TÜRBANLI MİLLETVEKİLLERE SAYGILIYIZ

Kaya, Türbanlı Milletvekillerine saygılı olacaklarını söyledi.

TÜRBANLI MİLLETVEKİLLERE SAYGILIYIZ
gundemeregli.com-
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, AK Parti´li kadın milletvekillerinin TBMM´ye başörtüsüyle girme düşüncesi konusunda “Genel Başkanımız Cumhuriyetimizin 90. Yılı resepsiyonunda sorulan bir soru üzerine bunu açıkladı. MHP’nin bu konudaki tavrı çok açık ve nettir. Bir kere her şeyden önce insanları hangi kılığı kıyafeti giyip giymeyeceğine karar vermek hiç kimsenin ne haddidir ne de görevidir, ne de işidir. Dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisine başını örterek gelen milletvekillerine MHP’nin yaklaşımı olumludur ve saygı ile bunları karşılamaktadır” şeklinde konuştu.

Kaya Kdz. Ereğli’de faaliyet gösteren Kars Kafkas Folklor Derneği tarafından, ‘Kars´ın Kurtuluş Günü’ içn düzenlenen geceye katılmak üzer geldiği ilçede MHP Ereğli ilçe teşkilatında Ereğli’nin Zonguldak sınırında karşılandı. Burada kalabalık bir partili grubunun oluşturduğu konvoy ile beraberinde partisinin Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Yücel ile Ereğli İlçe teşkilatına gelen Kaya gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kaya yapığı açıklamada,  Meclisteki Türban tartışmasıyla ilgili MHP’nin tavrının net ve açık olduğunu anlattı.

YAKLAŞIM OLUMLUDUR

AK Parti´li kadın milletvekillerinin TBMM´ye başörtüsüyle gireceklerini açıklaması hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine Kaya, “Genel Başkanımız Cumhuriyetimizin 90. Yılı resepsiyonunda sorulan bir soru üzerine bunu açıkladı. MHP’nin bu konudaki tavrı çok açık ve nettir. Bir kere her şeyden önce insanları hangi kılığı kıyafeti giyip giymeyeceğine karar vermek hiç kimsenin ne haddidir ne de görevidir, ne de işidir. Dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisine başını örterek gelen milletvekillerine MHP’nin yaklaşımı olumludur ve saygı ile bunları karşılamaktadır” dedi.

ANKARADA MİTİNG

Türkiye genelinde Mart ayında Bursa’dan başlatılan mitinglerinin sonuncusunu 9 Kasım tarihinde Ankara’da gerçekleştireceklerini belirterek, “Bu miting öncesi Ankara civarındaki İl’leri dolaşarak hem bu miting hazırlıklarını hem de yaklaşan seçimler öncesinde teşkilatlarımızın hazırlıklarını gözden geçirmek ve aynı zamanda gittiğimiz yerlerdeki sivil toplum örgütleri, mesleki örgütler, sendikaları ziyaret etmek suretiyle vatandaşlarımızla karşılıklı görüş alışverişinde bulunuyoruz” dedi.

 ÇEŞİTLİ ZİYARETLERDE BULUNDUK

Kaya ülke gündemine ilişkin yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Milliyetçi Hareket Partisi’nin ülke ve sosyal kesimler ile ilgili düşüncelerini programlarını paylaşmak üzere programlar düzenliyoruz. Gün içerisinde Zonguldak TSO, Genel Maden İşçileri Sendikası, Kamu-Sen’i ziyaret ettik, görüş alışverişinde bulunduk. Bugün Kars ilimizin kurtuluşu. Yaşayan Karslı hemşerilerimizin tertip ettiği geceye iştirak edeceğiz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. Yılını kutladık milletçe. Bir kere daha bu Cumhuriyeti kuran başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu topraklar için bağımsızlığımız için hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle minnetle yad ediyoruz.

 

MHP olarak 90’ncı yılda bir üzüntümüzü de bu vesile ile vatandaşlarımız, basın ile paylaşmak istiyoruz. Maalesef Cumhuriyetimizin 90. Yılında cumhuriyetin değerleri ile kavgalı, tabelalarda Türkiye Cumhuriyeti ibaresini kaldırmaya yeltenen, cüret eden, Türk adını anayasa olup olmamasını tartışma konusu haline getiren, vatanımızın bütününe, milletimizin kardeşliğine kastetmek için yola çıkmış terör örgütü ile masaya oturup onun ele başısı ile pazarlık yapan, milletimize ait bu ülkede yaşayan bu ülkede kaynaşmış bir bütün haline gelmiş insanlarımızı etnik temelden mezhep temelinden ayrıştıran bir siyasi iktidar ile karşı karşıyayız. Bu siyasi iktidar 10 yılını bitirip 11 yılına giren toplum hayatımızda millet hayatımızda açmış olduğu tahribatlar her geçen gün biraz daha büyümektedir. Bugün ekonomik olarak çok zor dönemlerden geçmekteyiz.

500 BİNİ AŞTI

500 bini aşan Suriyeli mülteci ülkemizin değişik yerlerine dağılmış durumda. Bu aynı zamanda ülkemiz için güvenlik riskine dönüşmüş durumdadır. Bir tarafta bir terör örgütü ile yıllardır muhatap olan bir ülkeyiz aynı zamanda terör örgütünün de geçip geldiği sınırlar kontrol edilemez hale gelmiştir. Komşular ile sıfır sorun ile yola çıkan bir iktidarın ülkemizi getirdiği nokta hemen hemen tüm komşuları ile kavga eden Türkiye’nin milli çıkarlarını riske eden bir noktaya gelmiş bulunmaktadır. Dolayısı önümüzde 30 Mart tarihinde mahalli idareler seçimi yaşanacaktır. Bu seçimler ondan sonraki Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri dikkate aldığımızda son derece önemlidir. Bu seçimlerde ülkemizin birliğine, milletimizin kardeşliğinde çok büyük tahribatlar yaratan bu işbirlikçi, taşeron AKP iktidarından kurtulmak için önemli bir fırsattır. MHP Türkiye’nin tüm seçim çevrelerinde seçimlerine kendi adayları ile girerek, ehliyet sahibi, bilgili birikimli, genç dinamik kadrolarla ve teşkilat yapısı ile bu seçimlere hazırlanmaktadır. Milletimiz çaresiz, ümitsiz değildir. Yaklaşık 40 yılı aşkın siyasi bir birikime sahip milliyetçi ülkücü kadrolar vardır, milletimize hizmet etmeye de hazırdır. Bu medya susturulsa da, büyük bir kısmı yandaş hale getirilmiş olsa da medya bizim programlarımızı faaliyetlerimizi yeterince topluma yansıtmasa da biz Türkiye’yi il il, ilçe ilçe, belde belde dolaşmak suretiyle insanlarımız ile görüşerek kucaklaşarak MHP’nin alternatif olduğunu, iktidara hazır kadroları ile milletimizin emrinde olduğumuzu insanlarımız ile paylaşmaya devam edeceğiz”

 

 

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2013, 07:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER