Turpçu ve Demirtaş CHP´siz Koalisyon kurulmaz

CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş, Partilerinin Ereğli İlçe örgütüne ziyarette bulundular.

Turpçu ve Demirtaş CHP´siz Koalisyon kurulmaz



CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş, partilerinin Ereğli İlçe örgütüne ziyarette bulundular. Çok sayıda partili tarafından karşılanan CHP’li Milletvekili adayları Turpçu ve Demirtaş, 7 Haziranda gerçekleştirilen seçim sürecinde yapılan çalışmalardan dolayı Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal nezdinde, Parti yöneticilerine, gençlik ve kadın kollarına partililere ve vatandaşlara teşekkür ettiler.

Kdz. Ereğli İlçe Örgütü parti binasında gerçekleştirilen ziyarette konuşan Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, yoğun ve coşkulu bir seçim atmosferinin içinden 7 Haziran akşamı Türkiye’de yeni bir gündem oluştuğunu belirterek; “Bu gündem hep birlikte Türkiye’de tartışmaya başlanmıştır. Bizler 1 Haziran akşamı Türkiye’de yeni bir farklı bir gündem oluşacağını söylemiştik. Belki İstenilen hedeflere ulaşamadık ama bir gerçeğin altı kalın harflerle çizilmiştir. Türkiye’de anti demokratik, Türkiye demokrasi yolunda parlamenter demokrasi yolunda ilerlemeye karar verdiğini tüm dünyaya haykırmıştır. Bu başarı Türkiye’deki Tük halkının Tüm seçmenlerinin başarısıdır “dedi.

DEMİRTAŞ,BURUK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUM
 
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ünal Demirtaş ise, 7 Haziranda gerçekleştirilen seçimlerde öncelikli hedeflerinin Zonguldak’ta birinci parti çıkıp, en az 3 milletvekili ile Ankara’ya gitmekti. Birinci parti çıktık ama 3.Milletvekilimiz Sayın Deniz Yavuzyılmaz’ı Ankara’ya getiremedik, buruk bir sevinç yaşıyorum “dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte çok güzel bir seçim atmosferi yaşadıklarını dile getiren Demirtaş şunları söyledi;

“Netice itibari ile CHP örgütleri Genel merkezi ile birlikte bu dönem yapılabilecek en güzel çalışma oldu. Kapı kapı, Ereğli ve Alaplı’da bütün evler gezildi. Yüzde yüzüne ulaşıldı.Biz milli irade ve seçmenimizin her görüşüne de saygılıyız, başımızın üzerinde yerleri var. Bizlerdede başarı var ama istediğimiz seviyeye ulaşamadık, AKP’nin 13 yıldır devletleşen bir iktidarı var ve bu İktidar hoyratça, yasalar çiğnenerek kamu imkanları kullanılarak kendi lehlerinde bir durum yarattılar. En düşük memurundan , en tepedeki Cumhurbaşkanından , kaymakamlar, valiler ve özel idareler AKP’nin temsilcisi gibi çalıştılar. AKP’nin il ve ilçe başkanı gibi çalıştılar. Bizler böyle bir güce karşı mücadele ettik, etmekte son derece zor. Yine özellikle mahallelerden, köylerden gelen çok güzel bir hava vardı ama son 15 günde özellikle muhtarlarımıza baskılar yapıldı. İktidar olanakları kullanıldı. Netice de bundan önceki seçimlerde de 1. çıkmıştık, 4 tanesi benim kendi bölgem Yalı boyuydu. Bu seçimlerde ise 21 Köyde birinci çıktık, kent merkezinde AKP’ye yaklaşık 4 bin oy fark attık. Yani burada bir başarı varsa, bu bütün teşkilatların seçime katılan, seçime destek veren bir kapıyı çalıp’ta oy isteyen herkesin başarısıdır” şeklinde konuştu.

OYLARIMIZ ARTMADI AMA BÜYÜK BİR İŞ BAŞARDIK

Cumhuriyet Halk Partisi 1.sıra Milletvekili Şerafettin Turpçu ise yaptığı konuşmada ;“Bu seçimin en önemli sonucu, iktidarı bırakmaz ve yıkılmaz denilen, Bu uğurda Türkiye’nin dış politikasında da başını belaya sokan bir hükümetin, 2023’leri hesaplayan, 2071’lere giden, 90 yıllık Cumhuriyeti reklam arası olarak gören ama kendileri, bu seçimde reklam arası olan partiye güle güle “ dedi.

KÖY MUHTARLARI SEÇİM DÖNEMİNDE AĞIR BASKI AŞTINDAYDILAR

Oylarının artmadığını ama bu seçimlerde büyük bir iş başardıklarını belirten Turpçu konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Oylarımız artmadı ama büyük bir iş başardık, Adalet ve Kalkınma Partisini iktidardan düşürdük, bunun tadını ve zevkini çıkaralım.Zonguldak’ da %45’in üzerinde bir oy bekliyorduk,%39 çıktı. O dönemde padişahlıktan, cumhuriyete geçmiştik, 1946’da da kendi ellerimizle çok partili bir rejime geçtik ama bu dönem Cumhuriyetten Padişahlığa geçişin senaryolarını yazdılar ama o senaryoların altında kaldılar. Köylerde muhtarlarımıza büyük baskılar yapıldı. Hizmet ile ilgili seçimle ilgili 20 trilyon para geldi, bunlar seçim döneminde parkeler, alet edevatlar köylere gönderildi. Köylerin bir kısmına bu malzemeleri önceden verip seçimi kazanınca geri kalan kısmını sonradan vereceğiz denildiğini ben bizzat köy muhtarımdan duydum. Köy muhtarları seçim döneminde ağır baskı altındaydılar.

CHP’SİZ KOALİSYON KURULAMAZ

CHP’siz bu koalisyon kurulamaz. Biz koalisyona her şekilde açık olamayız, Türkiye’nin başını belaya sokan, içerde bu kadar gerginliğe sebep olan çizgi ile biz koalisyon yapamayız. Emeklilerimize, asgari ücretlilerimize, işsizlerimize sözler verdik; Biz hangi hükümette yer alırsak alalım, emeklilerimize verdiğimiz sözleri tutacağız, onların boyunlarını bükük bırakmayacağız. İnşallah Hükümet ilk bayrama yetişir”

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER