Turpçu: ´´Filyos projesi hayata geçecek´´

CHP Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu, Akyamaç, Uluköyü ve Geriş’de vatandaşlara seslendi

Turpçu: ´´Filyos projesi hayata geçecek´´


CHP ZonguldakMilletvekili adayı Şerafettin Turpcu, Akyamaç, Uluköyü ve Geriş’de vatandaşlaraseslendi

FİLYOS YILAN HİKAYESİOLMAKTAN ÇIKACAK

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili adayıŞerafettin Turpcu, beraberinde Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycumaİlçe Başkanı Fuat Kalaycı, Çaycuma eski İlçe Başkanı Umut Başoğlu, il genelmeclis üyeleri ve partililerle birlikte Çaycuma’nın Akyamaç, Uluköyü ve Gerişköylerinde vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Gece geç saatlere kadar süren programda konuşma yapan CHPÇaycuma İlçe Başkanı Fuat Kalaycı yatırımların bölgeye gelmediğini dilegetirerek, “Bizler Çaycuma örgütü olarak yönetim kurulu üyeleri, ilyöneticileri, il genel meclis üyeleri ile birlikte köy köy, kahve kahvegeziyoruz. Bu gezimizdeki amaç birincisi sizlerin dertlerini dinlemek ikincisipartimizin bu seçimlerde sunduğu programı tanıtmak, sizin menfaatlerinizinnerede olduğu göstermektedir. 13 yıldan beri bir iktidar var bu iktidar 13yıllık icraatlarıyla ne verdi, 13 yılda dahamı iyi oldunuz dahamı kötü oldunuz.7 Haziran seçimlerinde vereceğiniz oylar bundan sonra ülke kaderiyle ilgilidönüm noktası olacak. Beklide bundan sonra seçim olmayacak. Bizler 7 Haziranseçimleriyle ilgili olarak 1. sıra adayımızla sizlerin yanınızdayız. 13 yıldaAKP’nin yaptığı icraatları Genel Başkan geldi ve 178 kilometre yollaaldığı ambulansları anlattı. Yatırımlar bu bölgeye gelmiyor, olanlarda gidiyor.Zonguldak’ı gözden çıkartan iktidarın bir şekilde gitmesini istiyoruz.Gitmesinin yanında emekliye işçiye köylüye katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

GÖÇ BÖLGEYİ CİDDİŞEKİLDE ETKİLİYOR

CHP Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu isekonuşmasında, özellikle kırsalda ciddi bir göçün olduğunu söyleyerek, “Bütünköylerimizde olan göç bu bölgeyi de ciddi bir şekilde etkiledi. Son 13 yıldaZonguldak nüfusu 100 bin azaldı. Bizi öncelikle mükellefiyet dönemi dahil zorlamadenlerde çalıştırdılar, maden işçiliğine mahkum ettiler. 67 vilayetteninsanlarla Zonguldak ilini kurduk. Zorla kömürle çalıştırılırken son 15-20yılda elimizden tüm maden ocakları alındı işçi sayısı bugün 9 binlere indi.Şimdi bizim çocuklarımız göç ettiğinde büyük illerde asgari ücrete mahkumkalıyorlar. Zonguldak’ın halkını Zonguldak’a teslim edeceğiz derken bunusöylüyoruz. Sadaka istemiyoruz derken bu memleketin verdiklerinin karşılığınıistiyoruz. Yine ülkemizde kömür ihtiyacı var, kömür yer altında ama şuanyurtdışından alınıyor. 15 kat trilyona yakın bir ithal kömüre para veriyoruz.Genel Başkanımızın 12 Mayıs’taki Zonguldak mitinginde 5bin işçi sözünü verdi.Bu sayı kafadan atılma değildir. Çünkü norm karoya 14500 kişidir ve bu rakamagöre bu sayı söylenmiştir.

FİLYOS PROJESİ HAYATAGEÇECEK

TTK’ya 5 bin işçiyle alınma da bizim sorunumuz çözülmeyecekbunun yanı sıra Filyos Limanı tamamen yapılacaktır. Çünkü bu bölge Ankara’ya enyakın bölgedir ve ciddi bir yurtdışına buradan mal çıkışı gerçekleşecektir. FilyosLimanı’nı bu hükümet yapamadı ve TTK’ya işçi alınmamasıyla da bu bölgeye ciddianlamda zararlar verildi. Başbakan geldi Zonguldaklılara hiçbir vaadebulunmadı. Projeler parayla yapılır, parayı da Ankara dağıtıyor. Bunlar oradanbu bölgeye hiç para ayırmıyorlar. Biz öncelikle iş ve aş diyoruz. Benmilletvekili olarak Filyos’un parasını her yıl ayırttıracağım ve Filyos Vadiprojesiyle birlikte de 90bine yakın insanımız aş sahibi olacaktır. Bütünbunları yapmanın yolu hükümetten gelen paradır. Bu parayı milletvekilleri vebakanlar yapar. 7 Haziran’da inanıyorum ki listemizle birlikte Ankara’ya güçlügidip orada haklarımızı savunmak istiyoruz. Bizim Filyos’u yılan hikayesindençıkartmak istiyoruz” dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2015, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER