SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ!

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ!
gundemeregli.com-Cumhuriyet Halk Partisi( CHP) eski Alaplı ilçe Başkanı Alaplı Belediye Başkan aday adayı Nuri Tekin, Taş Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı’nın Alaplı’da 250 milyon dolarlık liman ve sanayi ile ilgili yatırım yapmak istediklerini ancak bürokrasinin yatırımı beklettiğini yönelik açıklamalarından üzüntü duydukların söyledi.

CHP eski Alaplı ilçe Başkanı Alaplı Belediye Başkan aday adayı Nuri Tekin, liman projesi, liman projesi ve ilçe gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Taş Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı’nın Alaplı’da 250 milyon dolarlık liman ve sanayi ile ilgili yatırım yapmak istemelerine karşın bürokratik engellere takıldıklarına yönelik açıklamasının düşündürücü olduğunu belirten Tekin, “Ne yazık ki Alaplı iktidar partisinin yönetiminde sınıfta kalan bir açıklama ile yüz yüze kaldık. Hakikaten şu an sözün bittiği yerdeyiz. Bugün Türkiye’nin en büyük iş adamlarından Taş Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı geçenlerde bir üniversitede katıldığı bir konferansta ve bakan yardımcısının bulunduğu bir ortamda Alaplı’ya yapmak istediği yatırımın bürokrasi tarafından engellendiğini söyledi. Turanlı’nın Alaplı’da 250 milyon dolarlık liman ve sanayi ile ilgili yatırım yapmak istediğini ancak bürokrasinin yatırımı beklettiğini bürokrasinin bakarız,  görüşürüz gibi laflar konuştuğunu kendi ağzından dinledik.  Bu açıklamalara gerçekten üzüldük. Bugün Alaplı’da siyaset yapan yerel ve iktidarın temsilcileri konuşurken mangalda kül bırakmıyorlar. İktidar partisinin milletvekili de 27 Şubat 2012 tarihinde Alaplı Zonguldak’ın en güçlü ilçesidir diye bahsediyor. Bunu nasıl söylüyor ve ilçeye gelmeyen hizmetleri nasıl açıklayacak bende merak ediyorum. Alaplı’da liman ilçenin olmazsa olmazı olduğuna yönelik CHP olarak birçok açıklama yaptık. CHP olarak ilçedeki yatırımların hep yanında destekçisi olduk. Alaplı liman projesinin başlaması ile ilgili birçok çalışmalar oldu ve bir türlü son noktaya gelemedi. Belediye başkanımız AK Partiye geçti. Kendisinin de açıklamaları var. Başbakan arkamızda Alaplı’ya hizmet yağacak diye söylemleri var. Liman konusunda bu bürokrasiyi çözemeyen bir iktidar partisini Alaplı’ya gelip hale övmelerini görüp üzülüyorum açıkçası, bugün tek başına büyük bir iktidar partisinin ilçe başkanı ve belediye başkanının Alaplı’da bürokratik işlerden yana yakınıyorlarsa bu hakikaten sözün bittiği yerdir.  Alaplı’nın hizmet alamadığını kendileri söylüyorlar. Belediye başkanı paçaları sıvamış dereye girmiş, işte bir süre önce yapılan Alaplı TSO seçimlerinde ben iktidar partisi ilçe başkanı Faruk Çaturoğlu ile yaptığım görüşmede kendisi Alaplı limanının ruhsat ile sıkıntısı yok, yatırımcı ile ilgili bir sıkıntısı olduğunu kendi ağzıyla söyledi. Bende diyorum ki bak Taş Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turhanlı ortaya çıkmış ben yapacağım diye açıklamış madem ruhsat sorunu yok, şimdi iş adamı 250 milyon dolarlık yatırım yapacak bari bunun önünü tıkamasınlar. Gene Alaplı’nın Zonguldak’ın en güçlü ilçesinden bahsediyorlar. Nasıl bir güçlü ilçe ise Alaplı Kdz. Ereğli ve Akçakoca arasında sıkışmış bir beldeden hala kurtulamadı”

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın Alaplı ziyaretinde Milli Eğitim Müdürüne yönelik uslübunu da eleştiren Tekin, “AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın Alaplı ziyaretinde bir gazetecinin Kdz. Ereğli’ye 13 okul yapılıyor. Neden Alaplı’ya 3 okul yapılıyor. İlçeden eğitim tıkandı” sorusu üzerine Candan’ın Milli Eğitim Müdürü bir an önce gelsin, gelmezse şimdi hemen Bakan yardımcısını ararım ve gereğini yerine getiririm’ şeklinde açıklama yapması bizi üzmüştür. Bir Milli Eğitim Müdürü yanına çağırıp gelip gelmemesi ile ilgili bakan yardımcısına söylerim diyeceğine Alaplı’nın yolunu açmak için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımı arasın, madem bu kadar gücü varsa bunu çözsün, buradaki Milli Eğitim Müdürünü Kaymakamlığa çağırıp gelip gelmeyeceği hakkında bakan yardımcısını arayacağını söylemesini ben açıkçası doğru bulmadım, bana göre davranışı hoş olmamıştır” diye konuştu.

İktidar temsilcilerinin Alaplı’yı belde konumuna  düşürdüklerini savunan Tekin, şöyle konuştu:  “Alaplı’da sıkıntılar git gide büyüyor. İktidar partisi milletvekilleri,  ilçe başkanı ve  belediye başkanı  Alaplı’da konuşurlarken iktidarın nimetlerinden bahsediyorlar ama ben hangi nimetlerden bahsediyorlar anlamış değilim, tapu kadastro küçüldü, BEDAŞ gitti, hastanedeki doktor sayısında düşüş var, hastane küçüldü, kadastro mahkemesi Kdz. Ereğli’ye taşındı. Alaplı’ya gelip yatırım yapmak isteyenler geri döndü, böyle giderse bırakın Alaplı’yı şehir merkezi yapmak yerine bu gidişle Alaplı’dan yakında adliye binası da gider ileride kaymakamlık da giderse Alaplı halkı şaşırmasın, İktidar partisinin yapamamış olduğu hizmetlerden dolayı kaymakamlık da gidebilir ve Alaplı belde olur. Zaten şu an ismi ilçe kendisi belde durumunda o zaman resmiyette de belde olur böyle giderse,  iktidar temsilcileri, ilçe başkanı ve belediye başkanı varken böyle hizmetlerin yapılmamasını ben halkın takdirine bırakıyorum”  

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’na yönelik eleştirilerde bulunan Tekin, konuşmasını şöyle tamamladı: “Alaplı gerçekten bitmiş durumda ve git gide kan kaybediyor.  Esnaf bitmiş durumda Belediye başkanımız belediye dükkanlarını yaparken bu konu ile ilgili gazetelerde yazısı var oradaki kiracılar mağdur etmeyeceğini söylüyor.  Ama şu andan oradaki kiracıları mağdur ediyor. En son 5 bin TL istemiş,  şimdi de Temmuz ayında 2 bin 500TL ve Ağustos ayı sonunda 2 bin 500 TL istemiş işte 700 TL‘lik 14 taksitli bir rakam söylemiş ben buradaki esnafların bunu verebileceğini ben tahmin etmiyorum. Orada da çelişkili açıklamalarına devam etmektedir. Aynı zamanda Alaplı deresinde her an sel felaketi olabileceğini belirten bir belediye başkanı dere kenarına belediye dükkanlarını yapması da çok büyük yanlıştır. Alaplı’nın önünü kapatmıştır. Alaplı’yı git gide belde durumuna düşürmektedir. Ben bunları Alaplı halkının takdirine bırakıyorum. Alaplı esnafı bitmiş durumda kan ağlıyor. Belediye başkanı çıkıp da 100 ve 150 metrekare yeşillendirme yaparak ben burayı cazibe alanı yapacağım, işte son yılda kimsenin istemediği yerde belediye dükkanlarını yapıp da tarihe geçeceğim işte bir rüzgarda, kuvvetli bir rüzgar ve dalga geldiğinde yıkılacak bir terminal yapıp da hizmet yaptığını sanan kendisini son yılda hizmet yaparak bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak isteyen bir belediye başkanını halkın takdirine bırakıyorum”

 

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2013, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER