Servisleri geri istiyoruz

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmaların Kilimli, Gelik ve Çatalağzı yönüne ücretsiz servis uygulamasının kaldırılması tepkiyle karşılanıyor.

Servisleri geri istiyoruz

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmaların Kilimli, Gelik ve Çatalağzı yönüne ücretsiz servis uygulamasının kaldırılması tepkiyle karşılanıyor.

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmaların yazıhaneleri ilçe ve beldelerde bulunurken servislerinin kaldırılmasının mağduriyete neden olduğunu belirten Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Karadon Şube Başkanı Neşat Cebeci, “Okulların ve üniversitelerin açılmak üzere olduğu bir dönemde, Kilimli ilçe ve beldelerinden diğer illere gitmek isteyen ya da Kilimli’ye gelen yolcular, otobüs firmalarının servislerinden ücretsiz yararlanıyorlardı. Ancak bu servis uygulaması tüm firmalar tarafından kaldırıldı” dedi.

Cebeci şunları söyledi;

“TTK Karadon Müessesesi’nde çalışan işçi arkadaşlarımızdanyaklaşık 1500’ünün ikamet adresi Kilimli’dir. Bu arkadaşlarımızın önemli bir bölümünün çocukları üniversitelerde okuyor. Aileler, başta büyük şehirler olmak üzere yolculuklarında bu otobüs firmalarını kullanıyorlar. Büyük şehirlerdeki hastanelere sevkli maden işçisi arkadaşlarımız oluyor, aile fertleri oluyor.

Gece ya da gündüz günün her saatinde Zonguldak 100. Yıl Otobüs Terminali’nden hareket eden ya da terminale giriş yapan otobüsler var. Örneğin terminale sabah saat 5’te gelen otobüs var. Gece 01’de gelen otobüs var ve bu saatlerde terminalden hareket eden otobüsler var. Servisler kaldırılınca Zonguldak Terminali ile Kilimli-Gelik-Çatalağzı ulaşımında ciddi sıkıntı doğdu.

Terminalden Kimilli’ye Kilimli’den Çatalağzı’ndan terminale ticari taksi tutmaya kalkışsanız, otobüse vereceğiniz paranın iki katı ücret ödemek zorunda kalıyorsunuz. Her saat dolmuş bulmak da mümkün değil. Bu şartlar altında otobüs firmalarının servislerini kaldırması tam anlamıyla ciddi bir sorun oluşturdu. Yolculuk yapan ya da yapacak olan vatandaşlarımız Terminal-Kilimli ulaşımında ciddi sıkıntı yaşamaya başladılar. Yani Kilimli ilçesi Gelik ve Çatalağzı beldelerinde yaşayan maden işçileri, aileleri ve vatandaşlar hem ulaşımda hem de maddi açıdan mağdur oldular.

Bu mağduriyetin bir an önce giderilerek, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmaların servis uygulamasının yeniden başlatılmasını istiyoruz”.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER