TEKİN, ÇİMENOĞLU’NUN GÖZÜNÜ KORKUTTU

TEKİN, ÇİMENOĞLU’NUN GÖZÜNÜ KORKUTTU
gundemeregli.com-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Alaplı Belediye Başkan Adayı Nuri Tekin, yerel seçim kampanyasını yürüteceği merkez seçim bürosunun açılışını binlerce vatandaşın  katıldığı bir tören ile yaparak adeta AK Parti Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu’nun gözünü korkuttu.   Yaptığı konuşmalarla da en büyük rakibi Çimenoğlu’nun 10 yıllık başkanlık dönemini yerden yere vuran Tekin, Çimenoğlu’na açık mesajlar yollamayı da ihmal etmedi.  

CHP Zonguldak Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal, Ali İhsan Köktürk, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ında hazır bulunduğu açılış yoğun kalabalık nedeniyle adeta mitinge dönüştü.

Miting havasında geçen seçim bürosunun açılışında konuşan CHP Alaplı Belediye Başkan Adayı Tekin, vatandaşlardan bir kez şans ve ödünç oy isteyerek ,30 Mart yerel seçimlerinde Alaplı’da oy rekoru kırmayı hedeflediklerini söyledi.

Tekin,  ilçede büyük tepkilere neden olan Pazaryerinin şehir merkezine getirilmesi ile Alaplı girişinin açılması konusunda net ifadeler kullandı.

Tekin, “Hiç kimse merak etmesin 30 Mart’dan sonra olmazsa olmazlarımız var,  pazarı geri getirmek, Alaplı’nın yolunu açmak ve Alaplı dolgu alanını Karşıyaka ile birleştirip, dolguyu vatandaşın kullanımına açmak.  Arkadaşlar , Ben  Alaplı’daki bütün sıkıntıları biliyorum. Ben içinizden biriyim. Bu sorunları tek tek bilen kişiyim. Alaplı’da hizmet nasıl verilir göstereceğiz. İktidar partisi ile hizmet olmuyor.  Bu iş gönülden gelir, yürekten gelir. Bizde o yürekte, o gönülde var”  diye konuştu.

CHP Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, ilçede yoğun katılımın olduğu bir tören ile Merkez seçim bürosu açılışı gerçekleştirerek adeta gövde gösterisi yaptı.

CHP’nin Alaplı’da yaptığı seçim bürosunun açılışı Önceki gün öğle saatlerinde CHP’nin Merkez Seçim Bürosu olarak kullanacağı Alaplı Ziraat Bankasının eski Binası önünde toplanan binlerce vatandaş, Ali Alp Caddesini trafiğe kapatarak izdiham oluşturdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaplı Belediye Başkan Adayı Nuri Tekin merkez seçim bürosunu açılışını miting havasında gerçekleştirildi. 

CHP Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, beraberinde CHP Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal, Ali İhsan Köktürk,  Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve diğer partililer ile birlikte halkı selamladı.

Burada binlerce kalabalığa hitap eden Tekin 30 Mart’taki yerel seçimlerde bir rekora imza atacağını belirterek,  Alaplı girişini açma, pazaryerini geri getirme, plaj tesisleri ile Şahin Tepesini İlçe halkına kazandırma sözü verdi.

Tekin, Alaplı’yı ve sorunlarını çok iyi bildiğini ve bunları çözecek gücü bulunduğunu belirterek, “Olmazsa olmazlarımız var. Tek sevdamız var oda Alaplı’yı yaşanabilir bir ilçe haline getirmek. Alaplı bizim derdimiz, koltuk değil, yine bizim derdimiz hizmet.” Dedi.

VAATLERİNİN HANGİSİNİ YAPTI

Konuşmasında Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nu da eleştiren Tekin şunları söyledi:  “2009 yerel seçimlerinde verdiği 30’dan fazla vaadin sadece 4-5 tanesini yaptı. Onu da son 3-4 ayda yaptı. Pazaryerini geri getirecekti, geldi mi? Alaplı girişini kapattırdı, Plajı kapattı,  Mezbahaneyi kapattı.

Ben Alaplı’nın sorunlarından bahsedeceğim. Güzel bir ilçede yaşıyoruz. Alaplı ilçesinin belediye başkanı iktidar partisinden ama çevre ilçelere bakın, muhalefet partisinin belediye başkanlarının yaptıkları hizmetler ortada. Birde iktidar partisinin yaptığı hizmetleri görüyoruz.

OLMAZSA OLMAZLARIMIZ VAR

Olmazsa olmazlarımız var. Tek sevdamız var.  Bizim derdimiz koltuk değil, bizim derdimiz hizmet. Eskiden panayır vardı. Ormanlı’dan Ereğli’den Düzce’den  esnaflar o haftaki kazancı ile  aylık ödemelerini yapardı.  Bazıları da pazaryerini geri getireceğiz diyerek 5 yıl önce sizden oy istediler ne oldu.  Pazar geri geldi mi arkadaşlar? Dışarıdan gelenleri bir tarafa bırakın onlar gitti. Site halkının da yüzde 60’ı Ereğli pazarına gidiyor.  Alaplılı bırakın dışarıdan gelenleri elimizdeki vatandaşı da kaçırdık.Bu pazarı geri getirmezsem namerdim.

ALAPLI GİRİŞİNİ KAPATTILAR

Alaplı girişindeki yolumuzda kapalı arkadaşlar.  Türkiye’de bir ilk.  Türkiye de tek girişi olmayan ilçe Alaplı. Yazıktır günahtır. Allah izin verirse 30 Mart’ta o pazarı da geri getireceğim. o yolu da açacağım.

NASIL GETİRECEĞİMİ GÖRECEKSİN

Şimdi Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, gazetede açıklama yapıyor. Pazarı nasıl getirecek sinemayı nereye koyacak diye.  35 yıl önce Alaplı’da sinema vardı.  Bende kendisine buradan sesleniyorum. Sen 10 yıl belediye başkanlığı yaptın. Ama ben nerede olacağını çok iyi biliyorum.  Alaplı’nın sineması da, tiyatrosu da olacak. Bunu göreceksiniz.

DOLGU ALANI YAPILACAK

Dolu alanını dolduramadı bu Belediye Başkanı.  Emekli vatandaşlarımız aileleri ile birlikte bu sahilden faydalanacak. Çekirdek, doldurma yiyecek.  Vatandaşlarımızın çoluk çocuğu ile sahilde dondurma ve çekirdek yeme hakkı yok mu?  Hiç kimse merak etmesin 30 Mart’dan sonra olmazsa olmazlarımız var,  pazarı geri getirmek, Alaplı’nın yolunu açmak ve Alaplı dolgu alanını Karşıyaka ile birleştirip, dolgu vatandaşın kullanımına açmak. 

ŞAHİN TEPESİNİ PİKNİK ALANI YAPACAĞIZ.

Yukarıda şahin tepesi vardı. Eskiden insanlar şahin tepesine gezmeye giderdi. Orada 136 dönümlük arazi var arkadaşlar arazi var.  Milli emlak’a gitti bu arazi. Orayı tekrar  Ereğli belediye başkanı Halil Posbıyık’ın desteği ile Kestaneci mahallesindeki  piknik alanının aynısını buraya kuracağız. Söz veriyorum, sizlere.

Alaplı’da plajımız vardı. Kapılarına kilit vurulmuş durumda. Mezbahanemiz vardı. 1978 yılında yapılan.  O mezbahaneyi kapattılar. Alaplı’nın etleri,  Akçakoca’dan Bolu’dan geliyor.  Yazıktır günahtır biz Alaplı’da yaşıyoruz.

BEN İÇİNİZDEN BİRİYİM.

Arkadaşlar ben,  Alaplı’daki bütün sıkıntıları biliyorum. Ben içinizden biriyim. Bu sorunları tek tek bilen kişiyim. Alaplı’da hizmet nasıl verilir göstereceğiz. İktidar partisi ile hizmet olmuyor.  Bu iş gönülden geliyor, yürekten geliyor.

Şimdi biz seçimi aldığımız zaman Belediyede çalışan 84 geçici işçi var. İşten çıkaracak diyorlar. Hangi düşünceden olursa olsun. İşini yapan adam gibi çalışan hiç kimsenin ekmeği ile oynamayız. Yeterki çalışsınlar.

SİYASİLER EREĞLİ’YE GİDİYORLAR.

Buradaki siyasiler Ereğli’ye Akçakoca’ya sahile gidiyorlar. Orada çekirdek yiyorlar. Alaplı’da sahil yapmadan. Ben çevre ilçelerde sahile gider miyim? Ben burayı refaha ulaştırmadan sahilini yapmadan kendi memleketimdeki sorunları çözmeden gidip Akçakoca’ya Ereğli’ye gitmem.

BANA BİR ŞANS VERİN

Ben sizlerin karşısına projelerim ile çıkıyorum. Bu kardeşinize bir şans verin. Ödünç oy verin. Ben bu hizmetleri yapmazsam gelin benden hesap sorun.  Allahın izniyle Alaplı da sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışacağım.  Sizlerle yapacağım. Ben yaptım yok, biz yapacağız.” Dedi.

Açılışta CHP Zonguldak Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal, Ali ihsan Köktürk ile CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat’ta kalabalığa hitaben konuşma yaparak. Tekin ve ekibine destek istedi.   Yapılan konuşmaların sık sık sloganlar ile kesildiği miting havasındaki açılış görülmeye değerdi.

Tekin ve beraberindekiler, daha sonra 30 Mart seçimlerine kadar kampanya çalışmalarını yürüteceği seçim ofisinin açılışını beraberindeki kalabalık heyet ile birlikte yaptı.

 
Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2014, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER