Seçimde kullandığı afişlerden sokak hayvanlarına kulübe yaptırdı

Seçimde kullandığı afişlerden sokak hayvanlarına kulübe yaptırdı

Seçimde kullandığı afişlerden sokak hayvanlarına kulübe yaptırdı

Zonguldak’ta genç iş adamı ve CHP Milletvekili adayı olan Deniz Yavuzyılmaz, sokak hayvanlarının barınabilmesi için son seçimde kullandığı afişlerden kulübe yaptırdı.
Genel seçimlerde CHP’den milletvekili adayı olan 37 yaşındaki Deniz Yavuzyılmaz, seçim sonrası kullanımı sona eren afişlerden kedi ve köpekler için harekete geçti. Ekip arkadaşları ile birlikte afişlerden kedi ve köpekler için kulübe yaptırdı.
Kulübelere isimler de yazdıran Yavuzyılmaz, 15 kadar kulübeyi belirlenen mahallelere ve belediye görevlilerine teslim etti. Yavuzyılmaz, “Sokak hayvanlarının sokaklarda özgürce yaşayabilmeleri kanunla güvence altına alınmış. Zonguldak merkezimizde belediyemizin faaliyetleri iyi bir noktaya geldi. Ancak köylerde ve beldelerde hala da bu konuda yapmamız gereken çok şey var. Bizler de genel seçimlerde branda olarak kullandığımız, parti ve adaylık brandalarımızın terslerini kullanarak ve aynı zamanda çıtalar ve tahtalar vasıtasıyla bir çalışma yaptık. Kediler ve köpekler için barınak yaptık” diye konuştu.

“Soğuk havalarda hayvanlarımıza sahip çıkalım”

Kullanılan materyaller ile oluşturulan barınaklar sayesinde hayvanların soğuktan etkilenmeyeceğine dikkat çeken Yavuzyılmaz, şöyle dedi:
“Hem atıl vaziyetteki malzemenin doğaya tekrar kazandırılması aynı zamanda doğanın bir parçası olan sokak hayvanlarımızın da bu soğuk havalarda başlarını sokabilecekleri, ısınabilecekleri bir yuvaları olsun istedik. Kedi evimize geldik. Daha önce tespit ettiğimiz hayvanların bulunduğu mahallelere gideceğiz. Bu yaptığımız barınakları mahallelere bırakacağız. Zonguldak halkının sokak hayvanları konusunda sevgi dolu olduğunu ve çok büyük destek sağladığını biliyoruz. Dolayısıyla da bu maliyeti çok yüksek olmayan ve küçük bir çaba gerektiren bu kulübeleri herkesin yapmasını, uygun gördükleri yerlere bırakmalarını istiyoruz. Soğuk havalarda hayvanlarımıza sahip çıkmak istiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2016, 07:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER