“Vatandaşlarımız yapılanların farkında değil”

Yatırımların görünür hale gelmeye başladığını söyleyen AK Parti Zonguldak Milletvekili ve 3. Sıra Milletvekili adayı Özcan Ulupınar, çarpıcı açıklamalar yaptı.

“Vatandaşlarımız yapılanların farkında değil”
Yatırımların görünür hale gelmeye başladığını söyleyen AK Parti Zonguldak Milletvekili ve 3. Sıra Milletvekili adayı Özcan Ulupınar, çarpıcı açıklamalar yaptı. 
AK Parti Zonguldak Milletvekili ve 3. Sıra Milletvekili adayı Özcan Ulupınar, acilen 2 B sorununun çözümü, TTK’daki 2006-2009 girişli işçilerin daimiye geçirilmesi ve rödevansçıların sorununun çözülmesi için Başbakanın Bakanlara talimat verdiğini belirterek, “Bu ve diğer konuların takipçisiyiz. Bu konular halledildi, biz seçimden önce bitirilmesi için uğraşıyoruz” dedi.
Diğer illere gelen hizmetin Zonguldak’a yapılmadığı yönündeki eleştirileri de cevaplayan Milletvekili Ulupınar, “Vatandaşlarımız yapılanların farkında değil. Asma ve Sapça tünellerinde çalışmalar devam ediyor, 3 ay içinde bitecek. Ereğli yolundaki tüneller ve yolda da çalışmalar devam ediyor, bir ay içinde bitecek. Bunlar 1970’lerde başlayıp müteahhit faciasına uğrayan yerlerdi. Şimdi bitme aşamasına geldi. Filyos Projesinde ilk ihale gerçekleşti, yargıya takıldı” dedi.
Biten çalışmaları hatırlatan Ulupınar, Filyos Projesi, TTK, yollar ve tüneller, teşvik, mülkiyet gibi bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili Özcan Ulupınar, Filyos ve Rödevansçıların çok yakında işsizliği bitireceğini, TTK’ya da Başbakanın Zonguldak’a tekrar gelişinden sonra işçi alınacağını söyledi.
Ulupınar, ayrıca Filyos bölgesine yatırım yapmak isteyen demir çelik fabrikasının olduğunun bilgisini vererek, Filyos Projesinin her türlü engellemelere rağmen gerçekleşeceğini vurguladı.
Milletvekili Özcan Ulupınar, Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın Çaycuma teşkilatında ziyaretteyken aradığını ifade ederek, “Müjde verdi. Tribünleri yıkıyoruz, salonları yıkıyoruz yenisini yapıyoruz. Projesi hazır, ihale aşamasında. Bugün yarın yapılacak” dedi.

“BAŞBAKANA ‘İŞÇİYE ZAM, İŞİNE SON VERDİK’ DEDİM”
Milletvekili Ulupınar, Torba yasasından sonra rödevansçılara yüklenen sorumluluğun ardından Başbakan ile sorun konusunda konuştuğunu ve “İşçiye zam, işine son verdik’ dediğini belirterek, sonrasında rödevansçıların haklarında düzenleme yapıldığını vurguladı. Bunun da yetersiz olduğunu söyleyen rödevansçılarla Enerji Bakanını Zonguldak’ta bir araya getirdiklerini ifade eden Milletvekili Ulupınar, “Matematiksel hesaplar yapıldı, Bakan da hak verdi, yakında gelişmeler olacak. Rödevans işletmecileri işçi sayısını ve üretimini artıracaklar” dedi.

“İLÇE BAZINDA ÇEŞİTLİ TEŞVİKLERİN VERİLMESİ SÖZKONUSU”
Teşvikle ilgili de değerlendirmede bulunan Özcan Ulupınar, “Teşvikle ilgili ülke genelinde ilçeler bazında çalışma yapılacak. ERDEMİR’den dolayı Ereğli’nin durumundan örneğin Gökçebey zarar görmemeli. Ya da bölgesel gelişmişlik farklılığını en aza indirgemek için ilçe bazında çeşitli teşviklerin verilmesi konusu gündeme geldi. Zonguldak birçok yönden iyi durumdayken diğer iller Zonguldak’ın gerisindeydi. Onlara teşvikler verildi, bunlar bizim ya da hükümetin kolay verebileceği kararlar değildi. Biz Zonguldak’ın teşvikini 3’ten 4’e indiriyoruz, demek bizim işimiz değil. Bazı kriterler var, ölçümler var. Zonguldak teşviki istiyor, kalkınması lazım. Filyos’u hayata geçirmemiz lazım” diye konuştu.

“1,5 KATRİLYON PARA HARCADIK, AMA HALA BİTİREMEDİK”
Zonguldak’ın coğrafyasının zor olduğunu ifade eden Ulupınar, “Yollarımızı bitirmemiz lazım, demiryollarımızı ve havaalanlarımızı iyileştirmemiz lazım. Yurt içi ve yurt dışı seferlerini açmamız lazım, bunlarla ilgili çok kapsamlı çalışmalar yapılmakta. Zonguldak zor coğrafya, iklim şartları çok zor. Dolayısıyla bir çok bölgede iş makinaları çalışmıyor. Heyelan var, tasman var. Alttan kömür alınıyor, göçmeler var. Biz ulaşım ağına 1,5 katrilyon para harcadık. Ama hala bitiremedik, bu parayla Konya’yı baştan aşağı yollarını yenilerdik. Ama Zonguldak’ta akşam yol yaparsınız, sabah geldiğinizde yolu bulamaya bilirsiniz. Böyle zor bir coğrafya” diye konuştu.

“YOLLARLA İLGİLİ BİZİM TALİHSİZLİĞİMİZ VAR”
Zonguldak-Ereğli yolunun bu yıl tamamlanacağını ifade eden Ulupınar diğer çalışmaları da şöyle aktardı:
“Ankara’ya gittiğimizde şimdiki başbakana ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a her istişare toplantısında Zonguldak’ın yollarını, Filyos’u ve TTK’yı söyledim. Yollarla ilgili bizim talihsizliğimiz var. Ereğli-Zonguldak arasında müteahhit ekonomik krize girdi. Zonguldak-Ereğli yolu bu sene inşallah bitirilecek. Geçtiğimiz günlerde Asma’da bir çalışma gerçekleştirdik. Asma’da yolu 1.6 km kısaltıyoruz, Üzülmez 1 ve 2 Tünelleri 3 ay içinde bitirilecek. Sapça 2 Tüneli 2 ay içinde bitirilecek. Bunların ihalesi maalesef 1974 yılında yapılmış. AK Parti iktidarında bunlar hız kazandı. Vatandaşlarımız biraz sabretsin, çok yakın zamanda huzurlu ve güvenli bir biçimde ulaşım sağlanacak. Asma tarafındaki yollar ve tüneller 3 ay içinde bitecek. Ereğli-Devrek yolu da eski bir projedir. Filyos Projesi kapsamında Filyos’u Zonguldak’a yaklaşık 20 tünelle bağlıyoruz. Proje çalışmaları tamamlandı. Yıl sonuna doğru Türkali-Muslu-Göbü tarafındaki tünellerin projeleri tamamlanıyor. İhaleye çıkılacak. Şu anda yapılan yatırım 1.5 katrilyon.”

“MİTHATPAŞA TÜNELİ, ÇOK HIZLI GİDİYOR”
Mithatpaşa Tüneli’ndeki çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini dile getiren Özcan Ulupınar, şöyle devam etti:
“Mithatpaşa Tüneli, çok hızlı gidiyor, önümüzdeki günlerde orada da bir inceleme yapacağız. Vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. Mithatpaşa 1-2 tünelleri 400 metre ilerledi, ikinci tünel de başladı. Roman vatandaşlarımızın bulunduğu taraftan da başlıyoruz. Evler boşaltıldı, iş makineleri çalışmaya başladı. Ulaştırma Bakanımız ve Başbakanımız geldiğinde söyledik; 17 yıldır devam eden yollarımız var. Müteahhit kayyuma gidiyor, iflası ilan ediliyor. Belli bir süre hukuken ona vermek gerekiyor, beklemek gerekiyor. Ondan aldım hemen başkasına verdim demek mümkün değil. Yenilerini ihaleye çıkmak gerekiyor. Bunlarla alakalı beklemeler oluyor. Ama şu anda iki işimiz dışında işlerimiz çok hızlı ilerledi. Müteahhitler de Zonguldak’ı tam çözememişler. Tüm ilçelerde bizim kamu yatırım eksiğimiz yok. Zonguldak’ta stadyumu başlatıyoruz, hastaneyi yeni başlattık. TOKİ’yi başlatamadık. Örneğin Çaydeğirmeni’nde TOKİ’de 3’üncü etabı bitirdik. Devrek’te stadyumu tamamladık. Birçok ilçede hastaneleri bitirdik. Ama Zonguldak’ta neden olmadı ya da yeni yeni başlıyor. Burada belediye, imar ve yerle ilgili problemler var. Havza-i Famviye var, bize yardımcı olmayan bir belediye var, imarla ilgili sorunların çözülmesi noktasında kendisinden yardım istiyoruz. Biz ona başka partili demiyoruz. Zonguldak’ta yapılacak her hizmette destek olacağımızı ifade ediyoruz. Biz de kamu yatırımlarında bize yardım etmelerini istiyoruz.”
Mülkiyet ile ilgili de açıklamada bulunan Ulupınar, “Burada öncelikle 19 mahallenin muhtarlarını n hakkı var, onu teslim etmek lazım. Halkımızın adına onlara teşekkür ediyorum. 50 bin kişi tapu alacak. Bu yasayı genel kuruldan biz çıkarttık, ben önerge sahibiyim. Biz buna Zonguldak kanunu diyebiliriz. Bununla ilgili Harun Akın ve Hasan Gemici’nin emeği var, yok diyemeyiz. Muhalefetin desteğini gördük. Ama Genel Kurul’da ne Harun Bey, ne Hasan Gemici vardı, bizler vardık. Önümüzdeki günlerde tapu ile ilgili iş ve işlemler başlayacak” dedi.
FİLYOS LİMANI
Filyos Vadi Projesi’nin Karadeniz’in çılgın projesi olduğunu söyleyen Milletvekili Özcan Ulupınar, şu ifadelere yer verdi:
“Biz 19 Mart’ta ihalesini yaptık, 150 yıllık hayal proje. Karadeniz’in çılgın projesi. 1974’ten beri bekleyen tünellere de benzemiyor. Çok farklı, kanal İstanbul gibi Batı Karadeniz’in de çok önemli projelerinden bir tanesi. Toplamda 4 katrilyonluk bir proje, yapımı 4 yıl sürecek. Her tür engellemeye rağmen biz bunu gerçekleştirmeye çalışacağız. Zonguldak’ın kaderini değiştirecek büyük bir projedir. Bu proje Zonguldak, Karabük ve Bartın’ı kalkındıracaktır. Ve Zonguldak göç alacak. Orada 200 bin nüfuslu bir şehir kurulacak. İşsizlik problemini kaldırmak için uğraşıyoruz. Zonguldak olarak tersanelerden çok yara aldık. Dünyadaki krizden dolayı 7-8 bin kardeşimiz işsiz kaldı. Oradaki açığı da Filyos kapatacaktır. Zonguldak’ın güzel günleri yakındır, bunları yapacak olan da hükümettir. Hemen hemen 1.5 ayda bakan getiriyoruz. Her bakanımız vatandaşlarımızla, kamu ile, sanayi ile toplantılar yapıyorlar. TTK ile ilgili çok uğraştım, yollar ve Filyos ile ilgili çok mücadele verdim. Devrek’te ki Askeriye ile ilgili çok mücadele verdim. Zonguldak Merkez’de artık iller yoluna girdi. Zonguldak sahipsiz bir şehir değil, belediyesi olmayan bir şehir. Mahalleleri geziyorum, vatandaş çok üzgün ve pişman. Bazı mahallelerde hala kanalizasyon akıyor, hava kirliliği olan, yolu, asfaltı olmayan mahalleler var.”
“KENDİSİNE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM; YARDIMA HAZIRIZ. ZONGULDAK BİZİM”
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile ilgili yaşadığı diyaloğu aktaran Ulupınar, “29 Ekim’de Vali Bey’in makamında bir diyalog yaşandı. ‘Sayın başkanım çalışmıyorsunuz. Ama siz de haklısınız, çalışmasanız da halk sizi seçiyor. Bugünler geçer inşallah, siz de iyi işler yaparsınız da onunla avunursunuz. Bizden istifade edin’ dedim. Sözlü tartışma yaşandı, bütün protokol oradaydı. Tartışma baya alevlendi. Tabi bu vatandaşa daha iyi hizmet etmek için yapılan bir mücadeleydi. Birçok konuda geldi ve kendisine yardımcı olduk. Ama bize ya kısık sesle teşekkür etti, ya da etmedi. Ama eleştirilerini yüksek sesle yaptı. 2B konusunda bizleri suçlamıştı, vatandaşları bize yönlendirmişti. Kendisine çağrıda bulunuyorum; yardıma hazırız. Zonguldak bizim” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2015, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER