Turpçu´dan İl Başkanlığına ziyaret

7 Mart tasrihinde yapılan eğilim yoklamasından 1. sırada çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili aday adayı Şerafettin Turpçu, Zonguldak İl Başkanı Ertuğrul Koltuk ve partililere ziyaret gerçekleştirdi.

Turpçu´dan İl Başkanlığına ziyaret

7 Mart tasrihinde yapılan eğilim yoklamasından 1. sıradaçıkan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili aday adayı ŞerafettinTurpçu, Zonguldak İl Başkanı Ertuğrul Koltuk ve partililere ziyaretgerçekleştirdi.

Parti binasında gerçekleştirilen ziyarete CHP Zonguldak İlBaşkanı Ertuğrul Koltuk, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Kadın Kolları BaşkanıYüksel Yayla, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Ateş ve çok sayıda partili katıldı.

Ziyarette ilk olarak konuşma yapan CHP Zonguldak İl BaşkanıErtuğrul Koltuk, “bilindiği üzere partimizde 25 seneden sonra önseçim yapıldı.Bu önseçim dediğimiz örgütlerimizin denetiminde olan bir eğilim yoklamasıydı. İlörgütü olarak baştan beri hakim huzurun da kontenjansız bir önseçim istemiştik.Gelinen noktada genle merkezin takdiri sonucun eğilim yoklaması yapılmış. Bueğilime katıldığınız ve kavgasız gürültüsüz bitmesinden ötürü de teşekkürediyoruz. O salondan birlik beraberlik içinde hepimiz çıktık. Bu konuda genelmerkezimizin bir teşekkürü oldu. Bir eğilim yapıldı ve sıralama ortaya çıktı.Biz örgüt olarak bu sıralamanın her zaman arkasındayız. Baştan beri söyledik veşimdide bunun arkasındayız. Bu arada ikinci sıra genel merkezin inisiyatifindedir.Genel merkez bunu isterse kontenjan olarak kullanabilir. Top genel merkezdedir.Genel merkez nasıl takdir ederse bunu kullanacaktır. Benim sizlerde en çokisteğim 7 Haziran’da büyük bir seçim var. Bu seçim geleceğimiz için çok önemliolan bir seçimdir. Bu seçimde inşallah hep beraber bu parti iktidar olacaktır.Zonguldak’ta inşallah hep beraber kavgasız gürültüsüz partimizi 1. partiyapacağız. Türkiye’de de iktidar olacağız. O sıralamada çıkan sonuçta sayınŞerafettin turpçu 1. sırada yer almıştır. Kendisini o günde ondan sonradatebrik ettik. Kendisi Ankara’daki işlerinden dolayı 2-3 gün buraya geç geldi.Bundan sonra her gün partimizde olacaktır. Sadece kendisi değil tüm adayadaylarımız burada olacaktır. Ben Şerafettin Turpçu’yu huzurunuzda tekrardankutluyorum” dedi.

DEMEKKİHEMŞERİCİLİKTEN UZAKMIŞIZ

Ardından konuşma yapan CHP Zonguldak Milletvekili aday adayıŞerafettin Turpçu, hemşericilikten uzak bir siyaset anlayışı izlediğininyapılan önseçim sonuçlarında gözler önüne serildiğini ifade ederek, “Bilindiğiüzere 7 Mart tarihinde bir eğilim yoklaması adında bir önseçim oldu. Bu tüm Türkiye’deyapıldı. Kavgasız ve gürültüsüz bir şekilde bu seçimler yapılıyor. GenelMerkezimizden aldığım izlenim hakimlere gerek olmadığı örgütün bunuyapabileceği yönünde. Genel Başkanımızın desteğiyle üyelerimize bir yolaçılmıştır. Ben şahsım adına genel merkez yöneticilerimize teşekkür ediyorum.Benim bu ziyaretlerim bir teşekkür ziyaretidir. Zonguldak merkez ilçedearkadaşlarım beni 2. sırada önseçimde çıkarttılar. Eski merkez ilçede isepartililerimiz beni 1. sırada çıkarttılar. Ben Çaycuma’da 3. sırada, yaşadığımyerde 1. sıradayım bu benim için çok büyük bir mutluluk. Demek ki ŞerafettinTurpçu şovenizmden ve hemşericilikten uzak bir siyaset yürütüyor. Partimizde butip duyguların olacağını gördüm ve mutlu oldum. Eski merkez ilçede 1,Çaycuma2da 3. çıkartan partililerime çok teşekkür ediyorum” dedi.

SEFERBERLİK İLANEDELİM

Kent genelinde AK Parti’yi yıkmak için bir seferberlik ilanedilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Turpcu, “Artık seçim startını verdik.Bölgesel arası adalet olursa kontenjan sigorta olarak kullanılacak demiştik.Ben bu konuda yıpranacağımı düşünmüyorum. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın.Partimiz ve genel Merkezimiz bu konuda çok dikkatliler. Görüyoruz ki AKPhükümetinin sonu geldi. Kendi çatırtılarını buradan duyabiliyoruz. Aynı zamandaiktidarının ayak seslerini duyuyoruz. Ben 7 Haziran’da tüm ilçe örgütlerimizlebirlikte bu seçimlerde Zonguldak’ta 1. parti çıkartacağımıza inanıyorum. Önseçimbu konuda bir yön göstermiştir. Türkiye seçim ortalamasına yakın bir üyemiz oykullanmıştır ve partimizde büyük bir hareketlenme olmuştur. Bunlar partimiziçin çok büyük zenginliktir. Keşke bu önseçimler daha önceden yapılsaydıgöreceli kırgınlıklar olmasın. 1 tane 1. sıra vardı ve bir takım kırgınlıklaroldu ama ben yarışan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Genel Başkanımızda önseçime girme kararı aldı. Genel başkanımıza da başarılar diliyorum. İlçeleriziyaret ediyoruz yarın Çaycuma’dayız. Bizim bütün ilçelerinden örgütlerimdenisteğim bir seferberlik ilan etmemiz lazım. O havayı devam ettirerek tümüyelerimizden 8 Nisan’dan itibaren bilhassa AKP’yle kırsalda hesaplaşmakistiyoruz. Ben tüm örgütlerimizin ve il başkanımızın bu mücadeleyi hep berabervereceğiz. Bu anlamda tüm partililerime güveniyorum, bu seçimde AKP’yiyeneceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

AKP BİRBİRİNE GİRDİ

AK Partili yöneticilerin son zamanlarda birbirinegirdiklerini de söyleyerek sözlerine son veren Turpçu, “AKP 12 yıldır gerekenhizmetleri yapamadığı gibi kendi içlerinde de birbirine girdiler. Bu başka birülkede yapılsa nerelere gider ama bizim ülkemiz doğru düzgün yönetilmediği içinbir şey olmuyor. 7 Haziran’dan sonra inanıyorum ki Türkiye Atatürk’ün kurduğuülkeye geri dönecektir” ifadelerini kullandı.

Turpçu ardından partililerle bir süre özel görüşme yaptı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER