POSBIYIK, ŞUANDA 422 OYLA MAĞLUP GÖRÜNÜYORUM AMA...

POSBIYIK, ŞUANDA 422 OYLA MAĞLUP GÖRÜNÜYORUM AMA...
gundemeregli.com-CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, oy sayımlarında hatalar yapıldığı gerekçesiyle seçim sonuçlarına itiraz için İlçe Seçim Kurulu´na yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine bu defa Zonguldak İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.
Zonguldak Adliyesi´nde bulunan İl Seçim Kurulu’na giden Halil Posbıyık’a, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İl Başkanı Halil Furat, parti avukatları ve partililer eşlik etti. İl Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesini sunduktan sonra basın açıklaması yapan Halil Posbıyık, itirazın Kabul edilmesi durumunda belediye başkanlığını kendisinin kazandığının net bir şekilde görüleceğini öne sürdü. Posbıyık; “Tek meselemiz hile yapılan, her türlü atraksiyonun yapıldığını söylediğimiz sandıklarda yeniden bir sayım yapılmasıdır. Ereğli’de 70 bin seçmen var. Şuanda 422 oyla mağlup görünüyorum ama asla mağlup değilim. Oylar yeniden sayılsın. Yine AK Parti çıkacaksa biz de onları alkışlayalım. Eğer sandıklar sayılmazsa, açmazlarsa benim nezdimde çok önemli olmayabilir ama şuandaki belediye başkanı meşru değildir. dedi.
160 tane sandıkta haksızlık olduğunu ifade eden Posbıyık, 5 avukat 1 hafta 10 gün çalıştılar. 2 bin 678 tane geçersiz oy var. Bunların sayılmasını istedik fakat inanılmaz olaylar oldu. İlk defa muhtarlar girdiler ve muhtarların sandıkları tek tek üşenmeden, 3-5 saat saydılar. Peşinden bağımsız adayın bütün sandıklarını saydılar ama bizim itirazımıza sıra geldiğinde kurulda bilindiği gibi bir hakim iki de memur, bir de Büyük Birlik Partisi, CHP, AKP, MHP temsilcileri var. Parti temsilcileri bu sandıklar mutlaka sayılmalıdır demelerine rağmen hakim ve siyasetin ´s’sini bilmeyen 2 tane memur şahsın ‘sayılmasın’ kararıyla maalesef bize ret kararı geldi. Komaya girdik, şaşırdık, şaşkınlık içerisindeyiz. Duyumları alıyoruz, sandıkların sayılmaması için inanılmaz bir baskı var. Sandıkları saymasınlar, sadece iptal edilen 2 bin 678 tane geçersiz oyu saysınlar ben yine belediye başkanıyım. Bundan hiç şüphe yok” diye konuştu.
Açıklamanın ardından, Posbıyık ve beraberindekiler Zonguldak Adliyesi önünde ‘Adalet İstiyoruz’ yazılı pankart açtılar.
Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2014, 07:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER