TÜRKER “DSP, YİNE YENİDEN EREĞLİ’DEN DOĞACAK”

TÜRKER “DSP, YİNE YENİDEN EREĞLİ’DEN DOĞACAK”

gundemeregli.com-Demokratik Sol Parti Genel Başkanı  Masum Türker, Zonguldak’ın Ereğli ilçe gelerek bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Başkan Adayı Opr. Dr. Recep Erdoğan’ın tanıtım törenlerine katılan Türker; iş, basın ve sendika kuruluşlarını da ziyaret etti.

DSP, YİNE YENİDEN EREĞLİ’DEN DOĞACAK!!

DSP Ereğli Belediye Başkan Adayı Recep Erdoğan’ı desteklemek için saatler öncesinden ŞinasibeyRestorunda ki yerlerini alan partililer, Genel Başkan Masum Türker’in salona girmesi ile birlikte; “En büyük başkan bizim başkan” sloganları atmaya başladılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, efsane devlet adamı Bülent Ecevit, Genel Başkan Masum Türker ve Belediye Başkan Adayı Recep Erdoğan’ın anlatıldığı slayt gösterimi ile devam etti. Gösterilen slaytta, merhum Bülent Ecevit’in, Demokratik Sol’un alevlerini ilk olarak Kdz Ereğli’den yaktığı hatırlatılarak şimdide, DSP’nin yine Genel Başkan Masum Türker’le birlikte yeniden Ereğli’den doğacağı vurgusu yapıldı.

MUSTAFA TİMUR:

“HALKIMIZLA BÜTÜNLEŞMEYE HAZIRIZ”

Programa ilişkin ilk konuşmayı DSP Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur yaptı. “Çok zor ve meşakkatli bir süreçten geçiyoruz” diyen Timur, sözlerine özetle şöyle devam etti:

“Kırmadan, dökmeden, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, yok saymadan bizleri ortaklaştıran değerlerimizden ödün vermeden; sahiplenme duygusuyla örgütümüzle kucaklaşmaya, halkımızla bütünleşmeye hazırız.

Dostluğun iktidarını kurmaya, yeni bir anlayışı geleceğe taşımaya talibiz. Kdz Ereğli’yi sosyal, siyasal ve kültürel anlamda model bir marka yapmaya talibiz.”

HALK NE İSTERSE O…

Timur’un ardından kürsüye gelen Ereğli’nin Belediye Başkan Adayı Dr. Recep Erdoğan, Ecevit’in temiz siyaseti ve dürüstlüğüne dikkat çekti.

Halkın istemediği hiçbir şeyi yapmayacaklarını ifade eden Erdoğan, hizmeti ön planda tutacaklarını vaat ederek yatırımcıların bölgeye gelmesi için de her türlü çabayı göstereceklerini söyledi.

Erdoğan’ın konuşması, özetle şöyle:

BABADAN KALAN EN BÜYÜK MİRAS…

“Yaşamı paylaşım biçimimiz biraz da babadan kalma. Günümüzde herşey babadan kalma deniliyor ya! Bizim yaşamımız da aileden gelme. Babam nerede bir düğün, nerede bir sosyal olay var içinde olurdu. Çocukluğumuzda Bülent Ecevit´e mektup yazmış ve Bülent Ecevit´in kendisine cevabını uzun yıllar saklıyordu.”

ACILARI DA MUTLULUKLARI DA PAYLAŞTI…

“Biz de Ereğli´ye atandığımız günden itibaren sosyal yaşamın içerisinde bulunduk. Acılarını paylaştık, mutlu günlerinde yanında olduk. Pek çok yerde görev aldık. Görevli sorumluluklar aldık halen devam eden sorumluluklarımız var. Pek çok yöresel derneğin fahri hemşehrisi olduk.

Gönüllü sorumluluk anlayışımız bizi çevremiz tarafından daha büyük sorumluluk almaya teşvik etti. İşte bugün buradayız. Çok büyük bir sorumluluk üstlenmek üzere buradayız. Ben çocukluğumdan beri hep inandığım şeyi yaptım ve derslerime çalıştım. Hedefimize inandım. Ereğli´de bir hedefim var ve Belediye Başkanı olarak hizmet etmek istiyorum ama bu hedef tek başıma benim elimde değil halkımın elinde, mühür halkın elinde. Eğer halkım isterse arzu ederse ben hedefime ulaşacağım ve hizmet edeceğim.”

ERDOĞAN, HEP DOĞRULARI SÖYLEYECEK…

“Partimiz DSP, Doğruları Söyleyen Parti, biz de hep doğruları söyleyerek planlayacağız. Neden DSP, gerçek Atatürkçülerin partisidir. Karaoğlan Zonguldak´a Türkiye´ye büyük hizmet yapmıştır. Hakkında hiç kimsenin olumsuz söylem bulunamayacağı bir partidir.

BAŞKENTİ DEĞİL, KUTSANDIĞI YER..!

 Türker, yaptığı konuşmasında hem ilçe Başkanı Mustafa Timur’u hem de Başkan Adayı Recep Erdoğan’ı deyim yerindeyse yere-göğe sığdıramadı.

Yaptığı konuşmasında, partililere siyaset dersi vererek bilimadamı kimliğini de ortaya koyan Türker, Zonguldak’tan ‘emeğin kutsandığı şehir’ olarak bahsetti.

Genel Başkan Masum Türker, özetle şu ifadeleri kullandı:

“Arayış içerisindeyiz bütün Türkiye’de, ‘parti bitti, parti yok, parti kapanacak’ söylemleri doğruyor bunu da söylemek için içimize muhalif sokuyorlar. Şimdi o muhaliflerin yüzde 75’i gemiyi terk edip CHP’de ya belediye meclis üyesi aday adayı ya da başka bir şey oluruz diye kapıda bekleyişte. Bunu neden söylüyorlardı çünkü DSP’nin yok olması gerekiyordu. Özellikle neden Zonguldak’ı söylüyorlardı çünkü Zonguldak demokratik sol ruhunun meşalesinin yakıldığı yer. DSP’nin temel ayaklarından bir tanesi emektir. Emeğin de kutsandığı şehir emeğin başkenti değil kutsandığı şehir Zonguldak’tır.”

PARTİYİ SEÇİME SOKMAK İÇİN BİR HAFTA PARTİDE YATTIM

“Çok arayışa girdik. Çok söylemler oldu. Bu arada partimizin harcanan parası ile elini sıcak sudan soğuk suya sokmadan sizin alın terinizle seçilmiş belediye başkanları patır patır dökülmeye başlandı. CHP’ye gittiler yada utanmadan karşı görüş olan AKP’ye gittiler. Bunlar hep uzantılarını arkada bıraktılar, uzantıları dedikoduydu bizi içeriden çürüteceklerini zannettiler ama biz değişimi sağladık. 2011 Seçimlerine gittiğimiz gün herkes bizim için son dakikada seçime girmekten vazgeçecek diye sandığa bizi gömmek istediler. Seçime girmem için yapılmadık şeyler yapıldı ama bilin partiyi seçime sokmak için bir hafta partide yattım. Orada uyudum orada uyandım listeleri hazır hale getirebilmek için engelleniyoruz, birleşiriz de 5-6 kişi milletvekili olur diye. Koskoca parti emeğin gücü ile kurulmuş bir partidir. Ben Demokratik Sol Partinin sayesinde milletvekili de oldum bakan da oldum parti meclis üyesi de oldum. Milletvekili ve bakan olmak için başka bir yere gitmeye gerek yok kendi yandaşınıza sahip çıkarsanız bakan da olur milletvekili de olur.”

Gel dedim. Geldi görüştük.”

Ereğli Belediye Başkan Adayı Recep Erdoğan’la yaşadığı ilk konuşma anını anlatan Türker, kendisini telefonla arayanın, Başbakan Recep Tayip Erdoğan sandığını ima etti. Türker, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bir gün bir telefon çaldı. telefonu açtım ‘ben Recep Erdoğan’ dedi. Ses televizyonlardaki malum adamın sesine benzemiyor, tanıyorum da!‘Buyurun’ dedim. İçimden de dedim ki ‘hayırdır inşallah’. Ben Karadeniz Ereğli’sinde belediye başkan adayı olmak istiyorum. Hiç öyle bir isim söylenmemişti. 3 Kişinin ismi geçiyordu, birine de doktor diyorlardı. Gel dedim. Geldi görüştük.”

TÜRKER’DENOYLARI BÖLECEKSİNİZ DİYENLERE  CEVAP!!

“2002 yılından bu yana maalesef işbirlikçiliği gerektiği zaman yapan Amerikalılarla işbirliği ile yola çıkanlar, bize ‘solu böleceksiniz aman aday göstermeyin’ diyorlar. Bir kere önce şunu diyecekler, siyaset risk alma sanatıdır. Biz seçimlere girdik, Ecevit hayatta iken 1,2 aldık. Sonra seçimi 2007’de gerçekleştiremedik girmedik seçime o gün seçilen arkadaşlar CHP’de halen Genel Başkan Yardımcılığı yapıyorlar onların uğruna girmedik. Parti eksi 0 aldı. Sonra döndük belediye seçimleri yaptık, belediyeye seçilenler seçimin ertesi günü çare biziz diye yollara döküldü. Kendi adamları ile ayrıldı biz kendi adamlarımıza o tarihte sahip çıkmadık. 2011 Yılında seçimlere girdik buradan açıklıyorum. DSP’den seçilecek herkes DSP’nin içerisinde her zaman yer alacaktır. Belediye Başkanı mı seçildi git sen orada çalış demeyeceğiz birlikte hareket edeceğiz. Yol haritasını çizmeliyiz, bu yol haritasını çizmemizi istemeyenler şöyle böyle dediler. Biz Türkiye’de cesur olan herkesin olduğu yerde seçime gireceğiz.”

ECEVİT’LERİN KOCAMAN BİR ÇOCUĞU VARDI !!

“Gazeteci Ecevit ile röportaj yapıyor diyor ki sizin çocuğunuz yok, neden çocuğunuz olmadı diyor. Siyasetten vakit bulamadık diyor. Çocuğunuz olmadığı için üzülmediniz diyor, benim çocuğum var diyor. ‘Benim çocuğum Demokratik Sol Partidir’ diyor Ecevit. Ben Ecevitçiyim diyen herkesin Ecevit’in çocuğunu sonsuza kadar yaşatmak gerekir. Ecevit çocuğunun sırtından seçileceksin milletvekili olacaksın, belediye başkanı olacaksın, emekli maaşını alacaksın iş geldiği zaman partiye döneceksin. Yeni yolumuz öyle olmayacak, yeni yolumuz gerçekten bizi bir araya getiren düşüncenin DSP’nin yaşaması için herkesi üzerine düşeni yapacak.”

 

“BEN 1 YILDIR TELEVİZYONLARDA SÖYLÜYORUM”

“Rüşvet meselesini son ben 1 yıldır televizyonlarda söylüyorum. Geçen Mayıs ayı içerisinde Zonguldak kongresinde önemli bir açıklamada bulundum. Recep Tayyip Erdoğan sözünden döndü Amerika’ya karşı Türkiye’ye bir şey olabilir. DSP’nin neden inançlı olduğunu söyledim biz inançlara saygılı laiklik diyoruz dedim çok da başka bir şey demedim. Ben oradan çıkarken 2 iş oldu önemli. Devrek’e varmadan Amerika’ya hayır dediği için oradaki istihbarat örgütlerini zor duruma düşürdüğü için Reyhanlı’daki patlama oldu. Çünkü söz vermişti asker göndereceğiz bende açıklama yapmıştım 1 gece evvel nasıl gönderiyorsun sen diye. Tekrar açıklama yaptılar böyle bir şey dememiş, Amerika’lar kızdı patlama orada oldu. Bugünün olacağı fotoğrafı hatırlayın. Obama ile yemekteler, MİT müsteşarı tabağı itmiş not yazıyor, talimatları alıyor.Türkiye’ye böyle yönetmeye kimsenin hakkı yoktur. Çünkü Türkiye’de kurulu olan müslüman ülkeler içerisinde din istismara yapılanlara duyurmak için söylüyorum, sömürge olmamış tek ülke Türkiye Cumhuriyetidir. Bu işin birinci numarası kim, bunu hiçbir gazete yazamaz, söyleyemez. Hele hele gazeteciler bugün sabahtan itibaren elleri kolları bağlandı! Yeni kararla artık emniyet müdürlüklerine merkezlere girmeleri yasaklandı. Ne güzel özgürlük değil mi? Yeni demokrasi bu.”

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2013, 08:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER