Tetiker, Zonguldak ve Ereğli´nin sorunları belli

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker, 7 Haziran’da gerçekleştirilen seçimlerin ardından gündemi değerlendirdi.

Tetiker, Zonguldak ve Ereğli´nin sorunları belli


Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker, 7 Haziran’da gerçekleştirilen seçimlerin ardından gündemi değerlendirdi. TSO Binasında gerçekleştirilen basın toplantısında Yaşar Tetiker’ in yanı sıra Başkan yardımcısı Sertan Yalçın, Yönetim kurulu üyeleri Mehmet Çivici, Selçuk İnceoğlu ve Abdurrahman Çınar hazır bulundu.

7 Haziran genel seçimlerinin ardından zor bir seçim döneminin geride bırakıldığının altını çizen Tetiker, Bu seçimlerin en güzel yanı kimseyi kırmadan, dökmeden seçim maratonu geçirildi. Kazanan tüm Milletvekillerine başarılar diliyorum “dedi.

Tetiker, Seçim sonucunda siyasi tabloda değişiklik yaşandığını ve önümüzdeki sürecin daha zor olacağını vurgulayarak, şöyle dedi:

“Kimseyi kırmadan dökmeden bir seçim maratonu geçirdik. Sonuç ne olursa olsun bizi memnun eden sevindiren tarafı bu. Sonuç olarak Zonguldak’ın kazanacağına ve kazandığına inancımız tam. Tüm milletvekillerimizi tebrik ediyoruz. Önemli olan seçilmek değil. O koltuğun hakkını verebilmek. Seçilen vekillerimizin de görevini en iyi şekilde yapacağına inanıyoruz. İşleri kolay. Sorunlar birikmiş ve tabloda bir değişiklik yaşanmış. Bu değişiklik Türkiye için hayırlara vesile olur umarım. Bu değişiklik içerisinden hükümet çıkartmak kolay olmayacak bu benim şahsi düşüncemdir. Zor bir dönem olacak, zor çalışma olacak ama Türkiye’nin de bu zorluğu aşacağına inanıyorum.”

TÜRKİYE’NİN YARARINA OLACAKTIR

Koalisyon kurulması yönünde, parti yönetimlerinin ve üst akılların bir araya gelerek fedakar davranmaları gerektiğini de ifade eden Tetiker, konuşmasına şöyle devam etti:

“Partilerin yönetim organları, danışma organları, üst akılları bir araya gelerek iyi niyetli fedakâr bir şekilde davranıp bir hükümet çıkartırlarsa bu Türkiye’nin yararına olacaktır. Bunlar daha önce denendi, denenmemiş şeyler değil. Daha önce de bu ülke koalisyonlarla yönetildi. Ben yaşım icabı hepsini yaşadım. Neler olmuş, hangi icraatlar yapılmış hepsini biliyorum. İnşallah bir istikrar olur. Bu vatan hepimizin. En fazla duygulandığımız taraf vatanımızdır, milletimizdir, vatandaşımızın yüzünün gülmesidir.”

ZONGULDAK VE EREĞLİ’NİN SIKINTILARI BELLİ

“Zonguldak ve Ereğli’ye gelirsek bizim sıkıntılarımız belli. Seçimden kısa bir süre önce 8. Şura’da bu sorunların hepsini anlatma fırsatı bulduk. Daha sonra seçimler başladı. Bu esnada nelerin olabileceğini bekledik. Bu oturumlarda ileriye dönük bölgemize yönelik samimi düşünceleri olduklarına inandık. Herhangi bir sıkıntı görmedik. Bizi şüpheye düşürecek bir şey olmadı. Ama sonuç ne olur hep beraber bekleyip göreceğiz. Ama bizi daha fazla ilgilendiren Karadeniz Ereğli’nin durumu. Ereğli’de ki sıkıntıları aylık toplantılarımızda en iyi şekilde anlatıyorum, aktarıyorum.”

OSB’DE TAM NETİCE ALDIK HERHANGİ BİR SIKINTIMIZ YOK

Hangi sonuçlara vardığımız herkesin gözü önünde cereyan ediyor. Mümkün olduğu kadar hedeflerimizden sapmamaya çalıştık. Bu hedeflerimiz Erdemir ile olan ilişkilerimiz, tersanelerde ki sorun, OSB’de ki rehabilitasyon ve öğrenci sayısının arttırılması. İlk göreve geldiğimizde bizim tespitlerimiz bunlardı ve hep bu konuların üzerinde durduk. OSB’de ve öğrenci sayısının arttırılmasında netice aldık ama tam netice midir bilemiyorum. OSB’de tam netice aldık herhangi bir sıkıntımız yok. Bütün parseller verilmiş. Orada proje yaptırmayan hiçbir yatırımcı kalmamış. İnşaata başlayanalar sanayii üyelerimize teşekkür ediyoruz. Biz göreve geldiğimizde OSB’de 400 çalışan işçi sayısı vardı. Şuan ise 1400 civarındadır. Ben hep söyledim. 2015 yılı son u itibariyle OSB yılımız olacak demiştim. 2500’leri bulmasını ümit ediyoruz. Ama yatırım her şeyden önce istikrar ister, huzur ister. Yatırım parayla oluyor. Fakat seçimlerle gelen sonuçların neticesine baktığımızda faizlerin yükselmesi, doların inip çıkması ve dolaylı olarak yatırımcının bundan etkilenmesi bizi tedirgin ediyor.

İNŞALLAH BİR AN ÖNCE HÜKÜMET KURULUR, İSTİKRAR DEVAM EDER

“ İnşallah bir an önce hükümet kurulur, istikrar devam eder ve bu istikrarın sonucunda da kim ne derse desin üretim düşünülmelidir. Çözüm üretimdir. Türkiye’nin yüzde 7-8 oranında büyümeye ihtiyacı var. Eğer 3-4 sene içerisinde, gelecek iktidarın yapacağı icraatlar doğrultusunda en azından yüzde 5 büyümeyi yakalarsak Türkiye iyi bir noktaya gidecektir. Bizim çabalarımız da bu yöndedir. Sevindirici taraflarda var. Turizmde beklenmedik bir takım hareketlenmeler var. Bunlar bizi sevindiriyor. Yine ihracatta gerileme yok, aynı şekil devam etmekte. Yani sonuçta Türkiye’yi kurtaracak olan iş âlemi, sanayici ve üretim. Odak noktamız bu olmalı.”

BEKLENTİMİZ BİR AN ÖNCE İNŞAATIN BAŞLAMASI, ÖĞRENCİ SAYISININ ARTMASIDIR

“Bir başka olay da öğrenci sayısının artması. Bilindiği gibi burada eski Devlet Hastanesi binasının üniversite kampüsü olarak verilmesi söz konusu. Bu söz nerede kalır, nereye gider bilemiyorum. Ama umarım sevindirici bir protokolle bizi sevindirir. Beklentimiz bir an önce inşaatın başlaması, öğrenci sayısının artmasıdır. Ama bunlar olmayacak bir ortam yaratılırsa, biz tek başıma gelemedik, koalisyonla bu konu çözülmüyor gibi bir tabloyla karşılaşırsak, her zaman söylediğimiz gibi üniversiteye ait 25 hektar yer var şuan ki fakültenin bulunduğu yerde. Bizim bilgilerimiz buna dayanıyor.”

BURADA EKONOMİK KAN KAYBI VAR

“Daha öncede ısrar ettik bu konuda. Hastaneyle, postaneyle uğraşmaya gerek yok. Burada ekonomik bir kan kaybı var. Tüm bunların üstesinde gelinecek formül TSO olarak belediye ile bir araya gelelim. Demirini biz alalım, çimentosunu belediye alsın. Üniversite işçinin istihdamını sağlasın. Yavaş yavaş her altı ayda bir öğrenci sayısını arttıralım.”

Tetiker basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER