Uysal,hiçbir zaman harama el uzatan olmayacağız

Uysal,hiçbir zaman harama el uzatan olmayacağız

Uysal,hiçbir zaman harama el uzatan olmayacağız


Kdz.Ereğli BelediyeMeclisinin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı Atatürk kültür Merkezi Nikah Salonundayapıldı. Belediye Başkanı HüseyinUysal, gündem maddelerine geçilmeden önce yaptığı konuşmada, son günlerde belliçevrelerce dillendirilmeye çalışılan iddialar, dedikodular ve söylemlerkonusunda önemli mesajlar verdi.

‘AYRIMCILIĞI KÖRÜKLEYECEK HİÇ BİR ANLAYIŞI KABULETMİYORUM’

Başkan Uysal,Kdz.Ereğli’de ayrımcılığı körükleyecek bir anlayışı hiçbir zaman kabuletmeyeceklerini belirterek; “Biz her insan bir cihan diyoruz, insanı yaşat kidevlet yaşasın diyoruz. Biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz diyoruz. Buanlayışı benimsiyor ve bu anlayıştan geldiğimizi ifade ediyoruz. Bizim ilçemizfarklı desenler, farklı kültürlerin olduğu mozaik, güzel ve özel insanların bulunduğu bir şehirbir ilçedir. Dün akşam yöresel dernek evlerinde başkanlarla bir araya geldik.Çok mutlu oldum. Biliyorsunuz şehrimize üniversite kazandırdık. Yeni fakültelerkurulacak. Üniversite sadece bilim ve teknoloji değildir. Aynı zamanda kültürelçeşitlilik de sağlar. Bizim ilçemiz üniversiteyi, yüksek okulları hak ediyor.Öğrenci şehri olmayı hak ediyor. Hem mekanhem insan unsurunun birlik beraberlik içinde olduğu zaman mutlu şehirler olur.Hatta şehir anca o zaman olur. Ayrımcılığı körükleyecek hiçbir anlayışı kabuledemeyiz. Bizim bütün renkleriyle, insanlarıyla bütün fikirleriyle uyum içindehuzurlu bir ilçe hedefimiz var. Bu hedefimizi katıldığımız toplantılarda, heryerde paylaşıyorum. Şunu da her zamanpaylaştım. Farklılıklarımız dezavantaj değil, avantaj olarak görmekteyiz.İlçemizde bir çok çalışmalar yapıyoruz önemli olan yerin üstünde birliği sağlamaktır.Bunun içinde sık sık derneklerimizle de bundan sonra bir araya geleceğiz. FatihSultan Mehmet’in bir sözü var; “Hüner bir şehir bünyâd itmekdür. Reâyâ kalbinâbâd itmekdür!” Yâni, “Asıl marifet bir şehir kurmak, şehir imar etmek;(lebirlikte) o şehirde yaşayanların kalbini âbâd etmek, kazanmaktır. Bizimde buşekilde yolumuza devam edeceğimizi herkes bilsin” dedi.

‘BURADA YAŞAYAN, BURAYA KATKI VEREN HERKESEREĞLİLİDİR’

Başkan Uysal,Kdz.Ereğli’de yaşayan ve buraya katkı veren herkesin Kdz.Ereğlilili olduğunubelirterek; “Biz şöyle tarif ediyoruz; Burda yaşayan, buraya katkı veren herkesEreğlilidir. Türk şiir ustalarından Edip Cansever’in şöyle bir sözü var. İnsanyaşadığı yere benzer diyor. O yerin havasına, o yerin suyuna, o yerin toprağınabenzer diyor. O yerin evlerine, sokaklarına, köşe başlarına benzer diyor. Çünküşehir bildiğiniz gibi bir kab dır. İnsanlar yaşadığı yerlerin şeklini alırlar.Bizde diyoruz ki, barış ve hoşgörü kültürü içinde kültürel çeşitliliklerden güçalan yeni bir gelecek inşa edelim diyoruz. İnşallah bunu da hep beraberbirlikte başarırız. Hoşgörü anlayışına bugün her zamankinden daha fazlaihtiyacımız var. Bizler görüyorsunuz bu tür fikir sancılarını yürekten yaşayaninsanlarız” diye konuştu.

‘HİÇ BİR ZAMAN HARAMA EL UZATAN OLMAYACAĞIZ’

Başkan Uysal,Kdz.Ereğli’de kavga etmeden de yaşabilineceğini belirterek; “Temas etmekistediğim bir diğer konu var. Kavga etmeden de yol alabiliriz. Bugüne kadaryaptıklarımız ortada. Kavgasızda bir yaşam olabiliyor. Bu süreçte eski tartışmakalıplarıyla ilçemizi germek isteyenlere, halkımızı yormak isteyenleresesleniyorum. Biz göreve gelirken gelecek nesiller için dedik. Biz bizimgözümüz gelecekte dedik. Biz 50 yıl planlamalar, projeler yaparken birilerininçamur siyaseti, iftira siyaseti, kavga siyaseti, dedikodu siyaseti yapanlariçin bu lafı söylemek istiyorum. Bizi farklı kılan en önemli özelliklerdenbirisi, halka hizmetten başka hiçbir gaye taşımıyor olmamızdır. Biz hiçbirzaman harama el uzatan olmayacağız. Halkla doğru bildiğimiz yolda, erdemli birşekilde ilerlemeye devam edeceğiz. Şimdi rahatsızlık bu. Meselenin özü de bu.Bizlerin harama el uzatmadan halkımızla el ele devam etmemiz. Daha fazla konuşmak istemiyorum ama sadeceHasbinallahi ve nimel vekil diyorum gerisini siz biliyorsunuz” dedi.

“MÜDÜRLERİM VE MESAİ ARKADAŞLARIM ÇALIŞIYOR”

Başkan Uysal, bazı basınyayın organlarında yer alan haberlere ilişkin ise şu açıklamayı yaptı; “Benimleçalışan müdür arkadaşlarımla, memur arkadaşlarımla ilgili bazen yazılaryazılıyor. Oncu buncu diye. Bundan ben okuduğum zaman rahatsızlık duyuyorum.Çünkü ben yıllarca memur olarak çalıştım. Başkaları geldiği zaman, başhekimdeğişti ama işimizin gereğini millet, devlet, vatan aşkıyla yaptık. Benimmüdürlerimde, mesai arkadaşlarımda bu düşünceyle çalışıyorlar”

KADİR GECE ÖZEL PROGRAMINA DAVET

Meclis gündem dışıkonuşmasına İstanbul’daki terör saldırısını kınayarak başlayan Başkan Uysal,Kdz.Ereğli halkını bu akşam amfitiyatroda düzenlenecek Kadir Gecesi özel programına ve arefe günü şehirmezarlığında gerçekleşecek Mevlid-i Şerif programına davet etti, RamazanBayramını kutladı.

GÜNDEM MADDELERİ KARARA BAĞLANDI

Başkan Hüseyin Uysal’ınkonuşmalarının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemdeki13 madde görüşülerek karara bağlandı.

Kdz.Ereğli BelediyeMeclisi bir sonraki oturumunu, Ağustos ayı tatil olması nedeniyle Eylül ayındagerçekleştirecek.



 
Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER