YENİ BELDE BAŞKANLARINI ATADI

AK Parti Kdz. Ereğli İlçesi’ne bağlı Ormanlı, Kandilli ve Gülüç Beldelerine yeni belde başkanlarını atadı.

YENİ BELDE BAŞKANLARINI ATADI

gundemeregli.com-AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Gülüç ve Kandilli beldelerindeki başkanlığı koltuklarının 30 Mart yerel seçimlerinde belde başkanlarının aday olmaları nedeniyle parti tüzüğü gereği istifa etmek zorunda olduklarını için boşaldığını hatırlattı. Ormanlı belde Başkanının ise AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı yönetim kurulunun onayı ile görevden alınması sonrasında taze kan değişikliğine gidildiğini kaydeden Çakır, göreve getirilen isimlerin ise Ormanlı Belde Başkanlığına İsmail Üstün, Gülüç Belde Başkanlığına Hasan Polat, Kandilli Belde Başkanlığına ise Yusuf Eryiğit olarak açıkladı.

EREĞLİ ÖNERDİ ZONGULDAK ONAYLADI

Söz konusu isimlerin atamaların AK Parti Ereğli ilçe teşkilatının önerisinin ardından AK Parti Zonguldak İl Başkanlığının onayı ile yapıldığını kaydeden Çakır şunları söyledi:

“Hatırlanacağı gibi Kandilli ve Gülüç belde başkanlarımız 30 Mart yerel seçimlerinde belediye meclis üyeliği için istifa etmişlerdi. Seçim sonrasında da Ormanlı belde başkanımızın AK Parti Zonguldak İl Yönetim Kurulu kararı ile görevden alınmasıyla 3 beldemizde de belde başkanlığı görevleri boşalmıştı. Bununla ilgili önerilerimizi il başkanlığına sunduk. İl Başkanlığının onayı ile Ormanlı Beldemizde İsmail Üstün’ü, Gülüç Beldemize Hasan Polat’ı, Kandilli Beldemize ise Yusuf Eryiğit’i belde başkanı olarak atadık. Öncelikle Ereğli’mize, beldelerimize bu isimlerim hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.

TAM GAZ ÇALIŞACAĞIZ

AK Parti Ereğli teşkilatı olarak Tam gaz çalışmaya devam diyoruz. Önümüzde 10 Ağustos tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Beldelerimizdeki yapılanmaları bu şekilde atamalarla tamamladık. 10 gün gibi kısa bir sürede belde başkanlarımız teşkilatlarını oluşturacaklar, bizlerde ilin onayına sunacağız. Bu onayların gelmesinin ardından el birliği ile Ereğli ve beldelerimizin kalkınması için güç birliği ile çalışacağız.

YETKİ İL BAŞKANLIĞINDA

AK Parti tüzüğü gereği beldelerin atanmasını İl başkanlığı yapar. Yetki ildedir. Beldelerin görevden alınmasına da tekrardan göreve gelmesine de tamamen il başkanlığı karar verir. Zonguldak İl Başkanımız Hamdi Uçar’a üç beldemize bu atamaları hızlı bir şekilde gerçekleştirdiği için teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Çakır sırasıyla belde başkanlarına atama belgelerini vererek, başarılar diledi.


Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2014, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER