UZUNÇAYIR VE ÖRENDEYDİ

UZUNÇAYIR VE ÖRENDEYDİ

gundemeregli.com-Ereğli’yi yeniden yönetmek, yaptığı hizmetleri taçlandırmak ve kenti daha yaşanabilir bir Ereğli haline getirmek için ekibiyle yeniden yola çıkan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, mahallelerde düzenlediği halk toplantılarını sürdürüyor..Uzunçayır ve Ören Yeni Mahalleye giden Posbıyık, halkın büyük sevgisiyle karşılandı..

Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Meclis Üyesi adaylarıyla birlikte mahalle toplantılarını sürdürüyor.

Posbıyık ve ekibi, Uzunçayır ve Ören Yenimahalle’de, vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Uzunçayır’daki halk toplantısında soğuk hava ve yağmura rağmen halkın ilgi ve sevgisini görünce mutlu olan Posbıyık, Ören Yenimahalle’deki kalabalık halk toplantısıyla da seçimler öncesi moral depoladı.

“BİZİM FARKIMIZ VAR”

Posbıyık, halka hitaben yaptığı konuşmada, diğer adaylara göre belediyeciliği iyi bildiğini ve tecrübeli olduğunu söyleyerek; “Beni son derece mutlu ettiniz, sağ olun böyle bir karşılama, özellikle hanımefendilerin burada olması beni çok mutlu etti ,hepinizi her zaman olduğu gibi sevgi,barış, dostluk duygularımla selamlıyorum. Ereğli’ye yeniden hizmet etmek için tekrar belediye meclis üyelerimizle birlikte yola çıktık. Bizden başka aday arkadaşlarımızda var, onlarda beyefendi insanlar, asla kişiliklerine bir şey söyleyemem ama bizim bir farkımız var. Biz tecrübeliyiz, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. AKP’nin adayı biliyorsunuz CHP milletvekili adayıydı, sonradan AKP’ye geçti, belediyeciliği bilmez. Söylüyorum hanımlara, bu adam belediye başkanı olsun evlerinizde sular kesilir, lider değil, yönetici değil . Size bir müjde vereyim 2 martta yapılan anketlerde yüzde 61 CHP, yüzde 28 AKP. Bizim hiçbir sıkıntımız yok. Allah razı olsun sizden, her zaman desteğinizi veriyorsunuz. Minnettarım” dedi.

“EREĞLİ’DE YİNE BULUCAĞINIZ ADAM HALİL POSBIYIK’TIR”

‘Ereğli’de yine bulacağınız adam Halil Posbıyık’tır’ diyen Başkan Posbıyık; “Bu yeni adamlar işi bilmez, iyi insan olmak yeterli değil, lider olmak önemli. Ereğli’yi, siyaseti bilmek gerekir. Bu topraklar bir siyasetçi yetiştirmiş, benim ayağımdan çekmeyeceksiniz beni arkamdan iteceksiniz ki ben size daha iyi hizmet edeyim. Benim için parti meselesi yok, sizden de rica ediyorum, parti meselesini ön plana çıkarmayın, onlar seçim zamanı gelirler buraya köy yollarına iki tane boru, birkaç tane briket bırakırlar, oyları alıp giderler. Üç ay sonra hiç kimseyi burada bulamazsınız, yine burada duracak burada bulabileceğiniz adam Halil Posbıyık’tır” diye konuştu.

“EFSUNLU DEĞİLİM, ALLAH BANA YARDIM EDİYOR”

Her zaman insanlara yardımcı olmaya çalıştığını söyleyen Başkan Posbıyık; “Bana efsunlu diyorlar. Efsunlu falan değilim, ben herkese iyilik yapıyorum onun için yüce Allah bana yardım ediyor. Bakın şimdi cenaze hizmetlerini biliyorsunuz, biri öldümü hemen ekipler geliyor meftayı alıyor, morga koyuyor, kadın yıkayıcı, erkek yıkayıcısıyla, kefen bezi, tahtası, mezar yeri ücretsiz. Akşam hocalarımız geliyor kuran okuyor ve taziye yemeğini veriyoruz ücretsiz. Ayrıca Evde Bakım Hizmetleri yapıyoruz. 600 yatalak hastaya bakıyoruz. Hemşireler gece 12’ye kadar görevli, serumunu, iğnesini yapıyor evine gidip. Bazı garibanlar var, ekibimz gidiyor iç çamaşırlarına kadar yıkıyorlar, evini temizliyorlar, fen işleri gidip boyasını yapıyor, Ben Ereğli’de alt yapıyı bitirdim. Onun için şimdi Sosyal Belediyeciliği başlattık, insan odaklı hizmetler yapıyoruz. 43 tane mezarlığa şadırvan, musalla taşı yaptık, iftarlar yapıyoruz, camileri temizliyoruz. İşte sosyal belediyecilik bu” dedi.

“ERDEMİR İŞÇİSİNE BASKI YAPIYORLAR”

Başkan Halil Posbıyık, Türk Metal Sendikası Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ın Erdemir’de işçiye baskı yaptığını belirterek, “43 senedir siyaset yapıyorum, öngörülerimde hiç yanılmadım. Erdemirin özelleşmemesi için büyük mücadeleler verdim, bütün liderleri buraya getirdim ateşler yaktım ama gerekli desteği alamadığım için fabrikayı sattılar. Yüzde 35 işçilerin cebinden paraları aldılar, bu sendika başkanı yaptı o çakma sendikacı Yusuf Ziya Odabaş. Oğuz Özgen’le beraber yaptılar. Oğuz Özgen’i gönderdim, 30 Marttan sonra o çakma sendikacıyı da göndereceğim. Erdemir işçisine baskı yapan, zulüm yapan o çakma sendikacı bunların hepsinin hesabını vereceksin, Oğuz Özgen gitti, bu çakma sendikacı da bu memleketten gidecek. İşçiden yüzde 35 kesinti yaptılar, millet icralara düştü, birde icralık oldunuz diye işten attılar. Erdemir işçisi yüzde 35 sonrası sıkıntı yaşarken bu çakma sendikacı gitti bir müteahhitten 2 tane daire aldı. Birde bana geldi iki daireyi birleştireyim diye. Çünkü sığmıyor, her tarafa yanıp dönüyor. Erdemir işçisi benim canım, ciğerim. 30 marttan sonrada fabrikadaki işçilerin haklarını korumak için mücadele etmeye devam edeceğim. Erdemir işçisi, hiç onlar merak etmesinler.. Bunlar Erdemir işçisini saf mı zannettiler. Erdemir işçisi fabrikasını satan, özelleştiren partiye oy mu verir.. Sandıkta bunun hesabını işçiye baskı yapan, zulüm eden çakma sendikacıya da, Erdemir’i satan AKP’ye de gereken cevabı verir“ dedi.

Mahallelerde halkın büyük sevgi ve ilgisi gösterdiği Posbıyık, Ereğli için yapacakları yeni çalışmalardan da bilgiler aktardı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2014, 08:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
MUNİSE
MUNİSE - 10 yıl Önce

MEVLÜT ÖZDEMİRİN GİTTİĞİ YERLERE CHP GİDİP OYU BANA VERMEZSENİZ SULARINIZI KESERİZ DİYE TEHDİT EDİYOR ...CHP YE BAK SENN NERDE DEMOKRASİ?? SİZİN SULARINIZI KESERİZ CHP YE OY VERMEZENİZ DEMİŞLER KAYIT EDİLMİŞ CEP TELOFONUNDA CHP ŞİMDİ NE YAPACAKSINIZ???

SIRADAKİ HABER