Zonguldak Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek tutuklandı

Zonguldak Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek tutuklandı

Zonguldak Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek tutuklandı

 Zonguldak Garnizon ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, sıkıyönetim komutanları listesinde olduğu iddiasıyla çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 


İddiaya göre tatil için gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde bulunan ve Zonguldaka dönen 3. Er Eğitim ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, sabah saatlerinde Zonguldak Emniyet Müdürlüğüne gelerek teslim oldu. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Zonguldak Adliyesine getirilen Tuğgeneral Şimşek, ifadesinin alınmasının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Yaklaşık 5 saat süren soruşturmanın ardından Tuğgeneral Birol Şimşek tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adliye çıkışı polis otosuna bindirilen Şimşeke bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Sıkıyönetim komutanları listesinde Tuğgeneral Birol Şimşekin isminin de yer aldığı öne sürüldü.

Zonguldakta görev yapan Jandarma Kurmay Albay Kamil Günler de darbe girişimine destek olduğu iddiasıyla gözaltına alınmış ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2016, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER