POSBIYIK; ‘UYSAL YÖNETEMEZ, YÖNETİLİR’

POSBIYIK; ‘UYSAL YÖNETEMEZ, YÖNETİLİR’

gundemeregli.com-Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli’den yetişen ilk bakan olan Önay Alpago’nun da katıldığı Kirmanlı ve Kestaneci’deki halk toplantılarında konuştu..AKP’nin adayı Hüseyin Uysal’ın belediye yönetemeyeceğini söyleyen Posbıyık; “Belediyecilik yürekli insanların işidir. Tecrübe ister, yöneticilik ister, liderlik ister..Hüseyin Uysal, belediye yönetemez ancak onu yönetirler..Zaten duyduklarımıza göre, belediye seçimlerini kazanamayacağını bildiği için onun derdi Belediye Başkanlığı değil, yeni yapılacak hastaneye Başhekim olmakmış..” dedi.

Seçim çalışmalarına start verdiği günden itibaren Mahalle mahalle halk toplantıları düzenleyen, halkıyla bütünleşerek yeniden Ereğli’de ekibiyle birlikte iktidara yürüyen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kirmanlı ve Kestaneci Mahallesinde karşılaştığı sevgi seliyle seçimler öncesi moral depoladı.

Kirmanlı ve Kestaneci’de, ‘Ereğli seninle gurur duyuyor’,’Tek sermayemiz Sevgi, Barış, Dostluk’ ve ‘Yürü yine belediyeye, bu halk seninle’ şeklinde tezahüratlarla karşılanan Posbıyık’a, Ereğli’nin yetiştirdiği ilk Devlet Bakanı Önay Alpago’da destek verdi.

Doğup, yetiştiği topraklardaki halkına seslenen Önay Alpago, ‘Ereğli’ye değerli Belediye Başkanımızın halkımla yaşadığı coşkuya ortak olmak için geldim’ dedi..

“OYLARINIZI AYDINLIK YARINLAR İÇİN KULLANIN”

Önay Alpago, Kirmanlı ve Kestaneci mahallesindeki halka hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Ülkelerin başbakanları, ülkeleri yönetenler seçim zamanı barıştan bahsederler, sevgiden bahsederler, umuttan bahsederler ama ne yazık ki bizim ülkemizde başbakanın dilinden duymaya hiç alışkın olmadığımız sözcükler duyuyoruz. Vampirler diyor, sülükler diyor, paraleller diyor, pornocular diyor. Diyorda diyor. Öyleyse bizim kullanacağımız oylar başbakana da konuşmayı öğretecek, bu millete saygılı olmayı öğretecek, kutsal değerleri öğretecek. Her zaman ve her yerde söylediğim bir söz var ‘’Sevmeyi bilen insanın kalbinde o kadar çok sevgiye yer var ki’ gerçekten ve ben her zaman söylerim ‘benim kalbimde de sizin kalbinizde de iki Mustafa’ya da yer var. Muhammet Mustafa’ya da yer var, Mustafa Kemale de yer var. Bu seçimde siyası tercihleri ne olursa olsun, Türkiye’nin neresinde doğmuş olursa olsun, etnik ve kimliği ne olursa olsun, bütün yurttaşlarımızdan oy istiyoruz. Bu bir siyasi tercih olmaktan çıktı, bir yaşam biçiminin oylanması oldu. Pazar günü oy pusulalarında ya karanlıktan yana tercih kullanacağız ya aydınlıktan yana, çağdaşlıktan yana cumhuriyetten yana tercih kullanacağız.”

“BU ŞEHRİ, MENFAATÇİLERİN AMELİYATA YATIRMASINA MÜSAADE ETMEM”

Sloganlar eşliğinde halka seslenen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, şehri menfaatçilerin ameliyata yatırmasına müsaade etmeyeceğini belirterek; “Bu şehrin bir dokusu var, bir kültürü var.. İmar rantı, siyasi menfaat, ihale çıkarcılığı için, dün birbirlerine küfredenler bile toplanmışlar, 31 Mart sabahı Ereğli Belediyesini ele geçirebilirmiyizin derdine düşmüşler.. Bunlar es kaza seçim kazansınlar, parça pençik ederler Ereğli’yi..Bu menfaatçilerin, Ereğli’yi birilerinin eliyle ameliyata yatırmasına müsaade etmem” dedi.

“UYSAL, YÖNETEMEZ, YÖNETİLİR”

Posbıyık, AKP’nin adayı Dr.Hüseyin Uysal’ın Belediye Meclis listesini dahi kendisinin hazırlamadığını, meclis listesine sahip çıkamayan birinin belediyeyi de yönetemeyeceğini belirterek; “Belediyecilik yürekli insanların işidir. Tecrübe ister, yöneticilik ister, liderlik ister..Hüseyin Uysal, belediye yönetemez ancak onu yönetirler.. Zaten duyduklarımıza göre, belediye seçimlerini kazanamayacağını bildiği için onun derdi Belediye Başkanlığı değil, yeni yapılacak hastaneye Başhekim olmakmış.. Onu da yapamaz.. Birinci adam olamaz, ancak Başhekim Yardımcılığı yapabilir” dedi.

Başkan Posbıyık, yeni dönemde Ereğli’ye bugüne kadar yaptıkları hizmetlerini taçlandıracaklarını belirterek, Sosyal Belediyecilik Hizmetleri ve İnsan Odaklı Hizmetler konusunda yaptıkları çalışmaları da halka anlattı.

Posbıyık, Kirmanlı ve Kastenaci Mahallesi halkına gösterdikleri ilgi ve sevgi nedeniyle de teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 08:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER