“Yaşanabilir bir Türkiye’yi yeniden kuracağız”

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici Zonguldak’ta partililerle buluştu.

“Yaşanabilir bir Türkiye’yi yeniden kuracağız”
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici Zonguldak’ta partililerle buluştu. 
Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin oluşturduğu Milli İttifak’ın mitingi Madenci Anıtı önünde gerçekleştirildi. Mitingde ilk konuşmayı eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici yaptı. Destici, “Bu gün burada sizlerle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Bu alanı hınca hınç dolduran siz on binlere sizlere Milli İttifak adına şükranlarımı sunuyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. 7 Haziran’da yani bu Pazar günü ülkemizin ve milletimizin kaderini belirleyecek, kaderinde çok etkili bir rol oynayacak bir seçime gidiyoruz. Biz BBP ve Saadet Partisi olarak Milli İttifak çatısı altında bir araya geldik. Bizler en çok da ülkemizde son dönemlerde yaşanan manevi çöküntüye, milli kopuşa isyan olarak Milli İttifakı kurduk. Bu adaletsiz bu vurguncu düzene isyan olarak bir araya geldik. Bizler 12 milyon emeklimizin 8 milyonunu açlık sınırı altında yaşamaya mahkum eden bu vurguncu düzene isyan olarak bir araya geldik. Ülkemizde yaşanan kadınlarımız her gün şiddete maruz bırakılıyor. Her gün onlarca kadınımız hayatını kaybediyor. Kadınlarımızın daha güvenli bir hayat yaşamaları için bir araya geldik. Çin’de 100 milyon ton başına 2008 yılında 710 kişi hayatını kaybederken kömür ocaklarında bu oran 37’ye düşürülmüş. Ama Türkiye’de 73 2sayısı asla aşağıya düşmemiş. Türkiye’yi yönetenler buna çözüm bulmak yerine ‘Bu işin fıtratında’ var dedikleri için onların da fıtratını değiştirmek için bir araya geldik” dedi.

“MHP İTTİFAKA YANAŞMADI”

Türkiye’nin kötü yönetildiğini söyleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise MHP’nin kendileriyle ittifaka yanaşmadığını söyledi. AK Parti’yi de eleştiren Destici, şöyle dedi: 
“Ülkemiz gerçekten kötü yönetiliyor. Büyük bir çoğunluk bu kötü yönetimi her gün şikayet ediyor ve meydanlarda konuşuyor. Biz dedik ki gelin geniş tabanlı bir ittifak kuralım, iktidar alternatifi ortaya koyalım dedik gelmediler. MHP buna yanaşmadı. Biz sadece gerçek bilinsin diye anlatıyoruz. Sağda solda yalan yanlış haberler var. Asla ve kata bir pazarlık içinde olmadık. Ön şart koşmadık. Biz dedik ki devletimiz, milletimiz için Türk-İslam Coğrafyası için bir araya gelelim dedik. Şimdi MHP’li arkadaşlarım bana gelip diyorlar ki ‘Başkanım siz üzerinize düşeni yaptınız. Ama bizimkilerin iktidar olma veya iktidarı değiştirme gibi niyeti yok’ diyor. O zaman burada iktidar olma ve milli iktidarı kurma hedefi olan Milli İttifak çatısı altına gel diyorum.”
Zonguldak ile ilgili de değerlendirmede bulunan Destici, “Olanı satmışlar. TTK kurumunda şu anda üretim 1.3 milyon, 500 bin de özel şirketler tarafından üretim yapılıyor. Halbuki Türkiye’nin ihtiyacı 23 milyar ton Türkiye’nin ihtiyacı var. Bunların yaptığı Türkiye’nin ihtiyacını karşılamadıkları gibi, var olan ocakları iş güvenliği sağlayarak üretime kazandırmak yerine ya redevans usulüyle eşe dosta peşkeş çekiyorlar ya da ithal ediyorlar. Sen kendi madenini çıkartmadıktan sonra ne zamana kadar ithal edeceksin? Ama maalesef Türkiye’yi yönetenler her konuda olduğu gibi madenlerimiz ve taşkömürü konusunda ithalat yolunu yani kolay yolu seçmişlerdir” dedi.

KAMALAK HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise Zonguldak´ta son 4 yılda 20 bin kişinin dışarıya göç ettiğini söyleyerek, Her şey iyiyse, neden benim Zonguldaklım göç ediyor? Neden baba ocağını, ana kucağını evini, yurdunu terk edip yollara düşüyor? Çünkü doğduğu yerde doyamıyor. İş bulamıyor. Canını tehlikeye atıp iş bulduğunda da aldığı maaşla karnını doyuramıyor. Ama kibir kulelerinde oturanlar benim Zonguldaklımı anlayamaz. Milyarlarca liralık makam aracı saltanatına, ´çerez parası´ diyenler benim Zonguldaklımı anlayamaz. 750 bin dolarlık saat takanlar benim asgari ücretli madencimi anlayamaz. Biz bunun için birleştik. Bunun için milli ittifak milli iktidar dedik dedi.

“PARTİMİZ HAKKINDA İFTİRA KAMPANYASI BAŞLATILDI”
Partileri hakkında iftira kampanyası başlatıldığını belirten Kamalak, Partimiz hakkında ahlaksızca, edepsizce ve hayasızca bir iftira kampanyası başlatılmış. Bu ahlaksız iftirayı en hafif tabiri ile kınıyorum. Bayraklarımızı toplatıyorlar, miting meydanlarımızı gasp ediyorlar. Miting meydanlarımıza giden yolları kesiyorlar. Meydanlara giden yolları kapatabilirsiniz. Gönüllere giden yolları nasıl kapatacaksınız? AKP´nin sözcüsü Sayın Beşir Atalay, ´Saadet birleşti Erbakan´ın hatırasına ihanet etti´ diyor. Sayın Beşir Hocam. Eğer illa bir ihanet arayacaksanız dönüp başka yerlere, başka kimselere bakmalısınız. Çünkü asıl ihanet yaşam odası olmadığı için gencecik fidanlar madenlerde can verirken, 12 katrilyona saray yaptırmaktır diye konuştu.

“YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE’Yİ YENİDEN KURACAĞIZ”
Başkanlık sistemini eleştiren Kamalak, başkanlık sistemini getirmekle Türkiye’nin sorunlarının düzelmeyeceğini ifade ederek, “Asgari ücreti iki katına çıkarmak istediler de parlamenter sistem mi engel oldu? İşçiye, memura, emekliye yüzde 50 zam yapmak istediler de parlamenter sistem mi engel oldu? Bir lokma helal ekmek için madenlerde can veren yiğitlere yaşam odası yapmak istediler de parlamenter sistem mi engelledi. Yaşanabilir bir Türkiye’yi, yeniden büyük Türkiye’yi ve yeni bir adil dünyayı gelin hep birlikte kuralım” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER