Zonguldak doğu’dan batı’ya hep problem

Cumhuriyet Halk Pasrtisi (/CHP) Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu seçim ziyaretleri kapsamında Çaycuma’ya giderek partililerle ve esnafla buluştu.

Zonguldak doğu’dan batı’ya hep problem

Cumhuriyet Halk Pasrtisi (/CHP) Zonguldak Milletvekili adayıŞerafettin Turpcu seçim ziyaretleri kapsamında Çaycuma’ya giderek partililerleve esnafla buluştu.

Beycuma pazaryeri gezisinin ardından Çaycuma’ya geçen Turpcuburada yaptığı açıklamasında Zonguldak’ın doğusundan batısına kadar hep problemolduğunu dile getirerek bölgeyi CHP iktidarında kalkındıracaklarını söyledi.

Turpcu parti binasında yaptığı basın açıklamasında,özellikle TTK ve Filyos ile ilgili ciddi çalışmalar yapılacağını dilegetirerek, “19 Nisan itibariyle Genel Başkanımız tüm adayları tanıtarak seçimstartı verdi. CHP seçim beyannamesinde çoğu madde Zonguldak ile ilgili veburayla ilgili bir çalışma gibi. Öncelikle emekli maaşlarının 1500 TL’yeyükseltilmesi, birer maaş ikramiye, asgari, ücretin 1500 TL’ye yükseltilmesi,TTK’nın tekrar yapılandırılması ve işçi alımının sağlanması gibi. TTK GenelMüdürümüzle ziyarette bulunduk kendisi 3200 işçinin acilen alınması gerektiğinive norm kadroya ulaşması gerektiğini dile getirdi. Bunun dışında Zonguldak’tayollarımızı hem Ereğli tarafında hem de Ankara tarafından bitmiş değil. FilyosProjesi henüz bir kaç aşama olmasına rağmen temel atması olmamıştır. Biz hemFilyos’u hareketlendireceğiz hem de bölgede termik santral istemiyoruz.Bilindiği üzere kendi kömürümüzü işleyeceğiz diye termik santral yaptılar. Bizbugün hem TTK’yı küçültüyoruz hem de dış ülkelerin şirketlerinden kömür alıpithal kömüre 5 milyar dolar para veriyoruz. Bizler hem TTK’yı norm kadroyaulaştıracağız hem de Filyos Vadisi’ni etap etap bitireceğiz” dedi.

EKONOMİK DAR BOĞAZ YAŞIYORUZ

Özellikle Ereğli ve Alaplıbölgesinde ERDEMİR ile tershanelerin özelleştirilmesinden dolayı ekonomik darboğaz yaşandığını da sözlerine ekleyen Turpcu, “Zonguldak’ın kendi içinde debüyük sıkıntılar var. Şehir eskimiş ve yaşanmış bir halde. Müthiş bir bozuklukhakim. Ereğli’ye doğru baktığımız da ERDEMİR’in özelleşmesi ile birlikte bölgedeekonomik bir dar boğaz var. Tershanelerde binlerce işçi çalışırken şimdi iflasettiler ve ekonomik bunalım yaşanıyor. Bunları birleştirdiğimizde Zonguldakdoğudan batıya kadar hep problem. Bunların tümünün özümü CHP iktidarı iledüzelebilir” şeklinde konuştu.

ZONGULDAK’A ‘BAKAN’GEREK

13 yıllık AK Parti hükümetinde Zonguldak’tan bakançıkmadığını ve CHP iktidarında Zonguldak’ın bakanlık düzeyinde de temsiledileceğini vaad eden Turpcu, “AKP döneminde ilimiz bakanda çıkartamamıştır.CHP listelerinde bu işi yapabilecek çok deneyimli adayımız var. Biz bölgeninproblemlerinin bakan düzeyinde çözüleceğine inanıyorum yeterli vekilçıkartabilirsek CHP Genel Başkanımız ve muhtemel Başbakanımız’dan bakanisteyeceğiz. Bizde bölgenin sıkıntılarını bakan düzeyinde Ankara’ya taşımış vehızlı şekilde düzelteceğimizi inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Turpcu ardından Çaycuma İlçe Başkanı Fuat Kalaycı vepartililer ile birlikte kentteki esnafın sıkıntılarını dinleyerek partilerininseçim beyannamesini anlattı.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2015, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER