Şeker,Adaylığını açıkladı

Ereğli ´de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Teşkilatı Başkanı Talat Şeker 2014 yerel seçimlerinde aldıkları oylara bakıldığında 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde bir milletvekili çıkartmalarının garanti olduğunu söyledi.

Şeker,Adaylığını açıkladı
Ereğli ´de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Teşkilatı Başkanı Talat Şeker 2014 yerel seçimlerinde aldıkları oylara bakıldığında 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde bir milletvekili çıkartmalarının garanti olduğunu söyledi. 

MHP Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı Başkanı Talat Şeker, 2015 genel seçimlerinde bir milletvekilinin garanti olduğunu ancak Zonguldak halkından ikinci milletvekili içinde kendilerine destek vermelerini istedi.

“İLÇE BAŞKANLIĞINA BİR DÖNEM DAHA ADAY OLACAĞIM”

 
Partisinin kongre süreci hakkında da bilgi veren Şeker, ilçe başkanlığı için yeniden aday olacağını açıkladı. Şeker kongre süreci ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; Eylül ayı itibari ile genel merkezimiz, genel başkanlık divanımız genel merkez MYK tarafından bir genel kongre kararı almış durumdadır. İlçe kongreleri 17 Kasım tarihi itibari ile Türkiye genelinde başlamış durumdadır. Dolayısıyla Milliyetçi Hareket partisi il ve ilçe kongreleri 17 Kasım itibari ile start almış durumdadır. Şubat ayı sonuna kadar İl kongreleri bitirileceğine göre bizlere de Ocak ayı içerisinde kongrenin tamamlanması uygun görüldüğü bildirildi. Bizlerde Ereğli ilçe teşkilatı yönetimi olarak Ocak ayı içerisinde ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz. Bu dönemde kendi yönetim kurulu üyelerimiz içerisinde ve yönetim dışındaki ağabeylerimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde şahsım Talat Şeker olarak bir dönem daha MHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığına aday olacağım inşallah.

2011 genel seçimlerinde Zonguldak genelinde 26 bin oy almalarına karşın 2014 yerel seçimlerinde il genel meclisinde ise bu rakamın 44 bine çıktığını belirten Şeker, bu rakamlara bakıldığında halkın kendilerine bir milletvekili verdiğini söyledi.

“ZONGULDAK GENELİNDE 2014 SEÇİMLERİNDE 44 BİN OY ALDIK”

 
MHP’nin Türk siyasetinin 45 yıllık vazgeçilmez partilerinden birisi olduğunu dile getiren Şeker şunları söyledi; “Genel seçimlerde Milliyetçi hareket partisi her zaman iddialıdır. Türk siyasetinin 45 yıllık vazgeçilmez temel unsurlarından bir tanesidir. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye´ de olduğu gibi Zonguldak´ta da hedefleri olan bir siyasi partidir. Biz 2015 genel seçimlerinde iki milletvekili sloganı ile yola çıkıyoruz. İki milletvekili çıkaracağımızı söylüyoruz. Bu yönde ki çalışmalarımızı il ve ilçe teşkilatlarımız başlatmış durumdadır. Şl teşkilatımız da yoğun bir çalışma söz konusu. Bu konuda aday olabilecek isimleri masaya yatırmaya başladık. Bir önceki seçimi baz alırsak 2011 genel seçimlerinde Zonguldak vilayetinde ki oyumuz 26 bin civarındaydı. Birinci sırada İlhami Yılmaz´ın, ikinci sırada Hasan Turan´ın ve üçüncü sırada da Semih Çolak bey efendinin olduğu en son katıldığımız genel seçimlerde oyumuz 26 bin yüzde 5,5 a tekabül eden bir oy aldık. 30 Mart yerel seçimlerinin İl genel meclisi oylarını dikkate alırsak 44 bin, ortalamada da yüzde 10, yüzde on bire doğru giden almış olduğumuz bir oy var. Dolayısıyla 1999 seçimlerinde 40 bin 500 de bir milletvekili çıkarmıştık. Ama o zaman Zonguldak´ da 6 milletvekili çıkıyordu. Şu anda bizim hesaplamalarımıza göre 50 bin civarında bir milletvekili çıkaracağımız görülüyor. Bizler çalışmalarımızı 80-80 bin, hata 100 bin oy alacak şekilde, 2 milletvekili çıkaracak şekilde yapmaya başladık. Bunun öncesinde de kongrelerin olması, yeni arkadaşlarımızın katılımı, taze kanların teşkilatlar da görev alması bu ivmeyi daha da yukarıya doğru götürecektir. 30 Mart yerel seçimlerinde İl genel meclisinde aldığımız oylar bizlere 1 milletvekilinin çıkacağını söylüyor. Seçmen bir milletvekilini çıkaracağımızı söylüyor. Ama biz bunun yetmeyeceğini ve iki milletvekili çıkaracağımızı söylüyoruz.”


Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2014, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER