Turpçu: ´´Zarar diyerek kapatıyorlar´´

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu beraberinde Gökçebey İlçe Başkanı Cem Oktay, Milletvekili aday adayı Çiğdem Şekerci ve çok sayıda partili ile birlikte Gökçebey esnafını ziyaret etti.

Turpçu: ´´Zarar diyerek kapatıyorlar´´


Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu beraberinde Gökçebey İlçe Başkanı Cem Oktay, Milletvekili aday adayı Çiğdem Şekerci ve çok sayıda partili ile birlikte Gökçebey esnafını ziyaret etti.

Bölgenin oldukça göç vermesi ve iş imkanlarının azalmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Turpcu, AK Parti’nin TTK’nın zararını engellemek yerine satmayı tercih ettiğini söyleyerek, “Bilindiği üzere AKP 2002, 2007, 2011 seçimlerini kazandı fakat Zonguldak bu 12 yılda ne kazandı? Bu Zonguldak’ın esas var olmasının sebebi kömür ocakları ve TTK. Buradaki çalışan sayısı ilk defa tarihinde 10bin sayısının hatta 9 bin sayısının altına düştü. Ayrıca ruhsatları devrediyorlar veya AKP burada tekrar başa gelirse zarar ediyor diyerek kapatacak. TTK’da işçi çalıştırmıyoruz, kömür çıkartmıyoruz da ihtiyacımız mı yok? Çünkü santraller kuruldu onların hepsi ithal kömürle çalışıyor. Türkiye ithal kömüre mahkum edildi. Biz kömürü çıkartmıyoruz ama eski parayla 15 kattrilyon para verip Ukrayna, Rusya, Güney Afrika veya Kolombiya’ya istihdam sağlayarak para veriyoruz. Kendi köylümüz işsiz ama o ülkelerden kömür alarak istihdamlarına katkı veriyoruz. CHP iktidara geldiğinde öncelikle TTK’nın işçi sayısını asgari 14500’lere alacak. TTK Genel Müdürümüz şuan işe alınsa 3200 kişiye acilen iş verebileceklerini söyledi ve bunu ilk 100 gün içerisinde yapacağız. İthal kömür paramızda bizim cebimizde kalacak” dedi.


3 DÖNEMDİR FİLYOS’A BİRŞEY YAPMADILAR


AK Parti hükümetinin 3 dönemdir Filyos’a bir çivi bile çakmadığını da vurgulayan Turpcu, “Bu yöre Filyos Vadisi içerisinde. Yıllardır konuştular ama bunu yapmadılar 3 dönem peşpeşe konuştular ama hiç birşey yapamadılar. Ben Dereli köyündenim orada da göç veriyorlar burada göç veriyor. Burada çalışan işçi sayısı çok düşük. Fabrika yok. Yani CHP Filyos Projesi’ni etap etap tamamlayarak orda binlerce işsize iş kapısı olacak. Ayrıca Filyos’a yeni üniversite binaları yapma planımız var. Üniversite deyip geçmeyin orada da binlerce kişi çalışıyorlar. Diğer illerdeki üniversiteler 40-50 bin öğrenci alırken bizim mevcut üniversitemizi bile canlandıramadılar. Biz hem mevcudu canlandıracağız hemde yeni üniversite yapmayla ilgili çalışmalarımızı yapacağız” ifadelerine yer verdi.  

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER