Uysal´dan zehir zemberek açıklama

AK Parti Kdz. Ereğli Eski Siyasi ve Hukuk işlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Uysal yazılı açıklama yaptı.

Uysal´dan zehir zemberek açıklama

AK Parti Kdz. Ereğli Eski Siyasi ve Hukuk işlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Uysal yazılı açıklama yaparak, AK Parti Kdz. Ereğli Siyasi ve Hukuk İşlerden sorumlu İlçe Başkan yardımcılığı görevini sürdürürken Dönemin Milletvekili Fazlı Erdoğan hakkında yaptığı açıklamalardan dolayı İl Başkanı Hamdi Uçar tarafından İl yönetim kararı alınarak İl disiplin kuruluna sevk edilip, ardından partiden ihraç edildiğini belirten Uysal,Ak Partili belediye meclis üyesi Yusuf Kalay’ın Partisinin Milletvekili Prof Dr Ercan Candan hakkında yaptığı yorumun ,kendisinin Dönemin Milletvekili Fazlı Erdoğan’a yaptığı yorumdan daha fazlasını söylediğini ve buna rağmen İl başkanı Hamdi Uçar’dan hiçbir şekilde açıklama yapılmadığını belirterek tepkisini dile getirdi.

Uysal’ ın yaptığı yazılı açıklama şu şekilde;

Zonguldak ve Ereğli kamuoyunun malumu üzerine Ak Parti Kdz. Ereğli Teşkilatı Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevini sürdürürken dönemin Milletvekili Fazlı Erdoğan hakkında yaptığım açıklamalardan dolayı İl Başkanı Hamdi Uçar tarafından İl Yönetim Kurulu Kararı alınarak İl Disiplin Kuruluna sevk edilmiş, İl Disiplin Kurulundan “Basın yoluyla Milletvekiline hakaret etme” suçlamasıyla partiden ihraç kararım çıkmış, Genel Merkez Disiplin Kuruluda bu kararı onaylayarak Ak Partiden ihraç edilmiştim.

Bugün ise Ak Parti Belediye Meclis Üyesi arkadaşım Yusuf Kalay’ın Milletvekili Ercan Candan ile ilgili yaptığı basın toplantısını basından okuduğumda şok yaşadım. Şok oldum diyorum çünkü Benim partiden ihraç edilmeme neden olan gazete röportajımda söylediklerimin çok daha fazlasını Yusuf Kalay arkadaşım söylemesine rağmen, benim disipline sevk edileceğimi gazete röportajının çıktığı aynı gün basına açıklayan İl Başkanı Hamdi Uçar’dan tık yok. Sayın İl Başkanına soruyorum;

[*]Hayırdır partinin tüzüğümü değişti?

[*]Beni ihraç etmek için aynı gün açıklama yapan İl Başkanı aynı uygulamayı neden Yusuf Kalay için uygulamıyor?

[*]Yerel milliyetçiliği kullanarak o koltukta oturmayı başaran İl başkanının hangi kriterlerine ben uymuyordum? Hangi kriterlerine Yusuf Kalay uyuyor? İl Başkanlığında o dönem bende sizi destekleseydim beni ihraç etmeyecek miydiniz?

[*] Benim siyasi eleştirileri yaptığım Fazlı Erdoğan Ak Partinin milletvekiliydi de, Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay’ın “ihaleye fesat karıştırma, haksız kazanç elde etme, adam kayırma, hakaret, küfür vs. gibi” benim asla söylemediğim ağır ithamları söylediği Ercan Candan Ak Partinin milletvekili değil mi?

[*] Yusuf Kalay yaptığı basın toplantısını sizin bilginiz dâhilinde mi yaptı? Acaba onun için mi disiplin kuruluna sevk etmiyorsunuz?

[*]Önümüzdeki aylarda yapılacak olan Milletvekilliği genel seçimlerinde Milletvekili aday adayı olacağınız konuşuluyor. Acaba Milletvekili Ercan Candan’ı rakip olarak görüp yıpratılması işinize geldiği için mi Yusuf Kalay arkadaşımı disiplin kuruluna sevk etmiyorsunuz?

[*]Burada çifte standart uygulamıyor musunuz? Beni ihraç ettirdiğiniz için pişman olduğunuz içinmi Yusuf Kalay arkadaşım için disiplin kuruluna sevk işlemini yapmıyorsunuz? Eğer pişman olduğunuz için aynı hatayı yapmak istemiyorsanız, yaptığınızı düzeltmek için ne yaptınız?

Benim ihraç sürecimde 3 maymunu oynayan partili arkadaşlarım o süreci iyi bilirler. O dönem İlçe Başkanımız olan ve yaptığım açıklamalarda benimle aynı fikri paylaştığını bildiğim Erol Şahin siyasi kıvraklığıyla ilçe başkanlığı koltuğunu korumayı başarabilmişti. Süreci unutanlara Erol Bey hatırlatır. Yusuf Kalay arkadaşımın yaptığı açıklamalara şaşırdım. Kendisine sormak istiyorum:

· Benim ihraç edildiğim süreçte Dönemin milletvekili İlçe teşkilatı dururken, ilçe teşkilatını tanımadığını söylemiyormuydu? Dışarıda ayrı bir teşkilat kurmamışmıydı? Odönem neden basın toplantısı yapıp aynı şekilde konuşmadın?

· Belediye Başkanlığı seçimlerinde vekilimizin yaptıklarını görüyordun. Neden o dönem basın toplantısı yapıp aynı şekilde konuşmadın?

· Bu partinin kurucu Yönetim Kurulu üyesi arkadaşımızın Erdemire girmesini kimin engellediğini biliyordun. İhtiyaç sahibi Ak Partilinin işi senin için önemli idiyse, Neden o dönem basın toplantısı yapıp konuşmadın?

· Belediye Başkanımız tutuklandığında yapılacak olan mecliste belediye başkanlığı için Ak Parti grup kararından Aslan Keleş ismi çıktığı halde, CHP’lilerin ismine imza verdiğinde o dönem neden basın toplantısı yapıp konuşmadın?

· Belediye Başkan aday adaylığı sürecinde sende adaydın. Aday belirlenme sürecinde her zaman olduğu gibi hatalar olduğunu gördün. Belediye Meclisine girmeden neden basın toplantısı yapıp konuşmadın?

· Benim ihracımda neden basına çıkıp yapılan İl Başkanını ve dönemin milletvekilini eleştirmek için konuşmadın?

· Hiçbir bağım olmamasına rağmen takdir ettiğim çalışmaları olan Hizmet Hareketinin, moda tabirle paralel benzetmesini daha yakınlarında araman gerekmiyor mu? İlçe Başkanından başlayarak, MKYK üyene kadar değerlendirip basın toplantısında neden konuşmadın?

· Bu açıklamaların sence de tesadüf mü?

Amacım kimseyi yermek değil. Yapılan çifte standardı kamuoyuyla paylaşmaktı. Eğer bir adaletten söz ediliyorsa, bana neden adalet uygulanmadı?

Kamuoyuna saygılarımla,

MUSTAFA UYSAL

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2015, 08:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER