RESMEN CHP’DEN ADAY ADAYI

RESMEN CHP’DEN ADAY ADAYI

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 30 Mart 2014 yerel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli ilçe başkanlığına aday adaylığı başvurusunu resmen yaptı.

Posbıyık yaptığı bu başvurusu ile parti değiştirecek dedikodularını sonlandırmış oldu.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Belediye Başkanlığı’na 6. Kez aday olabilmek için CHP Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı Başkanı Hayrettin Kartal’a aday adaylığı başvuru dosyasını teslim etti.
İlk kez 1989 yılında Anavatan Partisi’nden Ereğli Belediye Başkanlığı’na aday olan Posbıyık bu seçimi kaybettikten sonra 1994, 1999 ve 2004 yıllarında yeniden aynı partiden aday olarak belediye başkanlığını kazandı. Son olarak 2009 yılında CHP’den Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına aday olan ve yüzde 54 oy alarak seçimleri kazanan Posbıyık, 6. kez aday olmak için aday adaylığı başvurusunu yapılan bir törenle CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal’a verdi.
Törende konuşan CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal, Ereğli Belediyesini yeniden kazanacaklarını ifade etti. AK Parti´nin yerel seçimler öncesinde Ereğli belediye başkanlığını kazanmak için büyük çaba harcadığını söyleyen Kartal “Bu heveslerinin kursaklarında kalacak” dedi.
Kendisinin başka partilere gideceği söylentileri üzerine aday adaylığını erken yaptığını ifade eden Posbıyık ise yeni projelerle 2014 yılından sonra da Ereğli halkına hizmet etmeyi sürdüreceğini dile getirdi.
Posbıyık konuşmasında şunları söyledi: “Ereğli’de alt yapı sorunumuz kalmadı. Çok engellemelere rağmen başarıyla görevimizi yürütüyoruz. Bir çok şikayetlere ve bir çok müfettişlere rağmen hiç yılmadan yolumuza devam ediyoruz. Belediye meclisinde AK Parti gurubunun sanayi bölgelerine asfalt dökülmesini engellemek için kredi çıkartmamasına rağmen yine paramızı buluyoruz. Sanayide asfalt çalışmalarına başladık. Genelgeye göre 2 Eylül’e kadar müracaat etmemiz gerekiyordu. Bizimde genel başkanımızın ve genel merkezimizin emirlerini, yerine getirmemiz gerektiğine inandığımız için aday adayı olmak üzere partimize geldik. En büyük mutluluğum ilçe başkanı, ilçe örgütü, il örgütü, kadın kolları ve gençlik kolları ile son derece uyum içerisinde çalışmamız. Karadeniz’de en sağlam CHP örgütü Ereğli’de. Çünkü insanlar bir birlerine sarmaş dolaş olmuş durumda. Ereğli tarihinde bu tür olaylar çok azdır diye düşünüyorum. Bu birlikteliğin olduğu yerde hiçbir güç bizi yıkamaz. Bütün üyelerimizle, parti yöneticilerimizle ve halkla tam bir bütünlük içerisinde çalışıyoruz. Halkımızın taleplerimi yerine getiriyoruz. Ereğli’nin yapısının bozulmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Önümüzdeki süreçte CHP’den yeniden aday olmak için asıramızı bekleyeceğiz. Aday olduğumuz takdirde de bu memleketin ekonomik kalkınması ve rafhı için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 2eylül’de gelebilirdik ama biraz erken geldik. Çünkü sürekli beni ‘Falan yere gidiyor, fişman yere gidiyor’ diye dedikodular çıkıyor. Noktayı koyalım ve millete dedikodu yapma imkanı vermeyelim diye aday adaylığımızı koymak için partiye geldik. Ereğli’yi çok daha iyi günler bekliyor. İnanılmaz projelerle Ereğli halkının karşısındayız. Kimsenin hayal edemediği yeni projeler hazırlanmış vaziyette. Allah’ın izniyle bu dönem bütün dönemlerden çok daha farklı olacak. Ereğli’de inanılma başarılar yakalayacağımızı örgütümüzle birlikte tecrübelerime dayanarak yürekten imzamı atıyorum. Başarılarımızı her kes net bir şekilde görecek.”
Yapılan konuşmaların ardından CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Posbıyık’ın aday adaylığı başvuru dosyasını alarak imzaladı. Posbıyık ise aday adaylığı başvuru dosyasının imzalanması sonrası partiye 2 bin TL bağışta bulundu.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2013, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER