorum Asfaltları kamyonlarla Ormanlı’ya taşıyorum Kanalizasyon borularını Ormanlı’ya taşıyorum ,aynı partiden olduğum için mecburum ,Başka Partiden olsa hizmet ettirmezler ki oraya her türlü hizmeti götürüyorum ama Kandilli’ye her dönem yalvarıyorum ,ya şuralara Asfalt dökelim, burayı köy havasından kurtaralım, eski halinden kurtaralım diye, Ben her dönem yalvardım ,yalvarıyorum ama nedense beni dinlemiyorsunuz evlatlarınıza torunlarınıza hepiniz kötülük yapıyorsunuz.

BÖLGENİN SEVİLEN BİR İSMİ

Aslanlar gibi arkadaşımız aranızdan çıkmış. Beyefendi!  Hakikaten beyefendi. Aynı zamanda bu bölgenin sevilen bir ismi Mustafa Aydın. Buraya adaylığını koymuş, Kandilli ve Gökçeler için bu bir şanstır. Allah rızası için şu kafanızdaki partizanlığı çıkarın! Evlatlarınızı, torunlarınızı seviyorsanız eğer! Burada hemşericilik ayaklarını da bırakın. Burada en çok olan bu biliyorum. Gelsin biriside hemşerim olsun ne olursa olsun çocuklar işsiz kalsın Kandilli berbat olsun. Böyle bir anlayış, bu anlayış bitti artık! Hangi asırdayız, yazık günahtır bu memlekete kandilli’ye yazık, kendinize acımıyorsanız çocuklarınıza evlatlarınıza acımak mecburiyetindesiniz. Yoksa yarın arkanızdan gelip Fatiha okumazlar açık ve net  konuşuyorum.

EREĞLİ BELEDİYESİNİN BÜTÜN NİMETLERİNİ BURAYA YAĞDIRACAĞIMA SÖZ VERİYORUM

Kandilli’nin ,Gökçelerin köy havasından kurtulması için kent olması için burada yaşayan insanların insanca yaşayabilmesi için Allah nasip eder,  sağlık verirse, Tekrar Ereğli’de belediye başkanı olursam Mustafa Aydın’a Ereğli belediyesinin bütün nimetlerini buraya yağdıracağıma söz veriyorum. Siz diyorsanız eğer bizim; Halil Posbıyık’a  ve Ereğli belediyesine ihtiyacımız yok. Biz kendi kafamıza göre yine bildiğimiz yoldan gideriz,çocuklar perişan olsun kanalizasyonlar dışarıya aksın. Burası köy havasında kalsın buna diyecek lafım yok. 2 dönemdir böyle dediniz, 2 dönemdir bana hep evet değdiniz halde benim dediğimi yapmadınız. Beni bütün Türkiye tanıyor, herkes inanıyor Halil Posbıyık’ın sözünün ne kadar önemli olduğunu  herkes inanmış ama ben Kandilli ve Gökçeler’e inandıramıyorum . Çok üzülüyorum bu bakımdan, inşallah beni mahcup etmezsiniz diyorum.”

 

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2014, 21:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER