TTK´YA İŞÇİ ALIMI HERKESİN SORUMLULUĞUDUR

TTK´YA İŞÇİ ALIMI HERKESİN SORUMLULUĞUDUR

gundemeregli.com-

Eyüp Alabaş, şöyle konuştu;

TİS TASLAĞIMIZ HAZIR

Bildiğiniz gibi toplu iş sözleşmesi dönemindeyiz. Her iki yılda bir olduğu gibi Toplu İş Sözleşmesi Komisyonumuz, 20 günlük bir çalışmayla TİS Taslak çalışmalarını hafta başında bitirdi. Ücretlerle ilgili konular, son 20 yıldır olduğu gibi, Türk-İş Kamu Toplu İş Sözleşmesi Koordinasyon Kurulu tarafından belirlenecek. Ücretlerle ilgili konuları tüm kamu işçileri adına Türk-iş Koordinasyon Kurulu yürütüyor. Bu konu dışında TTK TİS Taslağımızda diğer tüm konular tamamlandı.

Bölgemizden üretebildiğimiz taşkömürü ise kamu ve özel sektör birlikte yıllık 3 milyon ton.

Yıllık 5 milyon ton üretim kapasitesine göre planlanmış ayak açıklığı olan, havalandırması olan, kuyu sistemi olan, elektrik tertibatı olan, genel müdürlüğü, daire başkanlıkları olan bir kurumun 5 milyon ton üretecek hazırlık ve üretim işçisi çalıştırmaması durumunda zarar etmesi kaçınılmazdır.

Bizim son günlerde yaptığımız basın toplantıları ve açıklamalarımızda hatırlattığımız konu budur.

Biz bize verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz.

TTK VE MADEN İŞÇİSİ İÇİN HİÇBİR MÜCADELEDEN GERİ KALMAYIZ

TTK, hiç kimsenin malı değil. Alalım şunu şu filanca şirkete verelim deme hakkına hiçkimse sahip değildir. En sıradan satışın bile bir prosedürü vardır. Ve mutlaka bizin her gelişmeden haberimiz olur.

Genel Maden-İş Sendikası ve Zonguldak halkı bunun mücadelesini geçmişte verdi, bugün de verebilecek güçtedir. Bundan hiç kimsenin en küçük bir şüphesi dahi olmasın.

Buna Zonguldak halkı ve maden işçisi müsaade etmez. Maden işçisi geçmişinden aldığı mücadele genleriyle, bu kurumun kimsenin babasının malı olmadığını hatırlatır.

Bu tür dönemlerde üyesiyle sendikasının arasını açmak isteyenlerin ortaya attıkları söylentiler olur.

Söylentilere, bu tür oyunlara kulak asmayın. En doğru bilgiyi sendikanızdan alabilirsiniz. Hepimize ulaşma imkanınız var.

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, konuşmasının ardından nezaretçi kursuna katılan maden işçilerinin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2012, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER