YILMAZHİÇ KİMSEYE HAYAL SATMAYACAĞIZ

YILMAZHİÇ KİMSEYE HAYAL SATMAYACAĞIZ
gundemeregli.com-Gittiği her mahalle, her sokak ve her evde, “Gülüç’de Belediye Başkan Adayları arasında bu işi Ak Parti’nin Adayı İsmail Yılmaz” denildiğini belirten Ak Parti Gülüç Belediye Başkan Adayı İsmail Yılmaz, 30 Mart yerel seçimlerinin, Gülüç’ün ya var olma yada yok olma meselesi olduğunu söyledi.

Yılmaz, Kazanmaları halinde Gülüç meydanını yeniden dizayn edeceklerini ve Ankara’da bakanlıkların kapısında Gülüç’e hizmet etmek için yatacağını belirterek “Bizler projelerimizi hazırladık. Kazandığımız gün Ankara’da kapılarında yatmaya devam edeceğiz. Biz vatandaşa hizmet etmek için gider o kapışlarda dilenci oluruz. Hiçte bu konuda taviz vermeyiz.” dedi.

Yılmaz gazetemiz Gündem’e yakalaşan yerel seçimler öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gülüç için önemli projelerinin bulunduğunu kaydeden Yılmaz, halktan büyük teveccüh gördüğünü söyledi.

Rakiplerine de projeleri konusunda eleştiriler yönelten Yılmaz, gençlerden, yaşlılara, kadınlardan, herkesime hitap edecek ayağı yere sağlam basan gerçek projeleri olduğunu anlattı.

Ak Parti Gülüç Belediye Başkan Adayı İsmail Yılmaz, “Bizim esas üzerinde durmamız gereken sosyal belediyecilik, katılımcı demokratik bir belediyeden sosyal belediyecilik oluşturmaktır” dedi.

GİTMEDİK KAPI BIRAKMIYORUZ

Gülüç’te sosyal hayattan, kalkınmaya kadar çok önemli projelerin AK Parti ile Gülüç’te sağlanmaya devam edeceğini belirterek şu görüşlere yer verdi:

“AK Parti teşkilatı olarak, meclis üyesi adayları dâhil olmak üzere yönetim kurulu üyeleri ile beraber girilmedik ev bırakmadık.

Her kapıya meclis üyesi adaylarımızla ve eşimle birlikte tek tek gittik. İnsanlara aday olduğumuzu ve bizlere destek vermelerini konusunda kendilerinden destek istedik. Tabi bununla beraber mitingler yaptık. Çeşitli çalışmalar yapıyoruz.

Özellikle hanımlarla beraber kahvaltı programı düzenledik. Gülüç’ten katılan hanım sayımız hiç abartısız 750 taneydi. Aslında Gülüç hanımları bu işi bitirdi. O yemekle birlikte bizlere desteklerini ortaya koydular. Dışarıdan taşıma hiç bir insan yoktu, halk bize desteğini gösterdi.

BU İŞİ İSMAİL YILMAZ YAPAR

Sağ olsunlar meclis üyesi adaylarımızda kendi noktalarında çalışmalarına devam ediyor. Her akşam en az 3 tane ev sohbeti ile bu işi destekliyoruz. Halk ile birebir iletişim kuruyorum. Her noktaya gidiyorum. Yani biz insanlara konuştuğumuzda özellikle kararsız insanların rengi değişiyor. Hatta diğer partinin gönüldaşları bile, “Bu işi bir tek İsmail Yılmaz ve ekibi yapar” diyorlar. Bu çok önemli bir mesaj. İnanıyorum ki belediye seçimleri genelde şahıslar üzerinden oy verilir, partinde önemli! Diğer partinin mensuplarında bu işi İsmail Yılmaz ve ekibi yapar, bundan başkası bu işi yapamaz demeleri bizim bu işi bitirdiğimizin en belirgin örneklerinden bir tanesi.

Çünkü bu ne demektir; sandığa gittiği zaman insan vicdanı ile baş başa kalacak ve bu işi kim yapacak zaten diyorlar. İnşallah kararımızı bizim lehimize kullanacaklar diye bekliyorum

HİÇ KİMSEYE HAYAL SATMAYACAĞIZ

Proje çalışmalarımız vardı. Biz her zaman şunu söylüyoruz hiç kimseyi hayal satmayacağız. Yani yılardır bu memlekette katolaglar basılmış, takvimler dağıtılmış, her şey basılan takvim ve kataloglarda kalmış. Çoğu hayata geçirilememiş, inşallah biz bu 5 yılda gerçekleştirilebilir projelerle halkın karşısına çıkıyoruz. Yani hiç biri afaki hayal değil, bununla ilgili sağ olsun meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber halkımızın da kendi istekleri bizden talepleri yani halk kendi projelerini ortaya koyuyor. Biz halka rağmen hiçbir şey yapmayacağız, halka rağmen bir iş yapılırsa o iş başarısız olur. Halkında gönlünü alarak, her mahallede, her bölgede her kesimde bizim karşılığımız var. Yani bunun karşılığı da boşa çıkarmamak için müthiş bir çalışma içersindeyiz. Çünkü onların umutları olmak, onlara bir şeyler kazandırabilmek bizlerin en büyük hedefi tabi bunu da hükümetin ve iktidarın destekleri ile yapacağız.

BAKANLIKLARIN KAPISINDA YATMAYA BAŞLADIK

Mesela herkesin idealindeki proje sahil projesi ama kimse şunu söylemiyor; bu sahil aslında Devlet Su İşleri (DSİ)’nin malı bundan başka kimsenin çivi çakmaya yetkisi yok. Yani siz onların izin ve yetkisi olmadan buraya çivi çakamazsınız! Bazıları şunu söylüyor; projeleri hazırlamışlar, yat marina falan yapıyorlar. Marinayı görünce ben güldüm! Çocuklarda gülüyor. Sebebi de şu; oradaki önce köprüyü kaldırmanız lazım! Erdemir’e giren köprü orada dururken, bu gemiler nereden geçecek. Yani böyle bir şey yok! Afaki bir proje. Birde bu projeyi yapmak için dediğim gibi DSİ’ nin desteği lazım ve o dere ıslah edilmesi lazım, o bataklıktan kurtulması lazım, temizlenip güzel bir hale dönüştürülmesi lazım. Yoksa orayı altından kaplayın, oraya yapacağınız her şey, boşa bir yatırım olur. Bizim böyle bir proje çalışmamız var. Bununla ilgili sağ olsun Milletvekilimiz Ercan Candan il ve ilçe başkanımız da dahil olmak üzere bizlere destek olacaklar. Zaten biz bugün kazanmış gibi bakanlıkların kapısında yatmaya başladık. Çevre ve şehircilik bakanın yanına gittik, teknoloji bakanının yanına gittik hepsi bize, “Ne istiyorsanız sayın başkan elimizden geleni yaparız. Sen yeter ki kazan gel” dediler. İnşallah bizlerde projelerimizi hazırladık. Kazandığımız gün Ankara’da kapılarında yatmaya devam edeceğiz. Biz vatandaşa hizmet etmek için gider o kapışlarda dilenci oluruz. Hiçte bu konuda taviz vermeyiz.

BU İŞLERİ EN İYİ KİM YAPACAK

Gülüç’te yapılacak temel sorunlar belli. Hangi adayı konuşturursanız konuşturun. Bizim söyleyebileceğimiz, bizim tespit ettiğimiz aynı eksiklikleri onlarda tespit etmişler. Onlarda kataloglarında basmışlar, ben şunu söylüyorum bu işleri en iyi kim yapacak, hangi kadro yapacak halk ona karar verecek. Bütün mesele bu! Şu anda, biz sadece çöp çukur doldurmakla belediyeciliği görmüyoruz. Biz hem sosyal hem kültürel alanda belediyenin çok aktif olmasını istiyoruz. Bununla ilgili projelerimiz var.

BEYAZ MASA KURACAĞIZ

Pazartesi ‘den (Bugünden) itibaren projelerimizi dağıtmaya başlayacağız. Çok afaki projelerin peşinde değiliz. Halkı kandıracak değil, halkın gönlünü alacak işler yapmaya çalışıyoruz. Biz öncelikle katılımcı ve demokratik bir belediyecilik istiyoruz. Yani bugün bunlarda eksiklikler olabilir, bunu yaparken halkla ilişkiler uzmanının bulunduğu birimler oluşturacağız. Beyaz masa adını verdiğimiz bu proje zaten Refah Partisi döneminde refah yol belediyelerin, başbakanımızın İstanbul büyükşehir belediyesinde uyguladığı projelerdi. Bunu nasıl yapacağız gelen vatandaş öncelikle halkla ilişkiler uzmanı ile konuşacak. Bütün işleri o gün görülebiliyorsa orada görülecek. Görülemiyorsa kayıt altına alınıp bizzat başkan ile beraber program ile takip edilip plan program ve sonucunu bizzat biz kendimiz kontrol ederek bu işleri sonuçlandıracağız. Yani bir işi verip sonucunu takip etmediğimiz zaman olup olmadığı konusunda sıkıntıya düşüyorsunuz. Nitekim bugün yaşanan sıkıntıların bazı sebebi de bu göreceksiniz.

HESAP VERECEĞİZ

4 ayda sonra halka hesap veren bir belediye haline geleceğiz. Eğer siz hesap vermekten kaçıyorsanız, sıkıntınız var demektir. Onun için biz halkla bütünleştirecek, haklıda bu işin içerine çekerek muhtarlarla toplantılar yaparak eksik ve sıkıntıları onlarla tespit ederek , belediye meclis üyelerimle beraber çözüme kavuşturacak bir birim oluşturuyoruz.

KADIN MECLİSİ OLUŞTARACAĞIZ

Kadınları da bu işin içine çekmemiz lazım! Sonuçta bu işin en büyük cefasını bu bölgelerde hanımlar çekiyor. Beyler sabahları gidiyorlar otel gibi eve gidip geliyorlar. Bazı sıkıntılar var, inşallah bunları da kadın meclisi oluşturarak çözeceğiz, onlarında desteği lazım! Çocuk ve gençlik meclisi düşünüyoruz. Geleceğin teminatı diyoruz. Ama onları da bu işin içine çekmekten başka çaremiz yok.

MİLLETİ KANDIRMA PROJELERİ

Engellilerimiz ile ilgili destek projelerimiz olacak. Diğer adaylar yürüyen merdiven yapılacağını söylüyor. Bazı yerlerde bende dedim ki; kim yapacak bu projeyi, Halil Posbıyık yapacak diyor. Bende dedim ki; kendi belediye hizmet binasında asansör olmayan bir belediye başkanı Gülüç’ün neresine yürüyen merdiven yapacak. Ben bunu merak ediyorum. Ereğli’de 1 tane bana yürüyen merdiven gösterin! Yok. Sadece bu milleti kandırma projesi oluyor

Bizim esas üzerinde durmamız gereken sosyal belediyecilik, katılımcı demokratik bir belediyeden sosyal belediyecilik oluşturmak zorundayız. Yani bunları ne ile yapacağız, kültür merkezleri oluşturacağız, bunların içinde hanımların bizzat el becerilerini ortay koyabilecek kurslarla destekleyeceğiz. Bunların altında bir sürü alt başlıklar var, kuaför kursları, dikiş nakış kursları birde devletin çok büyük katkısı var KOSGEB işbirliği içersinde. Sanayi ve teknoloji bakanı açıkladı, Bayanlara yönelik 30 milyara kadar hibe kredisi veriyorlar. Sadece bunları ak parti iktidarı yapıyor.

ÇOK ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR

Toplu sünnet şölenleri düşünüyoruz, evlenemeyen gençlerin evlenmelerine yardım ve destek sponsoru noktasında biz yardım edeceğiz ama gerçekten ihtiyaç sahibi ise bunları da kimsenin süistimal etmemesi lazım. İhtiyaç sahibi olmayanların talepleri karşılanamaz, bununla ilgili çalışma yapıyoruz, hanımlarla ve özellikle yaşlılarla ilgili çok önemli projelerim var. Bu bölge genelde emeklilerin yaşadığı bir bölge konumunda özelikle 14 katlar bölgesi önemli. Temizliğini yapamaz halde inşallah talep edildiği zaman bir birim oluşturup bir ekip kurarak her 2 yada 3 ayda birer temizlik yapacağız. Sağlık alanında eğitim alanında projeleriz var. İhtiyaç sahibi çocuklara kitap, kırtasiye vs birde ekstra kurslar kurmak istiyoruz. Etüt merkezleri düşünüyoruz, hükümette bu konuda zaten çalışmalarını yapıyor. Bizde belediye olarak ekstra katkı sağlam için onların hem fiziki yapısını oluşturacak bir birim ve alan oluşturarak bunu da kültür merkezi binası yaparak yapacağız. Yani Gülüç’te bir kültür merkezi olmalı, binası olmalı bu bir eksiklik. İnşallah bu kadastro çalışmaları devem ediyor, esas yer sıkıntılarından dolayı bu işler yapılamadı. İnşallah kısa bir zaman içinde bütün hazineden belediyeye devredilen yerler e tamamen sosyal konutlar yaparak, sosyal projeleri destekleyici projeler yaparak bunları hayata geçireceğiz. Yaşama destek projelerimiz var. Ramazan yardımları, cami ve okullarımızın temizliğini bizzati biz üstleneceğiz, bunlar en önemli projeler.

Bekyeri diye mahallemiz var, burada bir camii projemiz var. Şimdi bazıları diyor ki; “Dini siyasete alet ediyorsunuz” diye. Bu siyasete alet etme değil, belediyeler her tarafta bu işleri yapıyor. Bizde inşallah Gülüç’teki bu eksikliği ortadan kaldırmanın çalışması içersindeyiz. Çevre düzeni ile ilgili çalışmalarımız var. Pazaryeri’nin yol çalışması projesi var. En önemli projelerden bir tanesinde bu pazaryerinin ve kent meydanın Gülüç’e yakışır hale gelmesi ve tekrar dizayn edilmesi. Bu noktada büyük bir çalışmanın içerisindeyiz, yaptığımız hiçbir şeyi googleden alarak yapmadık.

GÜLÜǒÜN SU SORUNU YOK

Gülüç’ün su sorunu yok ama inşallah göreceksiniz kısa zamanda su depolarının yenilenmesi mecburiyeti geldi, Ereğli belediyesi de dahil olmak üzere suyunu Erdemirden değil DSİ’nin bu bölgeye yaptığı 30 trilyonluk yatırımla beraber Kızılcapınardan sağlayacağız. 2 tane su deposu Gülüç’e yapılacak ama 14 katlılarda su sıkıntısı olduğunu duyduk inşallah bu sürecin önüne bunu da ekleyerek, orda da bir su deposu yapacağız. Çünkü yüksek binalara su ancak, hidraforla basıyorlar, buda hem elektrik masrafı birde ışıklar kesildiğinde su sıkıntısı yaşatılıyor, biz projelerimiz ağabeylerimiz desteği ile değil, Gülüç halkının iradesiyle yapacağız. Bu şu demek değildir tabi bizlerde destek alacağız, bizde koşturacağız, bu işin ayrı boyutu, işi havale ederek posta memuru gibi o yapacak değdiniz zaman, siz burada başkanlığa değil muhtarlığa aday olmuşsunuz, haberiniz yok. Bende size sorarım önemli mesajlar olmalı halk buna değer vermeli

Örencik mahallesinde mesire alanları Gülüç’ün tepesinde mesire alanları oluşturacağız. Bunlar olması gereken geç kalınış projeler ama Gülüç’ün alt yapısı bitmiş durumda yani bundan önce hizmet etmiş Aydın Güngör başkanıma teşekkür ediyorum. Gülüç’e gençlik ve spor merkezi yapılıyor, bunu da biz yapmıyoruz, devlet yapıyor ama diğer adayların broşürlerine baktığız zaman kendi projeleri imiş gibi ortaya koyuyorlar bunu AK Parti iktidarı yapıyor. Okullarla ilgili yenileme çalışmalarımız var.

BU GÜLÜǒÜN YA VAR OLMA YÂDA YOK OLAM MESELESİDİR

İlkokul yıkılacak yerine ilk 4 sene okuyacak çocuklar için yeni bir ilkokul, yerini tahsis etmek üzere yukarıdaki bir bölgede de çok yakın bir yerde de 4 yıl 2. Ortaokulu okuyacak bir 24 dersliği bir ortaokulu yerini bitirmek üzereyiz. Yani ilkokul yıkılmak üzerine. Yerine yapılmak üzere programa alındı, buda devletin Gülüç’e kazandırdığı bir değerdir. Siz isterseniz bunlar oluyor.

BİZ GÜLÜÇÜ BÜYÜTMEYE BAŞKALARI BİTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Bizler son güne kadar tekrar kapı kapı gezerek karasız olan insaların da karalarından dönmeleri noktasında hazırlık yapıyoruz. Biz şöyle söylüyoruz ; bize oy verin diye kapılara gelmiyoruz. Bizi de dinleyin diğer adayları da dinleyin! Bu ileri yapacak vizyona misyona kim sahipse onu başkan seçin. Bu AK Parti, CHP, MHP meselesi değil. Bu Gülüç’ün ya var olma yada yok olma meselesidir. Açık ve net söylüyorum, Ereğli belediye başkanı Gülüç’ü kapatacağımı söyleyenler bana iftira atıyor diyor. Ben buradan sadece cevap veriyorum buranın kapanması için mahkemeye dilekçe veren sen değimlisin?

Mahkemeyi kazandıktan sonra çarşaf çarşaf işte bu kapatma belgeleri tapumuzu istiyoruz diyen kendisi değil miydi? Bugün yerli olan adayı ben yerliyim diye Gülüç’ü çok seviyorum diyen aday bugün Halil Posbıyık’ın peşine takılmış Gülüç’ün kapanması sevdasında. İnşallah göreceksiniz, biz Gülüç’ü büyütmeye, başkaları bitirmeye çalışıyorlar. İnşallah Gülüç halkı buna müsaade etmeyecek. Gülüç bundan öncede müsaade etmedi, bundan sonrada etmeyecektir. Ben buranın yerlisiyim demek yetmiyor. Ben buradan evlendim, biz buralıyız, biz onlardan daha da yerliciyiz, benim nereli olduğum değil burada neler yapabileceğim önemli. Kimse milliyeti üzerinden eleştirilme hakkına ve haddine sahip değil. Açık ve net söylüyorum . Ben annemim babamın Trabzonlu olmasını ben istemedim, kimsenin buralı olmasını istemediği gibi bu Allahın insanlara verdiği bir değerdir. Dilini, dinini, ırkını seçme hakkı insanın kendinde değildir. “

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2014, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER