Turpçu ve Demirtaş´tan madencilere ziyaret

CHP Zonguldak Milletvekili Adayları Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş, TTK Armutçuk Müessesesi´nde çalışan madencileri ziyaret etti.

Turpçu ve Demirtaş´tan madencilere ziyaret

CHP Zonguldak MilletvekiliAdayları Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş, TTK Armutçuk Müessesesi´ndeçalışan madencileri ziyaret etti. Madenciler, adayları CHP´nin seçimsloganlarından biri olan “Milletçe Alkışlıyoruz” sloganları ve alkışlarlakarşıladı.

CHP Zonguldak MilletvekiliAdayları Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş, beraberlerinde CHP Ereğli İlçeBaşkanı Hayrettin Kartal, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, CHP Eski İlbaşkanı Halil Furat, İl Genel Meclisi Üyesi Sadettin Arslan ve partililerlebirlikte TTK Armutçuk Müessesesi´nde çalışan maden işçilerine ziyarettebulundu. Ziyarette CHP´lilere Genel Maden İş Sendikası Armutçuk Şube BaşkanıAli Eşitmez  ve sendika yöneticilerieşlik etti.

Turpçu ve Demirtaş, ziyarettegündüz vardiyasından çıkan işçilere “Geçmiş olsun”, 16-24 vardiyasındakiişçilere ise “Hayırlı işler” diledi. İşçiler adaylara yakın ilgi gösterdi veTTK´ya işçi alınmasını istediler.

Turpçu, işçilere hitaben yaptığıkonuşmada, iktidarın üç dönemi tamamladığını söyledi.
İktidarın Zonguldak için yaptıklarının koskoca bir sıfır olduğunu belirtenTurpçu şöyle konuştu:
“Başbakan 19 Mayıs´ta geldi bu memlekete. Biz beklemiyorduk ama bekleyenlerehiçbir şey söyleyemeden gitti. Sonra peşpeşe bakan yollamaya başladılar.Başbakanın söyleyemediğini bakanlar söyleyemez.

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bizim önerilerimizdoğrultusunda 5 bin açıkla ilgili söz verdi. BizTTK´yı CHP iktidarında eskigörkemli günlerine döndüreceğiz. Ben Çaycuma Dereli köyündenim. Benim babam damaden işçisiydi. Ünal Kardeşimin de babası da dedesi de maden işçisi. Kaderimizaynı. Ben de maden işçisi parasıyla okudum, Ünal kardeşim de madenci parasıylaokudu. 

Kimseye kanmayın, sizin CHP dışında dostunuz yok. İşçisınıfının CHP ve Sol partiler dışında dostunuz yok. Sayımız 9 binlere düştü,bunu çok acı şekilde öğrendiniz. Genel Başkanınız bize sorunlarınızla ilgilinot verdi. Yarın bunları mitingden önce genel başkanımıza vereceğiz. Biz sekizdokuz gün sonra CHP´yi iktidar yapacaksınız. İçimizden birini inşallah bakanyapacaksınız. Tüm akrabalarınızdan CHP için oy istiyorum,”

CHP ikinci sıra adayı ÜnalDemirtaş da konuşmasında kendisinin Madenci Yılmaz demirtaş´ın sarı baretisayesinde okuduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Ben Ballıca köyündenim. Madenci Yılmaz Demirtaş´ın sarı bareti sayesindeokudum. Her şeyimde bir madencinin teri var. bir kardeşim de Hema´daçalışıyordu işsiz kaldı. Sizin sorunlarınızı en iyi biz biliyoruz. CHP 38 yılboyunca Ereğli´ye ikinci sırayı vermedi. Hep üçüncü sıra olduk. Bu dönemde Genelbaşkanımız dedi ki, biz Ereğli´ye ikinci sırayı veriyoruz dedi. Değerlendirmeyaparken, bir madenci çocuğu, bir köylü çocuğu, bir emekçi çocuğu dedi, benikastetti. Siz iki diye tutturdunuz, alın size ikinci sıra dedi. Beni kastettiarkadaşlar. Ben sizden biriyim, ben sizim.

Ben de okuma fırsatı bulamasaydım sizinle birlikte madendeçalışacaktım. Büyük bir gururla, büyük bir onurla. Sizin sorunlarınızı en iyibilen Şerafettin abi ile biz varız. İlçe Başkanım Hayrettin Kartal her zamanyanınızda oldu, Hema işçisinin yanında oldu. Her zaman işçinin yanında oldu.Biz hep sizin yanınızda olduk, yanınızda olmaya da devam edeceğiz. Parlamentoyagittiğimizde sizin avukatınız olacağız.”

 

 

 

CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu´nun TTK´ya beş bin madenci alınması sözü verdiğini hatırlatanDemirtaş şunları kaydetti:
“Genel başkanımız ilk seçildiğinde Karadon´da 30 arkadaşımızı yitirmişti. Kurultaydaseçildi üçüncü gün buraya geldi. Bizzat biz eşlik ettik kendisine. Bir sürüprogramı vardı bıraktı bizimle acılarımızı paylaştı. Yedi sekiz defa geldiZonguldak´a. Ereğli´ye bu dördüncü gelişi. Çünkü Ereğli´ye Zonguldak´a büyükönem veriyor.

İktidara geldiğimizde sorunlarınızı her yönüyle çözeceğiz.En büyük sorunumuz işsiz. Arkadaşlarımız işsiz, kardeşleriniz işsiz,çocuklarımız işsiz. Kömür burada, işçi burada, devlet burada, niyeçıkaramıyoruz. Biz bunu yapacağız. Genel başkanımız Tüm Türkiye önünde beş binişçi alınması için söz verdi. Bizde bu sözün arkasındayız.”

 

Armutçuk´ta yeni üretim kuyusuaçılmasına ilişkin çalışmalarla ilgili görüşlerini de anlatan Demirtaş şöylededi:
“Burada yeni bir kuyu çalışması yapılıyor. Sürekli bilgi alıyoruz. Kuyuçalışmaları ciddi mesafe kaydetmiş. Ercan Candan bey döneminde başladıçalışmalar. Allah razı olsun diyoruz. Bu kuyu çalışması önemli. Üretimiarttırmamız için yeni kuyuların açılması gerekiyor: İş güvenliği açısından daönemli. Biz Şerafettin abimizle birlikte elimizden geleni yapacağız. Binbeşyüzkişi çalışabilir burada. Hiç kuşkunuz olmasın.

Öte yandan başka sorunlarınız var. Gruplu, daimiarkadaşlarımız var. Biz iktidara gelip enerji bakanlığını aldığımızda herkesdaimi işçi  olacak. Bir işyerinde ikiuygulama olmaz. İktidara geldiğimizde gerekirse Enerji bakanlığının önündeyatacağız. Bu sorunları çözeceğiz.

Her yıl yaklaşık yüze yakın maden işçisini kaybediyoruz. İşgüvenliği çok önemli. Geçen sene Türkiye´de bin 850 işçi hayatını kaybetti.Soma faciası ihmaller zinciriyle oldu. Bunu iktidara geldiğimizdedüzelteceğiz.”

 

Demirtaş, madencileri KemalKılıçdaroğlu´nun  mitingine davet ederkende şöyle dedi:

“Hemacı arkadaşlar burada değil ama Hema işçisine de sahipçıkacağız. İnşallah onların da sorunlarını çözeceğiz.Yarın 14,30´da mitingimizvar, Hepinizi mitinge bekliyoruz. Hiç merak etmeyin genel başkanımıza tümsorunları aktaracağız. Ben köyde oturuyorum, her zaman madencilerimizi ziyaretegeleceğiz”

Turpçu ve Demirtaş, TTK Armutçuk Müessessi´nde çalışanmemurları da ziyaret ederek iyi çalışmalar diledi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 06:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER