Şeker; Harama karşı ,helal kaybetmiştir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker,10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Biz Para gücüne, İktidara, Rüşvete ve Yolsuzluğa karşı kaybettik “dedi.

Şeker; Harama karşı ,helal kaybetmiştir
gundemeregli.com-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker,10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Biz Para gücüne, İktidara, Rüşvete ve Yolsuzluğa karşı kaybettik “dedi.
Milletvekilliği ve Belediye Başkanlığı seçimlerinde uygulanan 90 gün önce istifa etme prosedürü’nün Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde neden uygulanmadığının altını çizen Şeker, Kdz Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay´ı, Muhtarları ve köy imamlarını sert dille eleştirdi. Şeker Ayrıca AK Parti Kdz Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır’ın Cumhurbaşkanlığı seçimi değerlendirme toplantısında ki ,Şehir merkezindeki oylarının yüzde 47 açıklamasına karşılık, 30 Mart seçimlerinde, AKP’nin Belediye’yi yüzde 44 ,30 bin oyla kazandığını belirterek;”Bugün 2 bin oy kaybettiğine göre yüzde 7 gibi bir kayıp var.Yani yüzde 36-37 Şehir merkezinde oy almıştır ,Ama Sayın Çakır’ın burada bir hata yaptığını düşünüyoruz, oylarının yüzde 3 artırdığını ,yüzde 47 oy aldığını söylemektedir, dolayısıyla kayıp 2 bin oy nerededir” şeklinde cevap verdi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, 10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Devletin ve Kamu gücünün bütün olanaklarının kullanıldığını, Demokrasi açısından Adaletsiz bir seçim olduğunu belirterek şunları söyledi; “Milletvekilliğine veya Belediye Başkanlığı’na aday olunabilmesi için seçim takviminden 90 gün önce istifa edilmesi gerekir, Bununda amacı şudur? Adayın Kamu imkânlarından yararlanmaması ve kamuoyunu arkasına almamasından dolayı seçime tarafsız bir şekilde girmesidir. Bu prosedür yerel ve genel seçimlerde uygulanırken Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde neden uygulanmamıştır? Dolayısıyla Başbakan, Bırakın Başbakan olarak girdiği seçimi, şu anda hem Başbakan hem de Cumhurbaşkanı olarak devam ettirmektedir? Tüm Ülke, burada Devlet imkânlarının ve kamu gücünün nasıl kullanıldığına şahit olmuştur “dedi.

“BİZLER AKP’Yİ KÖYLERDE, YOLLARDA, SOKAKTA GÖRMEDİK “

Şeker ayrıca, Kdz Ereğli’de “Çatı Aday” Prof Dr Ekmeleddin İhsanoğlu için yeterince çalışılmadığı yönündeki, iddialara ise şu şekilde cevap verdi;

“Gerek CHP, Gerek MHP ve özellikle Demokrat Parti’yi burada tebrik ediyorum. Biz Sayın Prof Dr Ekmeleddin İhsanoğlu açıklandığı andan itibaren özellikle Cumhuriyet Halk Partisi ve daha sonra Demokrat Parti (DP)İlçe Başkanları ile birlikte çok sık bir araya geldik, toplantılarımıza hemen başladık,Bu aşamada sivil toplum örgütü ziyaretlerimiz oldu, Diğer siyasi parti ilçe başkanları ile birlikte yan yana gelip, Sahilde, Çarşı içerisinde ve pazaryerinde broşürler dağıttık, Bu aşamada Köy ziyaretlerimiz oldu, Bayramlaşma programlarında bir araya geldik ve birçok çalışmalara imza attık, Elden gelen bütün çalışma ve gayret gösterilmiştir.Ama şunu özeleştiri olarak itiraf edebilirim, Bu seçim Genel ve Yerel seçim havasında olmadı. Tam anlamıyla tabana da inmedi. Yani bizler AKP’yi de çok fazla köylerde, yollarda, sokakta görmedik, Bugün seçimi AKP değil Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsı kazanmıştır. Altını çizdiğim gibi genel seçim ve yerel seçimde olduğu gibi iktidar Partisi’ de fazla çalışmamıştır, bunu kabul etmek lazım. Seçim tam anlamıyla halka inmemiştir. Türkiye genelinde Medya ve Basın üzerinden gitmiştir. Ama biz “Çatı Aday” için Genel merkez, Genel başkanlık düzeyinde bir araya gelen partiler özellikle Ereğli’de ,CHP,DP ve DSP ilçe başkanları ile çok uyumlu faaliyetlerde bulunduk” dedi.

“AK PARTİ KIRSALDA DAHA BAŞARILIDIR BUNU KABUL EDİYORUZ, AMA TÜM İMAMLAR VE KÖY MUHTARLARI AKP’YE ÇALIŞMIŞTIR”

Kdz Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay’ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili Bölge Milletvekili Sayın Prof Dr Ercan Candan ile Bayramda çok iyi çalıştığını, Bunlara ek olarak ise Muhtarlar ve köy imamlarının da aynı şekilde iktidar Partisi adına çalıştığını iddia eden Şeker, “Bizler uzun süredir şunları söylüyoruz, İktidar Partisi Kırsal’ da, CHP’den bizden ve diğer partilerden daha başarılıdır. Bunun sebebini ise ben şuna bağlıyorum, Muhtarlar ve İmamlar görevlerini gayet iyi yaptı, Bunun özellikle altını çiziyorum, Köy çalışmalarında Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay’da Bayramda Bölge Milletvekilimiz Ercan Bey’le beraber güzel çalışmıştır” dedi.

“MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ SANDIKLARDAKİ GÖREVİNİ ALMIŞTIR”

Şeker, Milliyetçi Hareket Partisi Olarak yerel seçimlerde sandık başlarında nasıl organize olunduysa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aynı şekilde organize olduklarını fakat iktidar partisinin sandıklarda daha başarılı olduğunu ve bunun nedeninin ise vatandaşların bir umut kapısı, bir iş ve beklentisi içerisinde olduğunu ifade ederek; “Bizler Milliyetçi Hareket Partisi Olarak yerel seçimlerde sandık başlarında nasıl organize olduysak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de elimizden geleni yaptık, tabi iktidar Partisi sandıkta bizlerden daha başarılıydı. Bunun nedeni ise İktidar Partisi bir Umut, Bir iş, Bir beklenti ve menfaat kapısıdır. Burada arkadaşlarımız bizlerden daha fazla başarılı oldular. Ama şunu da söylememek lazım, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’ de sandıklarda ki yerini almıştır. Münferit olarak bazı yerlerde gitmeyen sandık görevlilerimiz var. Ama büyük bir oranda yüzde 80 civarında sandıklarda biz yerimizi aldık, Bizler Seçim Akşamı gece 12’ye kadar ilçe başkanlığımızda sandık görevlilerinin görevli olduğu seçim sonuç tutanaklarını teslim aldık, bizzat kendileri getirip partiye ulaştırdılar, Buradaki bizlere ulaşan sayı yüzde 80 civarındadır. Bunları´da doğal karşılıyorum” şeklinde konuştu

“KULLANILMAYAN OYLAR SANDIĞA GİTSEYDİ, 2.TURA KALIRDI”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı Oyun yaklaşık 20 milyon düzeyinde, Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlunun aldığı oyun ise 15 Milyon civarında fakat kullanılmayan oyun’da net resmi olmayan rakamlara göre 15 milyon olduğunun açıklandığını dile getiren Şeker, 15 Milyon kişi sandık başına gitseydi, Seçim 2.tura kalırdı ” dedi.

“RENGİNİ BELLİ ETMEYEN BAZI VATANDAŞLARIMIZ ARTIK RENGİNİ BELLİ ETMİŞTİR”

Şeker, daha sonra Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ a Bölgede çok sayıda oy çıkmasını ise şu şekilde değerlendirdi;

“Buda AKP’nin 12 yıllık bölücü terör örgütüne göstermiş olduğu imtiyazlar, bölücü terör örgütüne vermiş olduğu cesaretlerden dolayıdır, Burada gizli kalan, rengini belli etmeyen bazı vatandaşlarımız artık rengini belli etmiştir. Dolayısıyla BDP’ nin ve özellikle altını çiziyorum, samimi kürt arkadaşlarımızı ayırıyorum burada, ama Bölücü Kürtçülüğün de almış olduğu mesafeyi hep birlikte gözlemliyoruz, Buda 12 yıllık AKP İktidarının Barzaniyi,Talabaniyi yol arkadaşı yapan,İmralı’yı çözüm ortağı yapan 12 yıllık AKP ‘nin getirdiği noktadır diye düşünüyorum” şeklinde değerlendirdi.

“DOLAYISIYLA 2 BİN OY NEREDEDİR”

Şeker, AK Parti Kdz Ereğli İlçe Başkanı M.Fatih Çakır’ın Cumhurbaşkanlığı seçimi değerlendirme toplantısında yaptığı Ereğli Merkez oylarının yüzde 47 söylemine ise şu şekilde cevap verdi; “AK Parti Kdz Ereğli İlçe Başkanı Sayın Fatih Çakır merkezde oylarının yüzde 47 olduğunu açıklamıştır. Dolayısıyla biz 30 Mart seçimlerinde AKP’nin yüzde 44 yani 30 bin oyla Belediye Başkanlığını kazandığını biliyoruz, Bugün 2 bin oy kaybettiğine göre yüzde 7 gibi bir kayıp vardır. Yani yüzde 36-37 Şehir merkezinde oy almıştır, ama Sayın Çakır’ın herhalde burada bir hata yaptığını düşünüyoruz, oylarını yüzde 3 artırdığını, yüzde 47 oy aldığını söylemektedir, dolayısıyla kayıp 2 bin oy nerededir, dedi. Şeker, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iyi okunmasının gerektiğine de vurgu yaparak ,”Doğrudur, ortak “Çatı Adayımız” kaybetmiştir. Ama biz neye karşı kaybettik, Biz kamu imkânlarına, Para gücüne, yolsuzluğa ve hırsızlığa karşı kaybettik, kaybettiğimizi kabul ediyoruz” şeklinde konuştu

“BİZ PARA GÜCÜNE KARŞI KAYBETMİŞİZDİR”

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın aday olan herkese yasal bir yardım kampanyası düzenlediğinin altını çizen Şeker ;”Bilindiği üzere Yüksek Seçim Kurulu (YSK) aday olan herkese kanunlar çerçevesinde yasal bir yardım kampanyası düzenlemiştir. Sayın Recep Tayyip Erdoğana da Ereğli’de Belediye Başkanı, İlçe Başkanları başta olmak üzere bir çok arkadaşımız şov yapıp Kendi adaylarına sahip çıkmak için gidip para yatırmışlardır. Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun açıkladığı rakama göre Başbakan lehine 50 Trilyon civarında para toplanmıştır. Ama bugün yine Reklam şirketlerinin verdiği sonuçlara ve gazetelerden aldığımız bilgilere göre, Sayın Başbakan’ın Türkiye genelinde sadece Bilboard reklamlarının gideri 300 trilyon, toplama para 50 trilyon ise sadece bilboard reklamlarına giden 300 trilyon para ise burada 250 trilyon nerden gelmiştir. seçim masraflarının, miting ve organizasyonların bütçesi zaten ortada, Dolayısıyla Sayın Başbakan’ın hesabına yatan para 50 trilyon ise harcadığı para bunların çok çok üzerindedir.”dedi.

“MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNİN HAKLILIĞI VEYA HAKSIZLIĞI 5 YIL SONRA BELLİ OLACAKTIR”

Şeker son olarak ise Ereğli’de vatandaşların, Türk milletinin bir taktir kullandığını ve her şey den önce saygı duyulması gerektiğini ifade ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü;” Bizler Milliyetçi Hareket Partisi’yiz, Milliyetçilik temeli yani Millet temelli bir siyaset yapıyoruz, Dolayısıyla milletimiz taktirini kullanmıştır. Bizler buna saygı duymak zorundayız, Ereğli Merkezde Çatı Adayımız Sayın Pro Dr Ekmeleddin İhsanoğlu 2 bin oy fazla alarak bizleri memnun etmiştir, Fakat istediğimiz sonuca ulaşamadığımızda bir gerçektir, Bu seçim demokrasimiz adına kabul etmemiz gereken ve hepimizin saygı duyması gereken bir sonuç, Fakat bizim söylediğimiz şey şudur? Bizim Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına karşı çıkış sebeplerimiz, Bugün için belli olmayacaktır, yapılacak olan 5 yıllık görevin sonunda yani Ülkenin bölünmez bütünlüğü ve Milli manevi değerlerinin geldiği noktayı gördüğümüz zaman Milliyetçi Hareket Partisinin haklılığı veya haksızlığı belli olacaktır.”dedi.
 
 
 
Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 06:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Selim
Selim - 10 yıl Önce

Akp heryerdeydi Mhp ise Chp´nin peşindeydi seçim sürecinde hiç konuşmadı Kartal´ın danışmanı oldu.Seçimi Tayyip Erdoğan aldı ama Kaybedende Bahçeli ve onun yaverleridir sizler olmasanız biz nasıl iktidar oluruz..

SIRADAKİ HABER