Ysk kesin sonucu açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili kesin sonuçları açıkladı.

Ysk kesin sonucu açıkladı
gundemeregli.com-Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili kesin sonuçları açıkladı.YSK Başkanı Güven, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili kesin sonuçları düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılan cumhurbaşkanı seçiminin tamamlandığını hatırlatan Güven, YSK bugün yaptığı toplantı sonunda seçimin kesin sonuçlarını belirlemiştir. Buna göre ilk defa milletimizin doğrudan katılımıyla yapılan cumhurbaşkanı seçimi sonunda geçerli oyların salt çoğunluğunu alan Sayın Recep Tayyip Erdoğan 12. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir. Kesin sonuç tutanakları Cumhurbaşkanlığı makamına arz edilecek olup resmi gazetede yayımlanacaktır. 6271 sayılı Kanunun 20 ve 21.maddeleri gereğince kesin sonuçlar ile Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın secildiğine ilişkin mazbata TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek´e biraz sonra takdim edilecektir şeklinde konuştu.
Güven, daha sonra mazbatayı basın mensuplarıyla paylaşarak, YSK Anayasanın 79.maddesinin kendisine verdiği görevi bu seçime ilişkin olarak tamamlamıştır. Seçimin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi.
Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan´ın cumhurbaşkanı seçilmesi Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığının sona erdiği yönündeki iddialarını sorması üzerine Güven, Anayasanın 79. maddesinde seçimlerin başlamasından bitimine kadar seçimin düzen içerisinde ve yönetime, dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma görevi YSK için düzenlenmiştir. Bu görev Anayasanın 79. Maddesinde de belirtildiği gibi seçimin başlamasından bitimine kadardır. YSK milyonlarca insanın katkılarıyla bu görevini tamamlamıştır. Emeği geçen herkese YSK adına teşekkür ediyorum. Seçimin tamamlanmasından sonraki aşamada ise anayasa YSK´ya herhangi bir görev vermemiştir karşılığını verdi.
Cumhurbaşkanı seçiminin kesin sonuçları, YSK tarafından TBMM Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı makamına bildirilecek, kamuoyuna ilan edilecek ve Resmi Gazete´de yayımlanacak. Seçilen adayın mal bildirimi de Resmi Gazete´de yayımlanacak.
Seçilen cumhurbaşkanı adına, YSK tarafından cumhurbaşkanı seçildiğine dair bir tutanak düzenlenecek. Bu tutanak, TBMM Genel Kurulunda, TBMM Başkanı tarafından verilecek ve aynı oturumda and içme töreni yapılacak. Bu oturum, eski cumhurbaşkanının görev süresinin dolduğu 28 Ağustos´ta gerçekleştirilecek.
Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 05:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER